İçindekiler

Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır? Saç ekimi aşamaları, saç ektirmek isteyenler tarafından merak edilmektedir. Saç dökülmesi her kişide farklı nedenlerle gerçekleşir. Nedenlerin başında genetik etkenler, hava kirliliği, stres, hastalıklar ve kullanılan ilaçlar vardır. Neden ne olursa olsun yaşanılan saç kaybı estetik görüntünün kaybına sebep olur. Özellikle saç ekimi işlemi her zaman ayrıntılı bir süreci de beraberinde getirdiğini ifade etmek mümkün olmaktadır. Bundan dolayı da saç ekiminin aşamalarına fazlasıyla dikkat etmek de şarttır.

Genellikle saç ekiminin erkeklere özel olduğu düşüncesi vardır. Oysaki bu düşünce son derece yanlıştır. Saç ekimi günümüzde bay ve bayan fark etmeksizin her yetişkine uygulanmaktadır. Saç ekimi aşamaları, uygulanan yönteme göre küçük farklılıklara sahiptir. Yönteme göre aşamalar değişebilir. Ancak bazı aşamalar bütün yöntemlerde aynıdır. Özellikle saç ekimi aşamalarına dikkat ediyor olmak, bu tür uygulamaların başarısını da doğrudan etkilemektedir. Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

Saç Ektirmenin Fiyatı Ne Kadar?

Saç ekimi aşamaları, ekime gösterilen talep arttığından daha fazla merak edilmektedir. Ekim yaptırmayı planlayanlar öncelikle fiyatını öğrenmek ister. Saç ekiminin yaygınlaşması, fiyatların müşterileri mutlu edecek şekilde değişmesine neden olmuştur. Büyük kentlerde saç ekimi yapan merkez sayısı oldukça fazladır. Merkezler arasındaki rekabet fiyatların düşmesine neden olmuştur. Yeni geliştirilen yöntemler eskilere oranla biraz daha yüksek fiyata sahiptir. Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

Avrupa ülkeleri arasında ülkemizde verilen hizmet çok daha ekonomiktir. Uygun fiyat, başarılı sonuçlar nedeniyle Avrupa ülkelerinden ülkemize gelen sayısı her geçen yıl artmaktadır. Saç ekimi için net ve kesin bir fiyat vermek mümkün değildir. Çünkü fiyatlandırmaya kişiye özel yapılır. Uygulanacak yöntem, kişinin saç kayıp durumu, saç yapısı, ekilecek greft miktarı fiyatın belirlenmesinde etkilidir. Saç ekimi aşamaları listesinde öncesinde yapılması gerekenler ilk sırada yer alır.

Saç Ektirmeden Önce Yapılacaklar

Saç ekimi aşamaları sadece teknik bilgilerden ibaret değildir. Teknik bilgilerin edinilmesi uygulamanın nasıl gerçekleşeceğine dair bilgilenmeyi sağlar. Ancak uygulamanın daha rahat ve konforlu geçmesini sağlamak için yapılması gerekenler de vardır. Saç ekimi aşamaları hastanın öncesinde dikkat etmesi gereken hususlardan oluşur. Buna göre;

  • Operasyon öncesinde hastanın kendini yoracak hareketler yapmaması gerekir. Çünkü ekim seansları ortalama 6 ila 7 saat sürmektedir. Bu süre içinde hastanın dinç olması gerekir. Dinçliği korumak için ağır hareketlerden kaçınılmalı.
  • Seansların uzun sürmesinden kaynaklı olarak operasyonlara tok girilmeli.
  • Hastanın kendini bunaltmayacak kıyafetler giymesi iyi olacaktır.

Saç Ekimi Hangi Aşamalarla Gerçekleştirilir?

Saç ekimi aşamaları hastanın muayenesi ve yönteme karar verilmesi de bulunur. Hasta saç ekim merkezine müracaat ettiğinde doktor tarafından muayene edilir. Muayene sırasında kişinin saç analizi ve bazı tetkikler yapılır. Analizler, tetkikler, muayene neticesinde uygulanacak ekim yöntemine karar verilir.

Ekim yönteminin belirlenmesinde en büyük hak doktora aittir. Ancak kişi duyduğu kaygıları ve endişeleri dile getirerek yöntem tercihinde etkili olabilir. Saç ekim aşamaları yönteme göre farklılık gösterebilir. Yöntem belirlemesinin doğru olması sonucun başarısını direkt olarak etkileyecektir. Bundan dolayı cerrah hekimin tavsiyesine önem verilmeli. Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

Ekimden Önce Bilgilendirme

Saç ekim aşamaları hakkında doktor hastasını bilgilendirir. Bilgilendirmede;

  • Operasyon öncesinde nelere dikkat edilmesi gerektiği
  • Operasyonun nasıl gerçekleşeceği
  • Operasyon sonrasında bakım ve iyileşme için nelere dikkat edilmesi gerektiği
  • Yöntemler hakkında bilgi verme

Bilgilendirme, sadece yapılması gerektiği için yapılmaz. Ekimin sağlıklı ve başarılı gerçekleşmesinde bilgilendirmenin yeri çok önemlidir. Bilgilendirme sonrasında operasyon günü belirlenir. Operasyon gününde hastaya kıyafeti giydirilir ve işleme başlanır. Saç ekim aşamaları içinde hastaya düşen en önemli görev operasyon sonrasında yapması gerekenlerdir. Ekimin uzman hekim tarafından hastane ortamında gerçekleştirilmesi kadar sonrasındaki bakım da önemlidir. Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

Saç Köklerinin Toplanması

Saç ekimi aşamaları içinde köklerin toplanması bulunur. Köklerin toplanması için öncelikle hastaya lokal anestezi uygulanır. Uygulanan anestezi neticesinde hasta hiçbir acı duymaz. Hasta yüz üstü uzatılır. Donör bölgeden greft toplanmasına başlanır. Toplanan greftlerin zarar görmemesi için özel solüsyona konulur. Derilerden ayrılan greftler ekime hazır hale getirilir. Saç ekimi aşamaları içindeki kök toplama işlemi ortalama 3 saat sürer. Alınacak greft sayısına göre saat kısalır veya uzar. Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

Ekim İçin Kanal Açma

Saç ekimi aşamaları kanal açma ile devam eder. Saçın doğal görünmesi için ekimin doğru açıda yapılması gerekir. Bunu sağlayabilmek için kanalların doğru açılması şarttır. Kanal açma işlemi ekimin önemli bir parçasıdır. Saç köklerinin ekilmesi öncesinde kanal açma işlemi son derece hassas olan bir süreçtir.

Saç Köklerinin Ekilmesi

Saç ekimi aşamaları cerrah doktor tarafından yapıldığında sonuç başarılı olur. Merkezlerin bazılarında ekim işlemini hekim olmayanlar yapar. Bu doğru değil. Ekimi cerrah doktorların yaptığı merkezler, hastaneler veya klinikler tercih edilmelidir. Hastanın iyileşmesinin hızlı gerçekleşmesi ve ekimin başarılı olması için bu çok önemli bir detaydır.

Ekim işlemi nerdeyse bütün yöntemlerde birbirine benzer. Ekilecek greft sayısının fazla olması uygulamanın süresini uzatacaktır. Aktif saç ekimi aşamaları greftlerin ekimiyle son bulur. Ekim sırasında kıl kökleri açılan kanallara baskı uygulamadan yerleştirilir. Ekimin sağlıklı olmasında işlemi yapan ellerin tecrübesi etkilidir. Ekim gerçekleştikten sonra bakıma sıra gelecektir. Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

Ekim Sonrası Bakım ve Yapılması Gerekenler

Saç ekimi aşamaları en son yapılan işlemlerin değerlendirmesini kapsar. Operasyon sonrasında doktor, hastanın dikkat etmesi gereken hususları sıralar. Dikkat edilmesi gerekenlerin içinde bakım da bulunur. Ekimden sonra hastalar ağrı yaşayabilir. Ağrının azaltılması için ağrı kesici tavsiye edilir. İyileşmenin hızlandırılması, köklerin uyum sağlayarak tutunabilmesi için bazı vitaminler de kullanılabilir. Saç ekimi aşamaları içinde yıkama önemlidir. İlk yıkama doktor tarafından yapılacaktır. Doktor ve personel yıkamayı yaparken diğer yıkamaların nasıl yapılacağına dair bilgi de verirler. Saç Ekimi Aşamaları Nasıldır?

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım