İçindekiler

Saç Ekimi Kabuk Dökme

Saç Ekimi Kabuk Dökme. Günümüzde değişen pek çok sebebe bağlı saç dökülme problemi yaşanıyor. Bu problemler neticesinde de kişiler tercihe göre saç ekimi tedavisi görmektedir. Tedavi sonrasında yaşanan saç ekimi kabuk dökme ve kaşıntı gibi problemler oldukça normaldir. Saç ekimi sonrasında birtakım durumların yaşanılması gayet olağandır. Saç ekiminde kabuk dökme aşaması en kritik aşamalar arasında yer almaktadır.

Saç ekimi sonrası yaşanan problemler bunlar olup; sivilce, kızarıklık ve şişlik belirtileri de görülebilir. Bu belirtiler değişen saç ekim tekniklerinin hepsinden sonra ortaya çıkar. Her hastada ortaya çıkan bu durum itibari ile hastaların tedirgin olmasına gerek yoktur. Herhangi bir kişisel yan etki belirtisi olmaması ile işlem sonrası uzman hekiminiz bu belirtileri söylemektedir. Saç ekimi sonrasında ortaya çıkan kabuklanma aşamasında son derece hassas davranmak şarttır.

Saç Ekimi Sonrası Kabuklanma Neden Olur?

Saç dökülme problemi yaşayan kişiler duruma bağlı olarak saç ekimi tedavisi alabilir. Elbette ki alınan her tedavi sonrası belli başlı belirtiler ortaya çıkar. Tedavi sonrası ise genel olarak saç ekimi kabuk dökme problemi sık görülür. Bunun en büyük sebebi ise tedavi sonrasında saç derisinin işlem nedeniyle yıpranmasıdır.

Yıpranan deri kendini koruyarak yenileme sürecine aldığı için bu tip belirtiler ortaya çıkar. Saç derisi üzerinde çalışılan saç kökleri ve kanallarda belirtilerin ana sebebidir. Elbette ki saç ekim seansı bittikten sonra ilerleyen günlerde bu durum ortaya çıkar. Saç derisine su değdirmeyip, dinlendirildiği takdirde bu tip belirtiler zaman içinde yok olmaktadır.

Saç Kabuklanması Yaşamamak Mümkün Müdür?

Şiddetli saç dökülmesine bağlı saç ekim tedavisi alındığı takdirde saç dökülme sorunu tekrarlanmaz. Fakat saç ekimi kabuk dökme problemi tamamen önlemek mümkün müdür? Saç ekimi tedavi sırasında saç derisi kullanılan tekniklerin hepsine hasar alır. Bu hasar elbette ki ileri boyutta değildir. Saç kökünün folikülleri açılarak kök transferi yapıldığı için bu aşamada saç derisi hasar alır.

Özel teknikler ile saç kanallarında ki kan dışarı sızar. Bu kanda burada kuruyarak kabuklanmaya sebebiyet verir. Seans sonrası saç derisi de kendini yenilemek adına koruma altına alır. Bu nedenle de saç kabuklanmasının önüne geçilmez. Bunun yanı sıra saçtaki kabuklanma veya sivilce döküntüleri tedirgin edecek bir durum değildir.

Saç Ekim Sonrası Kabuk Temizliği

Saç ekim tedavisi gören kişiler seans hakkında olduğu gibi sonrasını da merak etmektedir. Özellikle saç ekimi kabuk dökme aşaması hastaları tedirgin ediyor. Bu kapsamda saç ekim sonrası kabul temizliği nasıl olmalıdır? Saç derisinde oluşan kabukların saç kökü transfer aşamasında saç köklerinin kanaması sonucu olduğundan bahsetmiştik. Bu kabukları kişilerin kendi kendine temizlemesi ise önerilmez.

Mutlaka tedavi olduğunuz hekim kontrolünde ilk yıkamanızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Elbette ki ilk yıkama esnasında tüm kabuklar gitmemektedir. İlerleyen yıkama günlerinde de hekimden yardım alınması elzemdir. Kabuk temizleme işlemi yapılırken saç derisindeki kabukları yumuşatmak için özel kremler uygulanır. Uygulanan kremin saç derisinde sürtünme yaratmaması önemlidir.

Krem uygulama sonrası kabukların tamamen yumuşaması için 45 dakika bekletilir. Bekleme sırasında ılık su yardımıyla hafif şekilde kabuk atımı sağlanır. Söz konusu bu işlem ilk yıkamada tamamen kabuk yok etmeyi hedeflemez. Saç ekimi kabuk dökme ise yıkama işlemi birkaç kez tekrarlandığı takdirde kısa sürede yok olur. Kabuk dökme sırasında hassas bir şekilde davranmak, bu aşamanın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını da mümkün hale getirmektedir.

Saç Ekim Tedavi Sonrası Kabuklanma Ne Zaman Biter?

Saç ekim tedavisi gören her kişiye kullanılan teknik aynı olsa da sonuçlar değişir. Elbette ki değişen sonuçlar iyileşme ve saç sıklığı ile alakalıdır. Peki, saç ekimi kabuk dökme ne zaman biter? Saç ekimi sonrasında normal olan kabuk dökme için belirli bir süre verilmez. Fakat seans sonrası saç yıkama işleminin kapsamlı yapılması ile 10 günlük bir süre takip edilir.

10 günlük süre elbette ki kesin bir süre olmayıp, bu süre uzayabilir. Bu kapsamda saç ekimi tedavisi ve sonrasında yaşanan kabuklanma durumu kişiden kişiye değişir. Bu durumda ise herhangi bir panik veya tedirginlik yaşanmasını gerektirecek bir durum değildir. Saç ekimi her zaman son derece hassas olan bir süreci de beraberinde getirmektedir.

Saç Ekimi Kabuk Dökme ve Bilinmesi Gerekenler

Günümüzde saç dökülme sorunu birçok farklı sebebe bağlı olarak yaşanıyor. Bu sorun genetik faktörlerin yanı sıra stres gibi durumlardan da kaynaklanmaktadır. Elbette ki bu problem karşısında saç ekim tedavisi başarılı sonuçlar vermektedir. Saç ekim tedavisi alındıktan sonra, iyileşme sürecinde ise dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Saç ekimi kabuk dökme durumunda ise hastaların saç derisini kendileri yıkamaması elzemdir. Çünkü tedavi alınan klinikte yıkama işlemi özel kremlerle yapılır. Bunun yanı sıra hastalar kabukları kendi kendine soymamalıdır. Tırnak ile kazıma, kabuk soyma veya sert şekilde yıkama işlemi iyi sonuçlar doğurmaz. Elbette ki saç ekimi sonrasında da şapka ve saç derisine zarar verecek ürünlerin kullanılması yasaktır.

Kabuklanma Sorununun Bitmemesi

Saç ekim tedavisi sonrasında saç kökleri hasar aldığı için kanar ve kabuk tutar. Elbette ki bu durum oldukça normal olmaktadır. Uzman hekim yardımıyla saç ekimi kabuk dökme işlemi başarıyla son bulur. Böylece estetik bir saç görünümün ortaya çıkması da mümkün hale gelir.

Kabuk dökme durumunda ise biçilen süre yaklaşık 10 gün olup, hastaya göre değişir. Fakat kabuklanma sorunun bitmemesi 15 günü aştığı zaman durum sağlıklı değildir. Mutlaka tedavi alınan hekim kontrolüne gidilerek ters giden durum çözülmelidir. Bu kapsamda da yaşanan aksi bi durum varsa bunun önüne geçilir. Hastalarda bu sayede herhangi bir kötü sonuç ile karşılaşmadan bu durumun önüne geçmiş olur.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım