İçindekiler

Saç Ekimi Tedavi Süresi

Saç Ekimi Tedavi Süresi, Saç dökülmesi en fazla karşılaşılan sorunların başında geliyor. Erkek tipi saç dökülmesi olarak adlandırılan ve erkeklik hormonunun hızlı çalışması durumunda kadınlarda dahi oluşabilen dökülmeler için en etkili yöntemlerin başında saç ekimi geliyor.

Uygulanan diğer yöntemlerle de desteklenen bu tedavi ile başarı oranı çok daha artabiliyor. Saç ekimi tedavi süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte yaklaşık olarak bir yıl içerisinde kesin sonuç alınmaktadır.

Hoş görünümlü ve güçlü saçlara sahip olmak, herkesin hayalidir. Ancak kimi zaman dış etkenler, kimi zaman ise sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman saçlarda kırılmalar ve yer yer dökülmeler meydana gelir.

Bunun için ilaçlar, losyon ya da farklı yöntemlerle saçların güçlenmesi sağlanabilir.

Ancak saç dökülmesi yaşanan alanların daha geniş olduğu durumlarda yeniden saçların çıkabilmesi için saçlı bölgeden alınan köklerin bu bölgelere aşılanması yani saç ekimi yapılması gerekir.

Saç ekimi yüksek kalite standartlarında uygulanmak durumunda olan bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bundan dolayı da saç ekimi yaptırmayı istiyorsanız; mutlaka saç ekimi merkezi tercihlerini özenli bir şekilde yapmalısınız.

Unutmamak gerekir ki bu sayede saç ekimi tedavi süreci son derece başarılı bir şekilde tamamlanabilir.

Özellikle günümüz koşullarında saç ekimi teknolojilerinin etkili bir düzeyde gelişim göstermesi, saç ekimi tedavisi sürecini de olumlu yönde etkilemektedir.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanabiliyor?

Tüm dünyada kadınların yarısı, erkeklerin ise %70’i saç dökülmeleri ve hatta kellik sorunuyla karşı karşıya kalabiliyor. Olumsuz etkenler, yanlış beslenme ve kötü alışkanlıklar nedeniyle,  saç dökülmelerinde oldukça fazla artış yaşanmaya başlandı.

Bunun giderilebilmesi için saç ekimi en çok tercih edilen tedavi yöntemlerinin başında geliyor. Ancak işlemden önce kişilerin uzman kişiden gerekli bilgileri alması gerekiyor.

Çünkü her insana saç ekimi uygulanamayacağı gibi, yanlış uygulama ve sonrasında da saç ekimi tedavi süresi uzayabiliyor.

Saç ekiminde yaş önemli bir kriter değildir. Bundan öte saç dökülmesinin uygulanacağı alanın gözle görünebilir olması, o bölgenin saç ekimine uygun olduğunu göstermektedir.

Ancak 40’lı yaşlara kadar saç dökülmesi devam edebiliyor. Bu nedenle erken yaşta saç ekimi işlemi uygulanan kişilerin, bir süre sonra seansları tekrarlaması gerekiyor.

Haliyle belirli yaşın altındaki kişilerde saç ekimi tedavi süresi diğer kişilerle aynı olsa da beklenti aynı oranda karşılanmıyor.

Saç Ekimi Nasıl Uygulanıyor?

Saç ekimi tedavi süresi kişinin yapısı ve uygulayan kişinin uzmanlığına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Saç dökülmelerinin nedeni kemoterapi gibi sağlık sorunları değilse ve tamamen saçsız bir kafa yapısı var ise hastada saç ekiminin etkili olmayacağı muhakkaktır.

Saç ekimi uygulaması yapılmadan önce hastanın muayene ile bu işleme uygun olup olmadığına karar verilir. Ayrıca saç ekimi için FUE ve FUT yöntemlerinden hangisinin daha uygun olduğu belirlenir.

Her iki uygulamada da farklı tedavi şekli uygulanmaktadır. Ancak genel uygulama;  saçlı bölgeden alınan kök hücrelerinin, saçsız bölgeye nakil edilmesidir.

FUT yönteminde saç diplerinde kesikler yapılarak, saç derisi çıkartılır, o bölge bandajlanır. Alınan saç derisi greft’lere ayrılarak istenilen bölgeye ekilir.

FUE yönteminde ise tek tek kıl hücreleri alınarak, ayrı ayrı ve özenli bir şekilde saçsız bölgeye yerleştirilmesi işlemidir.

Saç Ekimi Tedavi Süresini Kısaltmak Mümkün mü?

Saç ekimi tedavi süresi uygulanan yönteme göre farklılık gösterebiliyor. Saç ekiminde hangi yöntem seçilirse seçilsin, saç ekimi yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanmaktadır. Bu nedenle işlem esnasında çok büyük ağrı ve acılar hissedilmez.

Ancak saç ekimi uygulamasından sonra saç derisinde ödemler oluşsa da ödem söktürücü ilaçlar ile  o bölgenin hızla iyileşmesi sağlanıyor.

Saç ekimi tedavi süresi kısaltabilmek için bazı hususlara da dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle kişilerin saç ekimi yapılan bölgede kabuklanma yaşamaları normaldir.

Bunun için ameliyattan bir gün sonra uzman tarafından önerilen bir şampuanla yıkanması, kabuklanmanın daha kısa zamanda atılmasını sağlıyor.

Kafa içerisine baskı olmaması için bir hafta ağır egzersizlerin yapılmaması gerekiyor. Ayrıca, şapka ya da bere takılmamasına da dikkat edilmesi şarttır.

Saç Ekiminde Başarı Oranı Nedir?

Saç ekimi uygulaması oldukça başarılı bir tedavi yöntemidir. Günümüzde bir çok kişi için saç ekim işlemi, kaybedilen saçlara yeniden kavuşmak için tercih edilmektedir.

Ancak saç dökülmesi yaşayan kişilerin saç ekimi yaptırmadan önce gerçekçi olması ve yüksek beklentilere girmemesi gerekiyor.

Çünkü saç greafti alınacak bölgedeki saçların kalitesi, diğer bölgelerde de aynı oranda etkili olmasını sağlamaktadır.

Bunun dışında geaftin büyüklüğü, ekilecek yere uyumlu olmalı ve saçların çıkış yönüne doğru ekim yapılmalıdır.

Bunun için uygulanan yöntemlerin dışında, uygulama yapacak kliniklerin de uzman kadroya sahip olması ve işine özen göstermesi gerekiyor. Böylece saç ekimi tedavi süresi kısalıyor ve başarı oranı da o oranda artıyor.

Saç Ekiminde Altın Oran İle Doğallığı Yakalayın

Günümüzde saç ekimi için kullanılan yöntemler hızla geliştiriliyor. Uygulanan yöntemlerin dışında saç ekiminin yüz ile uyumlu olması ve daha doğal bir görünüm kazanabilmesi ise altın oran ile mümkün olmaktadır.

Saç ekim planlaması yapılabilmesi için öncelikle kişinin saç analizinin yapılarak yüz yapısına en uygun saç çizgisinin hesaplanması gerekiyor.  Böylece kişiye estetik açıdan en uyumlu saç ekimi gerçekleştirilebilmektedir.

Saç ekimi tedavi süresi işlem öncesinde yapılan ön analiz ve buna uygun yapılan hazırlıklarla da ilgilidir. Altın oran ile yüz ifadesini ortaya çıkaran ve yapay durmayan mükemmel görünümlü saçlara sahip olmak kolaylaşıyor.

Saç ekiminde beklenilen sonuca ulaşabilmek ise en son teknolojik gelişmelerden faydalanarak tedaviyi uygulayan işinde uzman kişi ya da kliniklere başvurarak mümkün olabilir. Böylece sorunsuz bir şekilde saç ekimi yaptırmak da mümkün olmaktadır.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

İLGİNİZİ ÇEKECEK DİĞER SORULAR :

Saç Ekimi Kaç Saat Sürer?

Saç Ekimi Şok Dökülme Nedir?

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım