İçindekiler

FUE Saç Ekimi

FUE Saç Ekimi. Saç ektirme işlemleri yıllarca saçlarda kullanılan bir işlemdir. Özelliklede erkekler tarafından sıklık ile tercih edilir. Günümüze ise en gelişmiş saç ektirme yöntemlerinden birisi de FUE saç ekimi yöntemidir. FUE saç ektirme yöntemi 1980’li yılların sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. Zaman içerisine de en iyi saç ekim yöntemi olmuştur.

FUE saç ekimi yöntemi ilk oluşturulduğu dönemlerde bu kadar sıklık ile tercih edilmiyordu. Kullanıcılar tarafından faydası fark edildikçe daha fazla talep görmeye başladı. Özelliklede saç ekim işleminin yapıldığına dair iz kalmadığını anlaşıldıktan sonra popüler olmaya başladı. Bugün pek çok saç ekim uzmanı FUE saç ektirme yöntemini tercih ediyor ve öneriyor.

FUE Saç Ekiminde Neler Kullanılıyor? 

FUE saç ektirme yöntemlerinde diğer işlemler ile benzerdir. Fakat FUE saç ekimi işleminde kullanılan safir maddesi FUE yöntemini ön plana çıkartıyor. Bu yöntem nitelik düzeyi yüksek sonuçları ortaya koyduğu için son zamanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Günümüzde safir maddesi çeşitli alanlarda kullanılıyor. Fakat saç köklerine iyi geldiği için artık saç ekim yöntemlerinde de tercih edilmeye başlandı. Özelliklede safir metal çeşitleri saç ekim hizmetlerinde daha yoğun olarak kullanılıyor.

Safir ürün çeşitleri sert yapıda olurlar. Bu yüzden de saç ekim uzmanlarının operasyon sürecinde işlerini kolaylaşır. Çünkü bükülme tarzı durumlar safir ürün çeşitleri nadir rastlanan bir durumdur. Ayrıca kullanımları sırasında ya da sonrasında safir ürünler kesici özelliklerinin kaybetme riskleri düşüktür. Bu yüzden saç ekim uzmanları da işlem sırasında safir ürünlerini genellikle yoğun olarak tercih eder.

FUE Saç Ekim İşlemleri

Genel olarak FUE saç ektirme işlemleri olabildiğince hızlı olarak ilerler. Bu yüzden de çalışanlar arasında sıklık ile görev dağılımları olur. İşlem öncesi ilk olarak donörler saç köklerinde hasar bırakmadan alınır. Alınan donörler hemen köklerinden toplanır. Ayrıca greftlerinde saç ekim işlemine hazırlanması gerekiyor. Bu yüzden öncelikli olarak saç köklerinden alınır. Ardından cerrahi ortama uygun olarak dizilir. Greftler işlem yapılması için hazır olarak bekler.

Saç ekim işlem aşamasında hasta iki kez anestezi uygulanır. İlk uygulanan anestezi saç köklerinin alınma işleminde uygulanır. İlk anestezinin uygulandığı yer saç kök çeşitlerinin sağlam oldukları yerdir. Böylece hasta konforunun da üst seviyede oluşması sağlanır. gesinde kanallar açılmadan öncesinde uygulanır. Saç ekimi olması istenilen yere anestezi yapılır. Yaklaşık olarak 3 saat ile 6 saat arasında etkisi bulunur. Böylece işlem sırasında yapılan işlemler hissedilmez.

FUE Saç Ekme 

Genel olarak FUE saç ekimi yöntemi uzman kanal açmaya başladığı zaman başlar. Uzman öncelikli olarak greftlerin miktarını ve yerini belirlemek ister. Ardından ise uzman belirlenmesi gereken durumları belirledikten sonra kesi işlemine başlar. Bu arada bir başka çalışan greft sayılarını belirler. Greftlerde ona göre kullanılır. Kanallarda greft sayısına göre açılır. Genel olarak ise daha sağlıklı işlemler yapılabilmesi için küçük aralar veirler saç ekme işlemleri yapılır.

FUE Saç Ekim Avantajları 

FUE saç ektirme yöntemleri arasında günümüzde yoğun olarak tercih edilir. Çünkü saç ektirme işlemlerinde gelişmiş olan saç ektirme işlemidir. Peki FUE saç ekimi yönteminin diğerlerine göre avantajları nelerdir? İlk avantaj olarak işlemin daha kısa sürede tamamlanmasını söyleyebiliriz. Çünkü günümüz koşullarında en pratik ve kaliteli olan tercih ediliyor.

İkinci avantajı olarak ise saç ekimi işlemi bittikten sonrasında yara izinin bulunmamasıdır. Bu durum özelliklede estetik açısından çok önemlidir. Yara izsiz olduğu için de saç ekim işlemleri arasında trend listesinde yer almayı başarmıştır. Yaşadığımız dönemde saç ekim işlemelerine duyulan ihtiyaç günden güne artıyor. FUE saç ekimi etkili ve gelişmiş yöntemleri arasında olduğu için günümüzde birçok uzman tarafından öneriliyor. Peki, saç kimi sonrasında nasıl bir yol izlenmelidir? İşte detaylar!

FUE Saç Ekim Sonrası

Saç ekim işlemi sonrası için dikkat edilmesi gereken birkaç husus vardır. Özelliklede uyku sırasında önlemlerin alınmasında fayda vardır. Saç ekim işlemi sonrasında yedi gün boyunca sırt üstü yatarak uyumak gerekir. Özelliklede sırt kısmının durağan durması gereklidir. Uyur iken boyun yastığı çeşitlerini kullanmakta fayda vardır. Çünkü boyun yastıkları sırt kısmının durağan olmasını sağlar.

Genellikle saç ekim işleminin yan etkilerini yaşamamak için yedi gün boyunca dikkat etmekte fayda vardır. Uygulanan yöntemin ağır bir yan etkisi pek görülmez. Fakat özelliklede sağlık açısından dikkat etmek gerekiyor.

FUE Saç Ekimi Öncesi 

FUE saç ektirme işlemlerinden öncesinde saç ekim işlemleri öncelikli olarak daha fazla zaman alıyordu. Özelliklede kafa derisinde kesiler yapılmak zorundalardır. İşlem bitiminden sonrasında ise dikim işlemleri yapılıyordu. Özelliklede dikim işlemlerinde kafada yara izi kalma riski yüksekti. Estetik açıdan ise yara izleri hoş durmuyordu. Ayrıca genel olarak işlem daha az personel ile yapılıyordu. Bu durumda saç ekim süreçlerini daha fazla uzatıyordu.

FUE saç ekimi yöntemi ile saç ekim işlemleri daha pratik bir hal kazanmaya başladı. Bu durum hem saç ekim uzmanları iyi oldu. Çünkü sürekli saç ekim işlemleri için daha fazla teferruat bulunuyordu. Hem de hastalar için iyi oldu. Çünkü daha kısa sürede daha etkili saç ektirme fırsatlarını yakalamış oldular.

Genel olarak FUE saç ekimi yönteminde istenilen sonuçlar alınıyor. Özelliklede hem uzmanlar hem de hastalar tarafından bu yüzden önerilir. Elbette ki günümüz itibariyle yeni nesil saç ekimi yöntemleri arasında yer alan FUE tekniği, nitelikli sonuçlar ortaya koyar! Ancak bu tür tekniklerin başarılı bir şekilde uygulanması için, bu alanda uzman olan saç merkezlerinden bu hizmeti almak önem kazanır!

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım