Diş kaplamaları, porselen veya kompozit reçine malzemelerden yapılmış ince kabuklardır (kapaklar). Bazen porselen kaplamalar veya diş porselen laminatları olarak adlandırılır; klasik şekilli bir görünüm vermek için ön görünen diş yüzeyine yapışırlar. Diş kaplamaları, dişlerin görünümünü, rengini ve boyutunu iyileştirmek için bir numaralı çözüm haline geldi. Bu nedenle Türkiye’deki kliniğimizde uygun maliyetle yüksek kaliteli kaplama kullanıyoruz.

Ne zaman diş kaplamaları kullanırız?

Aşağıdaki durumlarda diş kaplaması yaptırabilirsiniz:

  • Dişleriniz kanal tedavisi nedeniyle lekelenmiş veya renk değiştirmişse.
  • Yontulmuş veya aşınmış dişleriniz var.
  • Ön dişleriniz çarpık veya şekilsiz.
  • Dişleriniz arasında eşit olmayan boşluk veya büyük boşluk var.

Diş kaplaması için süreç nasıl işler?

Dişleriniz için kaplama yaptırırken bir kaç kez bizi ziyaret etmeniz gerekebilir.

  • İlk ziyarette diş hekiminiz, kaplamanın sizin için uygun olup olmadığını anlamak için dişlerinizi inceleyecektir. Sağlıklarından emin olmak için röntgen çekebilir. Ayrıca, kaplamaları hazırlamak için bir diş laboratuvarına göndermek üzere dişlerinizin ölçüsünü alabilir (bu, üç seanslık bir tedaviyse bu ikinci ziyarete bırakılabilir).
  • İkinci ziyarette ve kaplamalarınızı aldıktan sonra (hazırlanması 2 ila 4 hafta sürer), diş hekimi dişlerinizi kabuğu almak için hazırlayacaktır. Dişin yüzeyini, kaplamanın kalınlığı ile hemen hemen aynı miktarda kesecektir. Bu, üzerindeki kaplamaları yapıştırmak için daha pürüzlü bir yüzey oluşturacaktır. Daha sonra yapıştırma aşaması gelir ve bu aşamada diş hekimi kaplamanın rengini, şeklini ve uyumunu doğrular. Daha sonra, kaplamayı dişe kalıcı olarak yapıştırmak için özel bir siman kullanılır. Diş hekimi çimentonun hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olmak için özel bir ışık kullanacak, ardından fazla çimentoyu çıkaracak ve ısırığı doğrulayacaktır.

Kaplama yapıldıktan sonra

Diş kaplamalarını yerleştirdikten sonra aşağıdaki konulara  dikkat etmelisiniz:

  • Kalem veya tırnak gibi sert şeyleri ısırmak, kaplamaların kırılmasına veya kırılmasına neden olabilir.
  • Paketleri açmak için dişlerinizi kullanmayın.
  • Sert yiyecekleri ön dişlerinizle çiğnememeye çalışın, bunun yerine arka dişlerinizi kullanın..
  • Geceleri dişlerinizi gıcırdatıyor veya sıkıyorsanız, kaplamaları korumak için gece koruyucu kullanmalısınız.
  • Spor yapıyorsanız ağız koruyucu kullanmalısınız.

Porselen kaplama mı yoksa kompozit rezin mi?

Porselen kaplamalar daha fazla mine temizliğine ihtiyaç duyarlar, ayrıca daha dirençlidirler, uzun ömürlüdürler ve leke tutmazlar. Öte yandan, kompozit reçine kaplamalar daha ucuzdur, daha az hazırlık gerektirir ve yontulması halinde kolayca sabitlenir. Ancak dişleriniz için doğru seçimi yapmak için beklentilerinizi diş hekiminizle konuşmalısınız, o sizin için en iyi malzemeyi önerecektir.

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım