İçindekiler

Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Bölgesel Saç Ekimi Nedir? Bölgesel saç ekimi, saçın belli bölgelerinde kayıp yaşayanlar için uygulanan bir saç ekim tekniğidir. Bu sorun için medikal çözümler olduğu gibi, saç ekim teknikleri ile de kalıcı çözümler elde edilir. Bölgesel saç ekimi nedir sorusuna cevap olarak da, ‘’saç dökülmesine bağlı olarak görülen kelliği yenmektir’’ denebilir. Bu tedavi yöntemi ile kişilerde oluşan bölgesel kelliğe, estetik bir çözüm bulunur.

Bölgesel saç ekimi, sadece kelleşen bölge için uygulanabilir. Normal saç ekim işlemlerindeki greft sayısına göre, daha az greft kullanılmaktadır. Bu durum iyileşme süresini de kısaltır. Donör bölgede kısmi kısaltma yöntemine başvurulabilir. Kişinin kafa derisi ve saç yapısına uygun olarak işlemler ve teknikler değişiklik gösterebilir. Bundan dolayı saç ekimi yapılmadan önce ilk önce etkili bir tanı konma işlemi yapılmaktadır. Bu aşamadan saç derisinin özellikleri ve saç yapınızın özellikleri tespit edilmektedir.

Bölgesel Saç Ekimini Kimler Yaptırabilir?

Uzmanlar tarafından uygulanan bölgesel saç ekimi, bölgesel olarak kellik yaşayan herkes tarafından yaptırılabilir. Geniş alına sahip kişiler: alnın normalden daha büyük olması saçların geriye doğru çekilmesini sağlar. Bu yüzden büyük bir alanda kellik oluşabilir. Bu sebepten dolayı geniş bir alanda kellik yaşayan herkes, bölgesel saç ekimi uygulaması yaptırabilir.

Şakak bölgesi saçlarının dökülmesi: doğuştan şakaklardaki saçların dökülmesi kelliğe sebep olur. Ancak sadece şakaklarda dökülme yaşandığı için estetik bir görüntü ortaya çıkmaz. Bu yüzden bölgesel olarak, kişiler saç ekim işlemlerinden yararlanabilir. Tepeden başlayan kellik: kafanın tepesinden itibaren incelme ve dökülmeye bağlı kellik yaşanabilir. Ortası açılan saç bölgesel olarak kelleşmiş olur. Bu kellik sorunu yaşayan herkes, bölgesel saç ekiminden yararlanabilir. Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Hastalıklardan dolayı oluşan kellik: bazı hastalıklardan dolayı meydana gelen kellik, bölgesel olarak saçın dökülmesini sağlar. Bu hastalıkların başında saçkıran hastalığı gelmektedir. Daha çok erkeklerde görülmektedir. Saç ekimi yöntemlerinden faydalanmadan önce mutlaka hastalığın şiddeti öğrenilmelidir. Genetik sebeplerden dolayı oluşan kellik: kişilerde genetiğe ve kalıtıma bağlı olarak bölgesel kellik görülebilir. Oluşan boşluklar herkese göre farklı yerlerde meydana gelir. Medikal bir çare bulunamadığı takdirde, bölgesel saç ekim işleminden yararlanılır. Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Yara izlerinden dolayı oluşan kellik: yara ve yanık izlerinin olduğu bölgede kıl çıkmaz. Bu yüzden buradaki yara veya yanık izleri muayene edildikten sonra uygun olması durumunda bölgesel saç ekimi tedavilerinden yararlanılır. Günümüz koşullarında bölgesel saç ekiminin profesyonel bir seviyede yapıldığını rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır. Bu kapsamda nitelikli bir saç ekimi işlemi için bu alanda uzman olan bir ekiple görüşmekte fayda vardır. Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Bölgesel Saç Ekimi Uygulaması

Saç ekimi işlemi yapılmadan önce kişiler muayene edilmektedir. Uzman doktorun uygun gördüğü yöntemler ile de saç ekim işlemi başlatılır. Bu aşamada kişilerin istekleri ve ihtiyaçları da baz alınır. Bölgesel kellik çoğu zaman estetik olmayan bir görüntüye neden olur. Bu yüzden kişiler bu tedavi yöntemine başvurmaktadır.

FUE tekniği uygulanacak kafada, greftler toplanmaktadır. Toplanan greftler, nakil işlemi ile kafaya ekilir. Bu ekim işlemi için kellik yaşanan bölgeye, kanal açılmaktadır. Açılan kanallara greftler yerleştirilir. DHI tekniğinin uygulanmasında ise, kalem yöntemi kullanılır. Bu kalem ile kıl kökleri toplanarak, alana nakil edilir. Bu yöntemde, kanalların açılmasına gerek kalmaz. Bölgesel saç ekiminde en iyi sonuç, DHI tekniği ile alınmaktadır. Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Bölgesel saç ekimi nedir; genel olarak kalıcı, başarılı ve doğal yöntemlerdir. Ancak bu sonuçların alınması için uzman bir hekim ve iyi bir klinik bulunması gerekmektedir. Ekim yapılacak bölgenin genişliği ve darlığı, sonucun olumlu yada olumsuz etkilenmesi ile doğru orantılıdır. Bu yüzden tecrübeli bir doktor ile çalışmak gerekmektedir. Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Saç Ekimi Hakkında Merak Edilenler

Saç ekimi, özellikle de bölgesel saç ekimi için yaş sınırlamasının olup olmadığı merak edilmektedir. Bölgesel saç ekimi için belirlenmiş bir yaş ortalaması bulunmamaktadır. Ancak, belli bir probleme dayalı olarak bölgesel saç ekim işlemleri yapılmaktadır. Örneğin; hastalık, kellik, olumsuz estetik görünüş gibi sorunlardan dolayı kişilere bu işlem uygulanabilir. Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Saç ektirme süreçleri de merak edilen başka bir konudur. Saç ekimi, iki ana süreçten oluşur. Bunlar ilk dönem ve ikinci dönemdir. İlk dönem olarak bilinen süreç, ekim işleminin hemen ardından gelen zaman dilimidir. Bu 15 günlük bir süredir. Daha sonra ikinci dönem başlar. Bu dönemde hassasiyet biter ve iyileşme sürecine geçilir. Yaraların iyileşmesi ve ağrılar da merak edilen bir başka konudur. Anestezi yöntemi ile uygulanan yöntemler sayesinde ağrı ve acı hissedilmez. 1-2 gün işlem gören bölgede ağrı yaşanabilir. Ancak verilen antibiyotikler sayesinde bu ağrılar geçmektedir. Bölgesel saç ekimi nedir, kolay gerçekleşen ve kolay iyileşen süreçlere sahiptir. Bölgesel Saç Ekimi Nedir?

Ameliyat yapılan bölgede, elbette ki nakil işlemleri sağlandığı için yaralar ve kabuklanmalar oluşabilir. Ancak bu yaralar ikinci dönemde tamamen bitmektedir. Saç ekiminde yaraların tamamen iyileşmesi için 6 aylık bir sürece ihtiyaç duyulmaktadır.

Bölgesel Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekim fiyatları nedir; uygulanacak tekniklere ve tedavi yöntemlerine göre değişiklik göstermektedir. Her sene değişen saç ekim fiyatlarını belli etkenler belirlemektedir. Bu etkenlerin başında elbette ki doktor farkı gelmektedir. Klinik ortamı ve kullanılan cihazlar da önemlidir. Çünkü etkili bir bölgesel saç ekimi yaptırmak için güncel teknolojilerin uygulanması da şarttır. Ancak bu sayede saç ekiminin de başarılı sonuçları ortaya koyması mümkün olmaktadır.

Kişilerin cinsiyetleri de fiyatlandırma konusunda değişikliğe neden olur. Saç ekiminde net belirlenebilen bir ücret yoktur. Çünkü uygulanacak alanın genişliği de önemlidir. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bölgesel saç ekimi nedir  fiyatları, klinikte doktorun uygulayacağı muayene ve testler ile kişisel olarak belirlenmektedir. Bundan dolayı saç ekimi fiyatları konusunda araştırma yapmanız beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım