İçindekiler

Saç Ekimi 50 Gün Sonrası Durum

Saç Ekimi 50 Gün Sonrası Durum. Saç ekim süreci 50 gün olarak baz alınır. Bu süre saç ekiminin yapıldığı tarihten itibaren 2. Ayın sonuna denk gelmektedir. Saç ekimi 50 gün sonrası durum ve dönem değerlendirildiğinde bir takım değişiklikler gözlenir. Bu süre zarfında saç bölgesinde dökülmeler görülürken, yeni ekilen saçlarda uzamalar görülür. Böylece etkili bir düzeyde saç ekiminin tamamlanması da mümkün olur.

Saç ekimi kolay bir uygulamadır. Operasyon basittir. Ancak saç kökleri çekilerek uygulandığından ağrı, kaşıntı ve akabinde kabuklanma görülebilir. Uygulama sonrası hemen tabucu olunup, normal hayata dönülebilir. Günlük hayata dönüldükten sonra uzman doktorun belirlemiş olduğu tarihte muayeneye ve pansumana gidilir. Saç ekimi uygulamasından sonra su ile temas ettirilmesi için bir hafta beklenir. 1 hafta sonrasında normal rutine geçilebilir.

Operasyon süreci ve sayısı kişiye ve bölgenin durumuna bağlı olarak değişir. Saç ekimi 50 gün sonrası durum ve görülenlerde aynı şekilde değişkenlik gösterir. Bazı kişilerde tek seans yeterli iken bazılarında ise birkaç seans uygulanmaktadır. Tabi ki buna bağlı iyileşme süreci de değişmektedir. Saç ekimi teknik ve yöntemlerinin etkili bir seviyede gelişmiş olması sayesinde saç ekimi sonrasında yaşanılan süreç çok daha konforlu olmaktadır. Elbette ki burada saç ekimi yaptıracağınız merkez tercihini isabetli bir şekilde yapmanız da şarttır.

Saç ekimi operasyonu ense kökünde çalışılan bir operasyon çeşididir. Dolayısı ile günlük hayatı ve hayatın tümünü etkilemez. Saç dökülmeleri farklı sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Özellikle psikolojik sebepler çok etkilidir saç dökülmesinde. Saçın dökülmesi ise tekrardan psikoloji olumsuz etkileyen bir olaydır. Bu sebeple operasyonun başarılı geçmesi oldukça önem taşır.

Saç Ekimi Yöntemleri

Saç ekimi için farklı yöntemler bulunmaktadır. Hangi yöntemin uygulanacağı ise kişiye bağlı olarak değişmektedir. En sık tercih edilen yöntemler Fue yöntemi, DHI yöntemi ve DHI Pro yöntemidir. Bu yöntemlerin hepsi hem kadınlar için hem de erkekler için kullanılmaktadır. Her yöntemde de saç ekimi 50 gün sonrası durum değerlendirilmesi yapılır.

Saç Ekiminde Fue Yöntemi

Sık kullanılan yöntemlerden biri olan Fue yönetimi oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Bu uygulama diğerlerinden farklıdır. Kadınların ense kökü tıraş edilerek saç kökü alınır. Alınan bu kökler beklenmeden direk seyrelme görülen bölgeye transfer edilir. Bu yöntemde alınan saç kökü ihtiyaç doğrultusunda ama belirli bir miktarda alınmaktadır.

Bir seans için ortalama 1000-1500 kadar saç kökü alınabilir. Kişide saç seyrelmesi fazla ise ve daha çok saç kökü alınması gerekiyorsa uygulanan seans sayısı artırılır. Saç ekimi 50 gün sonrası durum belirginleşmeye ve sonuç alınmaya başlanır. Yaklaşık 100 gün sonra ise istenilen görüntüye ulaşılabilir. Bu yöntemin uygulanabilmesi için öncelikle detaylı muayene şarttır.

Eğer ki saçtaki seyrelme geçici bir durum arz ediyorsa buna uygun bir yol izlenir. Eğer ki kalıcı bir durum söz konusu ise de ona göre bir yol izlenir. Ancak her iki türlü de başarı oranı yüksek bir uygulamadır. Kişinin özgüvenini tekrar yerine getiren bir yöntemdir. Böylece estetik görünmek noktasında önemli bir kazanımı elde etmek de mümkün hale gelmektedir.

Saç Ekimi DHI Yöntemi

Saç ekiminde sık tercih edilen yöntemlerden olan DHI yöntemi ağrısız bir uygulamadır. Ameliyat kesiği oluşmaz. Özel bir alet kullanılır. Bu aletle enseden saç kökleri alınır ve seyrelme olan saç bölgesine transfer edilir. Enseden saç kökü alınır alınmaz hemen transfer gerçekleştirilir. Saç ekimi 50 gün sonrası durum değerlendirildiğinde yeni saçların uzamaya başladığı görülür. Uzayan bu yeni saçlar diğerlerine oranla daha güçlü ve sağlamdır. Bu özelliğinden dolayı DHI yöntemi tercih sebebidir.

Uygulama süresi kişiye ve saç bölgesinin durumuna bağlı değişir. Ancak hiçbir zaman 12 saati geçmez. Bu yöntemin bir avantajı da makine ile uygulandığından diğer yöntemlere oranla daha sık yerleştirme yapılır. Böylelikle görünüm çok daha doğal ve güzel olur. Sağlığa herhangi bir olumsuz etkisi yoktur. Bundan dolayı da söz konusu yöntemin sıklıkla tercih edilmesi mümkün hale gelmektedir.

Saç Ekimi DHI Pro Yöntemi

Lazerle saç ekimi olarak bilinen DHI Pro yöntemi oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Saçın seyrelen bölgesine uygulama yapılırken lazer sayesinde daha kesin çizgiler oluşturulur. Lazerle çizgiler oluşturulduktan sonra özel kalem yardımı ile saç transferi yapılır. Saç ekimi 50 gün sonrası durum değerlendirildiğinde saçların sık çıktığı ve sağlıklı olduğu görülür.

Saç Ekimi Uygulamalarında Fiyatlar

Saç ekimi uygulamalarında genel olarak fiyatı kişinin durumu belirler. Uygulanan yöntemle birlikte kişinin saç bölgesi durumundan dolayı fiyat kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Başarılı sonuçlara ulaşıldığından bu yöntemlerde fiyatlar geri planda kalmaktadır.  Saç ekimi 50 gün sonrası durum verilen ücretin alınan hizmete değdiğini göstermektedir. Muayeneye gidildiğinde doktor saç bölgenizi değerlendirir ve kullanılması gereken yöntemi belirler. Buna bağlı olarak da fiyat belirlenir. Bir anlamda fiyatlar özel olarak belirlenmektedir.

Saç Neden Dökülür?

Saçınız normalde olmasından daha fazla dökülüyorsa ve seyrelmeler başladıysa muhakkak bir uzman doktora gidilmelidir. Muayene sırasında saç dökülmesine sebep olan sorun tespit edilir ve buna uygun bir tedavi yöntemi belirlenir. Saç dökülmesinin birçok farklı sebebi bulunmaktadır. Kalıtsal olarak dökülme en bilinenlerindendir. Bunun yanında çevresel faktörler, birtakım hastalıklar ve psikolojik nedenler saç dökülmesine sebep olur.

Hastalık sebebi ile kullanılan ilaçlar da bu durumu tetikler. Muayene sonrası tedavi yöntemi belirlendikten sonra uygulamaya geçilir. Saç ekimi 50 gün sonra durum ortaya çıkmaya başlar. Başarılı bir tedavi sonrasında ortalama 100 gün sonra tamamen sağlıklı ve güçlü saçlar ile hayata devam edilir.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım