İçindekiler

DHI Saç Ekimi Nedir?

DHI saç ekimi nedir? Sorusunu soranlar yazıyı dikkatlice okumalı. Saç, insanları güzel gösteren bir unsurdur. Dökülmesi, güzelliğin zamanla bozulacağının alarmıdır. Saç dökülmelerinin nedenleri kişiden kişiye değişir. Nedenlerine bağlı olarak dökülmelerin bazıları önlenebilir. Ancak her dökülme engellenemez. Engellenemeyince seyrelmeler ve kelleşmeler görülür. Saç kaybı sadece erkeklerin değil bayanların da sorunudur.DHI Saç Ekimi Nedir?

Saç kayıplarına karşı kalıcı çözüm, ekim yöntemleriyle sağlanır. Saç ekimi denilince DHI’nın adı sıklıkla geçmektedir. Durum böyle olunca saç sorunu yaşayanların pek çoğu DHI saç ekimi nedir? Sorusunu sormaktadır. DHI, FUE yönteminin teknik bakımından gelişmiş halidir. DHI için tek başına bir yöntem olduğunu söylemek doğru olmayacaktır.

FUE ile DHI Arasındaki Farklar

DHI saç ekimi nedir? Kalıcı saç imkanı sunan bir tekniktir. Uzman cerrahlar tarafından uygulanmaktadır. FUE yönteminin gelişmiş cihazlarla uygulanmasıdır. DHI tekniğinin uygulanması için özel kalemler kullanılır. Medikal kalemle donör alandan saç kökleri tek tek toplanır. Toplanan kökler saç kaybının yaşandığı alanlara ekilir. Saç ekimi kanal, delik gibi kesiler açılmadan yapılmaktadır. Özellikle son zamanlarda saç ekimi konusunda farklı teknik ve yöntemlerin başarılı bir şekilde uygulandığı bilinmektedir. FUE ve DHI teknikleri de yeni nesil saç ekimi teknikleri arasında yer almaktadır. Her iki tekniğin de kendine göre farklı avantajlara sahip olduğunu rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır.

Gelişmiş tekniği nedeniyle birçok kişi DHI’yı tercih etmektedir. DHI saç ekimi nedir sorusuna cevap verirken FUE yönteminden ayrılan noktalarını belirtmek gerekir. Temellerine bakıldığında DHI’nın FUE yönteminin gelişmiş hali olduğu görülecektir. DHI tekniğinde özel cihazlar yani medikal kalemler kullanılır. Donör alanından alınan greftler tek seansta ekilir. Köklerin toplanması ve ekilmesi olmak üzere 2 aşamadan meydana gelir. İki aşama tek seansta yapılarak sona erdirilir. FUE yönteminde ekim işlemi 3 aşamadan meydana gelir. Ekim aşamaları ve işlemin seyri DHI ile FUE arasındaki en temel farktır. Özellikle DHI tekniğinin son derece başarılı sonuçları ortaya koyduğunu rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır.

DHI Yöntemi Öncesi

DHI saç ekimi nedir? Sorusuna cevap ararken öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler bilinmelidir. Saç ekimi, cerrahi bir müdahaledir. İnsanlar arasında saç ekimi basit bir operasyon olarak görülür. Oysaki her cerrahi operasyon risk taşır. Cerrah doktor tarafından hastane ortamında yapılmadığında risk oranı yükselir.

Ekim, saç kaybının yaşandığı alanın genişliğine bağlı olarak saatler sürer. Saatler sürecek operasyon öncesinde merkez seçimine dikkat edilmesi gerekir. Uygulamayı yapacak cerrah araştırması dikkatlice yapılmalı. Hastaya bakan yönüyle kendini güçsüz düşürecek her türlü hareketten uzak durmalıdır. Operasyona tok karnına girilmelidir. Vücuda tesirde bulunacak alkol, sigara gibi zararlı maddeler kullanılmamalı. DHI saç ekimi nedir araştırması yapıldığında aslında riskin az olduğu anlaşılır. Ancak her ihtimal düşünülerek operasyona yalnız gelinmemeli.

DHI Yönteminin Uygulaması Ne Kadar Sürer?

DHI saç ekimi nedir ne kadar sürer? Teknikle saç ektirmek isteyen nerdeyse herkes sorar. Operasyon öncesinde yapılması gerekenler konusunda hasta bilgilendirilir. Bilgilendirmede operasyona tok gelinmesi söylenir. Bunun nedeni operasyonun süresinin uzun olacağındandır. İşlem uzun sürer ama tek seansta bitirilir. İki aşamadan oluşan uygulamada ara verilmez. Donör bölgesinden alınan kökler açık alana ekilerek işlem tamamlanır. İki aşama aynı anda gerçekleştirildiğinden ortalama 7 saat kadar sürmektedir.

DHI Yöntemi Neden Uygulanır?

DHI saç ekimi nedir? Sorusunun cevabı aslında içinde saklıdır. Dökülen ve yerine çıkmayan saçların yerine ekim yapmaktır. FUE yönteminin gelişmiş teknik hali olan DHI saç kaybı yaşayanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Tercih edilme nedenlerinin başında kanal açma, delik açma veya kesi yapma gibi durumların olmaması vardır. Ayrıca özel medikal kalem kullanıldığında kökler çok daha sık ekilebilir.DHI Saç Ekimi Nedir?

Yoğun, sık ve sağlıklı saçları olsun isteyenler için DHI saç ekimi nedir sorusu çok önem taşır. Zamanımızda çok fazla stres yaşanmakta ve saçlarımız buna karşı koyamamakta. Dökülmeler oldukça estetik görüntü kaybolur. Görünüşüne güvenmeyenler mutsuz ve özgüvensiz olur. DHI tekniğiyle saç ekimi düşünenler çok kısa sürede hayallerindeki saçlara kavuşabilirler. Tıraşsız ekim yapıldığından öncesinde ve sonrasında sosyal hayata devam edilebilir.

DHI Yönteminin Aşamaları

DHI saç ekimi nedir sorusunu cevaplandırırken aslında aşamalarından kısaca bahsedilmektedir. Aşamalar şöyle gerçekleşir;

  • Donör olarak kullanılacak alana lokal anestezi uygulanır. Ense, sakal veya göğüs bölgesi donör olarak tercih edilir. Yapılan lokal anestezi nedeniyle işlem sırasında hasta acı veya sızı hissetmez.
  • Donör alanından kökleri gevşetilen kıllar alınarak hemen ekime geçilir.
  • Ekim, özel medikal kalemle yapılır. Ekim alanında kesi veya kanal açma yapılmaz.

Kesi olmadığından sağlıklı bir tekniktir. Doğal ve sık saçlar elde etmenizi sağlar. Tek bir seansta köklerin alımı ve ekimi yapılır. Alınan kökler hiç bekletilmeden ekildiği için kayıp riski yok denecek kadar azdır. Şayet çok sık ekim istenirse ikinci seans ihtimali söz konusu olabilir.

DHI Ekimi Sonrası

DHI saç ekim nedir? Bilgisinin edinilmesi kadar sonrasında yapılacakların bilinmesi sonucu başarılı kılmaya yardımcı olacaktır. Ekim sonrasındaki ilk 3 gün yıkama yapılmamalıdır. Stresten uzak durulmalı. Ekim yapılan kişi bir müddet dinlenmeli. Enfeksiyon riski oluşturmamak için deniz ve havuzdan uzak durulmalıdır. Kurallara uyulduğunda sağlıklı, gür saçlara kavuşmak mümkün olur.

DHI Yöntemi Ücretleri

DHI saç ekimi nedir? Öğrenilirken ücretleri hakkında da bilgi edinilmelidir. Tekniğin ne kadara uygulandığına dair net ve kesin fiyat vermek mümkün değildir. Fiyat belirlemesi cerrah doktorun hastayı görmesiyle gerçekleşir. Cerrah dökülme oranına, doktorun ve kliniğin fiyat politikasına, greft sayısına göre fiyatlar değişmektedir. DHI saç ekimi nedir? Ne kadar ödemem gerekecek diyorsanız uzmanla görüşmelisiniz.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım