İçindekiler

Saç Dökülmesi Nedenleri

Saç Dökülmesi Nedenleri. Yoğun yaşam temposu, stres, çevresel ve genetik faktörler; saç dökülmesinin başlıca sebepleri arasında kabul edilmektedir. Saç dökülmesi nedenleri arasında kabul edilen etiyolojik faktörlerin belirlenmesi ve buna uygun tedavi süreci izlenmesi gerekmektedir. Günümüzde her üç kişiden birinin şikayetçi olduğu bu problem, görüntü itibariyle bireylere zor zamanlar yaşatmaktadır. İlk etapta seyrelme şeklinde kendini belli eden dökülmeler zaman ilerledikçe kelliğe kadar sebep olabilmektedir.

Saç dökülme problemine insan vücudu sebep olabileceği gibi dış etkenler de sebep olabilir. Bu noktada en etkili neden olarak stres gösterilmektedir. Günümüzde saç dökülmesi şikayetiyle uzmanlara başvuran bireylerin birçoğunda stresli bir yaşam saptanmıştır. Bununla beraber birtakım hastalıklar da saç dökülmesi nedenleri arasında kabul edilebilmektedir. Bu problemden kurtulmanın öncelikli yolu, dökülmenin kaynağının belirlenip ortadan kaldırılması olacaktır. İşte o nedenler!

Saç Dökülmesinde Genetik Faktörler

Her insan dünyaya gelirken annesinden ve babasında aldığı genleri taşır. Bu genler fiziksel, zihinsel ve anatomik olarak birçok özelliği bünyesinde barındırmaktadır. Zayıf saç kökleri de anne ve babadan gelen kalıtımsal bir özellik olabilmektedir. Bu noktada saç dökülmesi nedenleri arasında genetik etkenler kabul edilebilmektedir. Erkeklerde daha sık karşılaşılan bu problemin tıp literatüründeki ismi androgenetik alopesidir.

Genetik özelliklerin birtakım çevresel faktörlerle bir araya gelmesiyle bu problem daha büyük sonuçlar ortaya koyabilmektedir. Bu sebeple sizler de saç dökülmesi şikayetiniz için direkt olarak genlerinizi suçlamadan önce diğer faktörleri de incelemeye almalısınız. Yapılan araştırmalara göre erkeklerde meydana gelen kelliği etkileyen iki yüz elli yedi ayrı genetik alan bulunmaktadır. Bu alanlardaki birtakım faaliyetler, kişilerde kelliği meydana getirir.

Saç Dökülmesinde Stres

Saç dökülmesi üzerinde en çok etkili olan durumlardan bir tanesi de strestir. Kişilerin sahip olduğu yoğun yaşam temposu, üstlendiği sorumluluklar, üzücü hayat olayları gibi birçok etken stresör olarak kabul edilmektedir. Saç sağlığının düşmanı olarak görülen stresin, kontrol altına alınması halinde saç dökülmelerinde de ciddi yavaşlamalar gözlemlenmiştir. Bu durumda kişilerin stres seviyelerini ideal düzeye indirmeleri önerilir.

Kişilerin dış görünümleri için önemli bir koz olan saçların her koşulda en iyi şekilde bakılması gerekmektedir. Bunun için de stres başta olmak üzere olumsuz etkileyen tüm faktörlerden uzak durulması önerilir. Saç dökülmesi nedenleri içerisinde önemli bir yere sahip olan stres faktörünün saçın kalıcı olarak dökülmesine sebep olmaması ise sevindirici haberdir. Bu noktada stresör ortadan kaldırıldığı takdirde saç dökülmesi de duracaktır.

Saç Dökülmesinde Dermatolojik Hastalıklar

Hem kadınlarda hem de erkeklerde sıkça rastlanılan bir rahatsızlık olan saç dökülmesi, birçok sebebe bağlı olarak gelişebilmektedir. Bu sebeplerin büyük bir bölümünü genetik faktörler ve stres oluştursa da hatırı sayılır bir bölümünü de patolojik rahatsızlıklar oluşturmaktadır. Saç dökülmesi nedenleri içerisinde bulunan deri hastalıklarının başında da Seboreik Dermatit hastalığı gelmektedir. Saç derisinde meydana gelen bu rahatsızlık; derinin pullanmasına, kabuklanmasına ve yaralanmasına sebep olmaktadır. Saç Dökülmesi Nedenleri

Bu durumda zayıflayan saç kökleri dökülmeye başlamaktadır. Dermatoloji uzmanları ile gerçekleştirdiğiniz görüşmeler sonucunda saç derisinde meydana gelen olumsuz durumlar giderilebilir. Böylece saç köklerindeki muhalefet ortadan kalkarak dökülme probleminiz giderilmektedir. Saç tellerini zayıflatan ve kırılarak dökülmesine sebep olan saç derisi hastalıklarının giderilmesi ile sağlıklı ve gür saçlara ulaşmak mümkündür.

Saç Dökülmesinde Beslenme Alışkanlıkları

Kişilerin sahip oldukları beslenme alışkanlıkları vücutlarındaki birçok noktaya etki etmektedir. Bu bağlamda tüketilen her ürünün canlı sağlığı üzerinde etkileyiciliği bulunmaktadır. Saç dökülmesi nedenleri içerisinde bulunan beslenme alışkanlıklarının sağlıklı bir şekilde edinilmesi gerekmektedir. Sağlığa zararlı gıdalardan uzak durulması, vitamin ve mineral açısından zengin gıdaların tüketilmesi oldukça önemli bir detaydır.

Özellikle kilo almak veya vermek için gerçekleştirilen diyet programlarının içeriği kimi zaman oldukça tehlikeli olabilmektedir. Bu gıdaların tüketilmesi saç köklerinde zayıflığa sebep olduğu gibi zamanla dökülmelerin gözlenmesine neden olmaktadır. Demir açısından zengin gıdaların tüketimi, saç derisinde meydana gelen zayıflığı önleyeceğinden oldukça faydalıdır. Demir tüketimiyle beraber vücudunuzda birikecek olan ferritin ile sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Bu arada saç dökülmesine neden olan unsurlardan birisi de yanlış saç bakımı uygulamalarıdır.

Yanlış Saç Bakım Uygulamaları

Herkes sağlıklı ve göz alıcı saçlara sahip olmak ister. Bu noktada gerçekleştirilen uygulamaların kimisi işe yararken birçoğu saça zarar vermektedir. Bu zararların başında da saç dökülmesi gelir. Saç dökülmesi nedenleri içerisinde önemli bir yere sahip olan yanlış sa. bakım alışkanlıkları, saçın dökülmesiyle birlikte zarar görmesine de sebep olur. Bu sebeple bireylerin saçlarına uyguladıkları her bir işlemi detaylı bir şekilde araştırdıktan sonra işleme sokmaları gerekmektedir. Ağır kimyasalların kesinlikle saça uygulanmamasına, saçın bireysel özelliğine göre işlem gerçekleştirilmesine de dikkat edilmesi oldukça önemlidir.

Saçları şekillendirmek için kullanılan, maşa, düzleştirici ya da fön makinesi gibi cihazlar da saçın güçsüzleşmesine neden olmaktadır. Saç dökülmesi nedenleri içerisinde bulunan bu cihazların bilinçli olarak kullanılması gerekir. Saça ısılı işlem uygularken saçlara zarar vermeyecek kaliteli bakım ürünleri tercih edilmelidir. Bu noktada kişilerin dermatologların önerdiği saç bakım ürünlerine yönelmeleri, saç dökülme problemine karşı başarılı bir sonuç ortaya koyacaktır. Saç köklerini besleyen, deriye zarar vermeyen ve saça parlaklık kazandıran bakım ürünlerini rutin hale getirilmesi gerekir.

Görüldüğü üzere saç dökülmesi sorunu söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı alternatif seçenek çıkmaktadır. Özellikle saç dökülmesinin yoğun yaşanılması sonrasında bölgesel bazlı saç yoksunluğu sorunu da yaşanmaktadır. Tam da bu noktada saç yoksunluğu sorunun tedavi edilmesi için saç ekimi yöntem ve teknikleri devreye girmektedir. Günümüz koşullarında saç ekimi yöntem ve tekniklerinin etkili bir düzeyde gelişmesi neticesinde, yüksek kalite standartlarında bir saç ekimi işleminin yapıldığını ifade etmek de mümkün olmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım