İçindekiler

Kadınlarda Tepeden Saç Dökülmesi

Kadınlarda tepeden saç dökülmesi, zaman içinde artış gösterebilir. Ancak bunun dışında günlük olarak saçlardan 100-150 civarında dökülmeler yaşanmaktadır. Saç dökülmelerinde şampuan ve saç bakımı önemli bir ölçektir. Fazla ısı ile şekillendirilen saçlar çok daha fazla dökülmeye neden olur. Ayrıca kadınlar duştayken de saçlarında oldukça fazla dökülmeler yaşamaktadır. Saçlara masaj yapmak, saçın büyümesini bazen engelleyebilir. Bu yüzden de kadınlarda zaman içinde tepelerden başlayan bir saç dökülmesi problemi ile karşılaşılmaktadır. Saç dökülmeleri, birçok neden ile oluşur ve kişiden kişiye göre değişir.

Vitamin Eksikliği

Kadınlarda tepeden saç dökülmesi vitamin eksikliğine bağlı olarak gelişebilir. Özellikle D Vitamini eksikliği, saçların dökülmesine neden olmaktadır. D Vitamininin güneşten sağlanması, kışın daha fazla saç dökülmesinin yaşanmasına neden olmaktadır. Sağlıklı saçlara sahip olmak için beslenme, önemli bir destektir. Bunun dışında saça yapılan bakımların da dökülmeye karşı etkisi olmaktadır. Kadınlarda Tepeden Saç Dökülmesi

Alopesi Etkisi

Alopesi areata, bağışıklık sistem ile bağdaştırılır. Bu problem, bağışıklık sisteminin sağlık saçlara saldırması ile ortaya çıkmaktadır. Ancak nadir görülen bir sorundur. Saçların düzgün ve normal bir şekilde uzamasını engelleyen bu sorun, otoimmün bir bozukluktur. Hastalığın yavaş ilerlemesi veya hızlı ilerlemesine göre kadınlarda tepeden saç dökülmesi hızı anlaşılır. Çoğu zaman kendi kendine yok olduğu gibi kesin olarak ne zaman geçeceği belli değildir.

Alopesi Tedavisi

Kesin çözümlü bir tedavisi olmaması, kadınları saç ekim tekniklerine yönlendirmektedir. Bu tekniklerin doğru uygulanması, hastalığı geri döndürmeye yarayabilir. Ancak ne kadar süreli olacağı pek belli olmuyor. Kadınlarda tepeden saç dökülmesi için çözüm saç ekimi teknikleri en doğal ve doğru yollardan bir tanesi olarak görülür. Kadınlarda saç dökülmesi sorunu hiç de istenilmeyen bir durumdur. Bundan dolayı da son zamanlarda bu tarz sorunların tedavisinde farklı saç ekimi teknikleri başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Kadınlarda Saç Ekimi

Hem kadınlar hem de erkekler aynı saç ekim tekniklerini kullanabilmektedir. Kişiden kişiye değişen tedavi yöntemleri ise kesin sonuçların doğmasını sağlamaktadır. Saç ekimi yaptıran kadınlar genellikle kalıtsallık nedeni ile tedavi görmektedir. Kadın tipi kellik genetik ile ilgilidir. Kalıtsal olarak ailede böyle bir problem yaşandıysa, gelecek nesillerde de yaşanması muhtemeldir. Elbette ki son zamanlarda profesyonel bir düzeyde saç ekiminin yapılması; kadın tipi kellik sorununun da tedavi edilmesini mümkün kılar.

Kadınların yaşadığı hormonal bozukluklar ve dengesizlik saç dökülmesini birebir etkilemektedir. Özellikle ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi dönemlerde kadınlarda tepeden saç dökülmesi artmaktadır. Stres ise saç dökülmesi için en büyük tehditlerden bir tanesidir. Stres hormonunun, salgılanması birçok organa da zarar vermektedir. Mevsim geçişlerinde yaşanan dökülmeler, kelliğe ve seyrekliğe neden olmamaktadır. Fakat özenli bakımı şart kılar.

Erkeklerde ve Kadınlarda Saç Dökülmesindeki Farklar

Kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmeleri farklı şekilde seyreder. Bu durumların en büyük nedeni hormonlardır. Kadınların saçları çok dökülürken, daha uzun saçlara sahip olmaları yine hormonlar ile ilgilidir. Ancak kadınlarda saç dökülmeleri dikkate alınmazsa, kellik problemi ile karşılaşılabilir. Kadınlarda saç, tepeden itibaren gözle görülür bir şekilde incelme yaşanır. Bunun sonucunda da bölgesel ya da bütün olarak kellik sorunu başlar.

Kadınlarda saç ekimi işlemleri erkeklere göre farklı olmaktadır. Bunun sebebi donör bölgedir. Kadınların kafa derilerinde kalıcı bir şekilde donör bölge yokken erkeklerde bu bölge her zaman olmaktadır. Bu durum ise kadınlarda saç ekim teknik ve prosedürlerini karmaşık bir hale getirebilir. Bunun sebebi ise kadınlardaki saçların az bir şekilde restore edilmiş olmasıdır. Ancak her çeşit saç ekimi farklı teknikler ile kadınlara da yapılmaktadır.

Kadınlarda Saç Problemleri ve Tedavileri

Kadınlarda yaşanabilecek en büyük saç sorunu kelliktir. Kadın tipi kellik genetik özelliklere bağlı olarak çıkar. Genellikle tepeden başlayarak saç incelir ve dökülmeye başlar. Bunun sonucunda ise saçta bölgesel olarak kellik yaşanır. Ancak bu soruna gelişen teknoloji ile çözüm bulunmuştur. Bunun en büyük çözümü ise saç ekimidir.

Kellik sorunu yaşanmadan önce dökülmeler bazı yöntemler ile kontrol altına alınabilir. Kadınlarda tepeden saç dökülmesi tedavileri bazı kremler ile desteklenir. Bu kremler genellikle bitkisel ve doğal ürünlerdir. Bu ürünler Rogaine ve Propecia gibi tropikal krem içermektedir. Ayrıca bir donör bölge aracılığı ile saç ekim işlemlerinin yapılması ile kadın tip kelliğe çözüm bulunabilir. Tam da bu noktada farklı teknik ve yöntemlerin bu tür sorunların tedavisinde kullanıldığını ifade etmek mümkündür.

Kadınlarda saç dökülmeleri ve kellik, saç ekim tedavi yöntemleri ile kesin bir çözüme ulaşır. Kalıcı bir tedavi olması bir daha dökülme ve kellik gibi sorunların yaşanmasına izin vermez. Kadınlar için lazer tekniğinden yararlanılarak üretilen taraklarda mevcuttur. Bu tarakların kullanımı saç büyümesini kolaylaştırabilir. Ancak zaman alan işlemler olduğu için, saç ekim teknikleri en iyi çözüm yolu olarak bilinmektedir.

Saç Ektirme Nedir?

Saç nakli, saçların dökülmesinde oluşan kellik problemine çözüm olmaktadır. Ancak seyrek saçlı kişilerde bölgesel saç ekim işlemlerinden yararlanabilir. Bu yüzden herkes saç ekim işlemi yaptırabilir. Özellikle son zamanlarda birçok erkek ve kadın; doğal ve estetik bir görünüm için saç ekim yöntemlerine başvurmaktadır. Kadınlarda tepeden saç dökülmesi için etkili bir yöntemdir.

Tamamen doğal olan bu yöntemler ile kişiler, kendi saç kökleri ile tedavi edilmektedir. Bu saç köklerine greft ismi verilir. Donör bir bölgeden, greftler alınarak özel bir solüsyonda bekletilir ve nakil işlemi sağlanır. Farklı yöntemler, kişilere göre uygulanmaktadır. Herkesin cilt ve saç tip ayrı olduğu ayrı teknikler oluşmuştur. Kadınlarda tepeden saç dökülmesi problemi, saç nakli ile çözüme kavuşmuştur. Saç ekimi için yaş ortalaması, 30 olarak belirlenmiştir.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım