İçindekiler

Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir? Günümüzde saç dökülmesi yaşayan insanların sayısı oldukça fazladır. Hayat şartlarının değişmesi,  beraberinde olumsuzlukları da getirdi. Şehir hayatının kalabalık ve gürültülü ortamı insanlarda stresi artırdı. Egzoz dumanının yoğunluğu ise insan sağlığında olumsuz etkilere neden oldu. İnsan bedeninde bu durumlardan en çok etkilenen ise saçlar oldu. Saç diplerinin kapanması saç uçlarının cansızlaşıp, dökülmesine nedendir.

Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir? Bu soruna çare için saç ekimi yapılmasıdır.  Her alanda kendisini gösteren teknolojik yenilikler, saç dökülmesine çare arayan insanlara umut oldu. Saçlarında azalma hisseden ve cansız görünümünden memnun kalmayan tüm kadın ve erkekler için bu uygulama, modern hayatın hoş bir getirisi oldu. Ancak kulaktan dolma bilgilerden dolayı,  saç ekiminin istenilen randımanı vermediği düşünülüyor. Saç ekimi yapıldıktan belli bir süre sonra saçlarda dökülme ise yaşamaktan en çok korkulan sorunlar arasında yer alıyor. Oysa ki, saç ekiminden sonra yaşanan dökülmelerin normal olduğu ve bir dezavantaj olarak görülmemesi gerektiği bilinmelidir. Peki, saç ekimi şok dökülme nedir?

Her insan saçlarının daha dolgun ve güçlü görünmesini ister. Parlak ve yoğun saçlar hem sağlıklı bir beden yapısını gösterir. Hem de kişilerin kendilerine olan güvenlerini artırarak, her alanda daha başarılı birey olmalarını sağlar. Böylece kendisiyle barışık insan, mutlu ve hayattan keyif alır. Saçlar; pek çok insan için dış görünümlerine farkındalık katan en önemli unsurdur. Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

Saç sorunu yaşayan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Üstelik sadece erkekler değil, kadınlar da artık bu sorunla karşılaşabiliyor. Bunun için modern dünyanın insana sunduğu kolaylıklardan biri olan saç ekimi, en çok tercih edilen tedavi yöntemi arasında ilk sırayı alıyor. Ancak saç ekimi şok dökülmenedir sorusu birçok insanın aklını karıştırıyor. Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

Saç ekimi yapıldıktan üç ile altı hafta içerisinde saç kökleri kendisini uykuya alır. Ekilen kanalların iyileşme esnasında daralması ile kökler deri altında kalır. Dışarıda kalan saç uçları ise cansızlaşıp, dökülmeye başlar.Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir? Bu dökülmelerin oranı kişiden kişiye değişkenlik gösterse de genel olarak saç ekimi yapan kişilerin %85-90’ında görülmektedir. Tamamen doğal olan vu durum saç ekimi şok dökülmenedir sorusunu yanıtlamaktadır. Dökülme sonrası saçlar;  yaklaşık iki ile dört ay arasında yeniden çıkmaya başlar ve bundan sonra ömür boyu kullanılabilecek gür görünüme kavuşur. Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

Saç Ekimi Öncesi Neler Yapılmalıdır?

Saç ekimi sadece estetik bir operasyon değildir. Ayrıca uzman bir hekim tarafından yapılmadığı taktirde,  ciddi sağlık sorunlarına neden olan bir işlemdir. Bunun için kişilerin saç ekimi yaptırmadan önce çok iyi araştırma yapması gerekiyor. Klasik güzellik merkezleri yerine tıbbi merkezlerde yapılması, ileride oluşabilecek geri dönülmez olumsuzlukları engellemektedir. Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

Saç ekimi öncesinde kişilerin uyması gereken bazı konular bulunuyor. Öncelikle kişilerin alkol ve sigara tüketimini bırakması gerekiyor. Ayrıca kafein ve yeşil çay da işlemden bir hafta önce bırakılmalıdır. Kişilerin daha önce kullandıkları ilaçlar ver ise bu ilaçları tedaviyi uygulayacak kişinin bilmesi şarttır.  Çünkü özellikle kan sulandırıcı ilaçlar saç ekimi sırasında kanamayı artırabiliyor.  Bunun için bu tarz ilaçların işlemden bir hafta önce doktor kontrolünde bırakılması şarttır.

Saç ekimine gelmeden önce saçların temiz olması gerekir. Ayrıca saç losyonu, sprey gibi kimyasal maddelerin sürülmemesi gerekir. Alınan bu önlemlerle, her ne kadar dökülme önlenemese de sonrasında saçların daha sağlıklı çıkması sağlanabilmektedir. Bu durum ise bir anlamda saç ekimi şok dökülme nedir ve kalıcı mıdır? Sorusuna cevap vermektedir.

Saç Ekimi Sonrasında Neler Yaşanmaktadır?

Saç ekimi oldukça kolay ve acısız bir işlemdir. Son yıllarda pek çok kişi tarafından saç ekimi, dökülen saçlar için uygulanan en etkili yöntemlerden biridir. Kulak hizasından başlayarak ense’ye kadar olan saçlı bölgelerden saç köklerinin alınarak saçsız bölgeye ekilmesi, saç ekimi işlemidir.

Saçların istenilen yoğunluğa erişebilmesi zaman alır. Saç ekimi şok dökülmenedir sorusuna yanıt bulan kişilerin bir diğer merak ettiği konu ise ne zaman iyileşmenin tamamlanacağıdır. Saç ekiminden sonra saçlar yaklaşık olarak iki ay içerisinde görülebilir. Bu normaldir ve belirli bir süre sonra düzelecektir.

Bu esnada saç ekimi yapan kişi ve kurumlardan ek yardım alınabilir. Kişilerin metabolizması, yaşı ve sağlık durumuna göre iyileşme süresi değişebiliyor. Saç ekim şok dökülmenedir sorusuna yanıt bulan kişilerin saçlarının ilk üç ayda %30, altı ayda %60 ve bir yılın sonunda ise tamamı yeniden çıkabileceğinin bilinmesi gerekir. Beklentilere uygun saç yoğunluğuna ulaşabilmek için sabırlı olmak ve saçlara gerekli şekilde bakım yapmaya devam etmek gerekiyor. Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

Şok Dökülme Esnasında Neler Yapılmalıdır?

Saç ekimi şok dökülme nedir ve normal bir süreç midir? Aslında işlem sonrası ani dökülmeler hemen hemen her insanda rastlanılabilen normal bir durumdur. Saç ekilen bölgede gerçekleşen bu durum kimi insanda %10, kimisinde ise çok daha yüksek oranlarda yaşanabiliyor. Ancak daha sonrası bir kaç püf noktaya dikkat edilerek hem süre kısaltılıyor, hem de saçların yeniden ve daha güçlü çıkması sağlanıyor.

Operasyon sonrası saçlara daha fazla hassas davranılması şarttır. Saç ekimi şok dökülmenedir sorusuna cevap arayan kişiler, bir anlamda tedavinin başarısız olduğunu düşünüyor. Oysa ki normal olan bu sorunu en kısa sürede ve daha kolay atlatabilmek için bazı hususlara dikkat etmek yeterli oluyor.

Öncelikle zengin vitamin ve minerallere sahip besinler tüketmek, saç köklerini güçlendirmektedir. Bunun yanında bol su içmek gerekiyor. Ayrıca saç yapısına uygun ve saç ekimi yapan kliniğin önerisine göre belirlenen şampuan ve losyonların kullanılması da saç köklerinin ihtiyacı olan bakımının yapılmasını sağlıyor. Böylece saç ekimi işleminde beklenilen sonuca çok daha kısa zamanda ulaşılabiliyor.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım