İçindekiler

Saç Aşısı

Saç Aşısı . Saç dökülmesi, son zamanlarda strese bağlı olarak gelişen yaygın problemlerden bir tanesidir. Günümüzde birçok kimse belli sebeplere bağlı olarak saç dökülmesi yaşamaktadır. Estetik kaygı sebebiyle bireyler bu problemin çözümünü araştırmaktadır. Saç aşısı bu noktada hem kolay hem de etkili tedavi yöntemlerinin başında gelir. Günümüzde birçok kimse bu yöntem sayesinde kellikten ve keklik tehlikesinden kurtulmuştur.

İlaç kategorisinde değerlendirilemeyen bu yöntem tıbbi ilaç kategorisi içerisine dahil edilmektedir. Esasen ACell olarak isimlendirilen saç aşısı saç oluşumunu destekleyen ve dökülmeyi engelleyen önemli bir işlemdir. Saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalan bireyler için oldukça avantajlı bir süreç sunan bu yöntem ile sizler de dökülmelerinizi engelleyebilirsiniz.

Son zamanların favori uygulaması olarak karşımıza çıkan saç aşısı, başarılı sonuçlar ortaya koyduğu için de sıklıkla tercih edilmektedir. Tam anlamıyla güçlü ve sağlıklı saçların oluşması noktasında saç aşısının mükemmel yararlar sağladığı da bilinmektedir. Peki, saç aşısı nedir? İşte yanıtı!

Saç Aşısı Nedir? 

PRP tedavisi sürecinde kişinin kendi kanından elde edilen özel karışıma denmektedir. Saç aşısı karışımının elde edilmesi için kişiden alınan kanın santrifüj edilmesi gerekir. Kandaki katı parçacıkların çökertilmesiyle hazırlanan bu karışım sonunda mevcut aşı elde edilmektedir. İçinde birtakım vitaminler ve elementler olan bu karışım, zararlı formülleri barındırmaz. Bu sebeple herhangi bir alerjik reaksiyona sebep olmamaktadır.

Doku jenerasyonunun yenilenmesini sağlayan özel bir karışım olan bu aşı, saç hücrelerinin yenilenmesinde etkili olmaktadır. Saç oluşumunu desteklemesiyle bilinen bu tedavi, ülkemizde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Sağlık turizmini yakından etkilemekte ve kişilere sağlıklı saçlar sunmaktadır. Bu anlamda sizler de saç dökülme şikayeti yaşıyorsanız, bu probleminizi saça enjekte edilecek olan doğal aşıyla giderebilirsiniz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, işlem gerçekleştirecek olan kişinin uzman bir dermatolog olmasıdır.

Saç Aşısı Saç Çıkarır Mı? 

Günümüzde artış gösteren stresörler deneyimle saç dökülme şikayetlerinde artış gözlemlenmektedir. Bu sebeple de saç ekim ve saç çıkmayı destekleyen tedaviler rağbet görmektedir. Saç aşısı bu tedaviler içerisindeki en güvenli ve kolay olan yöntemlerden bir tanesidir. Saç foliküllerini destekleyen bu aşı saç oluşumuna katkı sağlamaktadır. Kıl köklerinde meydana gelen zayıflamayı engelleyerek dökülme problemini ortadan kaldırmaktadır.

Saç köklerini güçlendiren ve saç dökülmesini engelleyen bu yöntem sağladığı başarı yüzdesiyle takdir toplamaktadır. Alanında uzman bir dermatolog tarafından yapılması gereken bu işlemin yasal klinik ve hastanelerde gerçekleştiriliyor olması önemlidir. Aksi takdirde ciddi sağlık problemleri ile karşılaşmanız kaçınılmaz olacaktır. Uygulanan bölgedeki saç dökülmesini ortadan kaldıran bu aşı yeni saç oluşumunu da desteklemektedir.

Saç Aşısı Nasıl ve Kimlere Yapılır? 

Kıl kökü oluşumunu destekleyen Saç aşısı tedavi yöntemi uzman dermatologlar tarafından yapılmalıdır. Saç aşısı işlemi her ne kadar kolay ve konforlu bir işlem olsa da tıp bilimine hakimiyet gerektiren bir işlemdir. Bu sebeple tedavinizi gerçekleştirecek olan kişinin yetkinliğini sorgulamanız gerekmektedir. Aynı zamanda uygulama merkezinin temizliğini, güvenilirliğini, iletişim becerisini de değerlendirmeye tabii tutmalısınız.

Saça uygulanacak olan aşı işlemini gerçekleştirirken herhangi bir acı veya ağrı hissetmezsiniz. Vücudunuzdan alınan az miktardaki kanı parçalara ayırarak aşı içeriğinin de katılmasıyla kullanılacak olan karışım elde edilmektedir. Bu karışım saç dökülmesi gözlenen alana uygulanır. Seanslar halinde gerçekleştirilen bu işlemin etkisini göstermesi için belli bir zamana ihtiyacı vardır. Bu işlem saç dökülmesi yaşayıp; hızlı sonuç almak isteyen, ekime müsait olmayan, tek işlemde maksimum faydayı görmek isteyen kişilere uygulanabilir.

Bireysel olarak ise herhangi bir kısıtlama getirmeyen bu işlem, tedavi sonrasında da bireyleri kısıtlamaz. Seans sonrasında güneşle dilediğiniz gibi temas kurabileceğiniz gibi suyla da temasınız engellenmez. Bu açıdan geç uygulanması hem uygulama sonrası için büyük bir konfor sağlamaktadır. Ağrısız ve acısız olması da kişiler için büyük bir avantaj olarak görülmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında saç aşısı yaptıranlar etkilerini ne zaman görmektedir? Sorusunu sıklıkla sorulmaktadır.

Saç Aşısı Yaptıranlar Etkileri Ne Zaman Görmektedir?  

Saç dökülmelerini azaltmak be seyreklerin saçlardan kurtulmak için başvurulan en yaygın yöntemlerden birisi saç aşısı işlemidir. Bu işlem hem ekonomik hem de etkili olmasından dolayı, oldukça rağbet görmektedir. Yurt dışından da binlerce kişi ülkemize bu aşıyı uygulayarak kelliğe son vermek için gelmektedir. Sağlık turizmini büyük ölçüde etkileyen bu tedavi yöntemi, alanında uzman dermatologlar tarafından uygulanmalıdır.

Tedavi sürecinde uygulanacak olan seans sayısı kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu açıdan bakıldığında kimileri için tek seans yeterli olurken kimileri için seans süresinde artış olabilir. Aşının etkisini göstermesi için ise altı aya ihtiyacı vardır. Aşılanma sonrasında gerçekleşen folikülün gelişme süreci altı ay sonra tamamlanır. Bu sebeple kişiler ilk seanstan itibaren ufak tefek belirtiler gözlemlese de asıl gelişmeyi altıncı aydan sonra gözlemlemektedir.

Saç Aşısı Fiyatları

Aşılama işlemi saç ekim işlemini engellemediği gibi sıkı bir destekleyicisi olarak görülebilir. Saç aşısı dökülmelere engel olan bir tedavi yöntemidir. Aynı zamanda bebe saçlarının kuvvetlenmesini sağlayarak daha gür bir görünüm sunar. Saç ekim işlemi ise yeni saç oluşumunu desteklemektedir. Bu noktada aşılama işleminin ekim işlemini temellendirdiği söylenebilir. Ekonomik olması sebebiyle daha çok kişi tarafından tercih edilen bu yöntem aynı zamanda etkileyici sonuçlar da doğurmaktadır.

Hamile ve emziren kadınların yaptırmaması gerekmektedir. Kronik rahatsızlığa sahip ve düzenli olarak ilaç kullanan kişilerin de doktorlarına danışarak yaptırması gerekir. Saç aşısı fiyatları bu anlamda en çok merak edilen konulardan biridir. Fiyatlar doktordan doktora değişebileceği gibi seans süresine göre de değişir. Bu sebeple doğru bir fiyat bilgisi için uzman hekimle görüşme gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım