İçindekiler

Saç Ekimi Doktorları

Saç ekimi doktorları; Fiziksel olarak kendini iyi hisseden insanlar daha iyi hissederler. Diğer insanların bizde ilk gördüğü kısım yüzümüzdür. Saçlar da bunun önemli parçasıdır. Kellik insanların çoğu tarafından istenmeyen bir durumdur. Saç ekimi ile çözümü vardır. Fakat saç ekimini mutlaka uzman bir hekim yapmalıdır. Hastane ve kliniklerde steril ortamda, uzman hekim ve ekibi tarafından yapıldığı takdirde güvenli bir işlemdir. Saç ekimi doktorları, uzman hekimlerdir. Uzmanlık alanı estetik olan hekimler tarafından işlem yapılır. Genelde yalnızca saç ekimi üzerine çalışırlar.

Saç ekimi genel anlamda güvenli ve kısa süren bir operasyondur. Türkiye’de bu alanda dünyanın ilk tercih edilen ülkelerindendir. Sağlık turizminde bir numara saç ekimi operasyonudur. Ülkemizde ünlü alanında harika işler çıkartan saç ekimi doktorları vardır. Kısa bir araştırma ile bu hekimlere ulaşabilirsiniz. Saç ekimi doktorları için yazılmış pek çok hasta yorumuna internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Hangi hekimi tercih ederseniz edin hasta yorumlarını önemsemelisiniz. Son zamanlarda etkili bir düzeyde uygulanan saç ekimi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Özellikle ilerleyen yaşlarda bölgesel veya tüm kafada kellik görülebilir. Kadın ve erkeklerde bu durum olağandır. Hem kadın hem erkeklere saç ekimi yapılabilir. Saç ekiminde çeşitli yöntemler vardır. Saç ekimi doktorları sizin için en uygun olan yöntemi seçerler. Hastanın isteği ve hekimin görüşleri ile uygun yöntem seçilir. İşlem için gereken saç kökü hesabı genelde ücretin temel belirleyicisidir. Saç Ekimi Doktorları

DHİ ve FUE gibi çeşitli ekim yöntemleri vardır. Çeşitli tedavi veya ürünlerle saç dökülmesi sorununuzu çözemediyseniz en uygun yol saç ekimidir. Diğer ameliyatlara göre oldukça hafif bir operasyon geçirirsiniz. Yara izi kalmaz. Kesinlikle sonuç verir. Harcanan emek ve paranın boşa gitmesi söz konusu değildir. Saç ekimi sonrası birkaç aylık süreçte bazı hususlara dikkat edilir. Böylece alınan sonucun çok daha başarılı olması sağlanır. Saç ekimi süreci ise kişiye bağlı değişen süreçtir. Bazı insanlar için tek seans bazıları içinse birkaç seans alır.

Neden Saç Dökülür?

Günlük saç yoğunluğunuza bağlı olarak 50-100 kadar saç teliniz dökülür. Bu dökülmelerse genelde uykuda veya tararken görülür. Eğer elinizi saçınıza her attığınızda avuç avuç dökülme oluyorsa bu sorun teşkil eder. Uzman bir hekimle durumu görüşmeniz iyi olacaktır. Genel sebepleri ise stres, genetik ve ilerlemiş yaştır. Eğer ki oral kontraseptif ilaç kullanımını yeni bıraktıysanız normalden fazla saç dökülmesi yaşamanız normaldir. Radyoterapi ve kemoterapi de kelliğe neden olur.

Başınızda bölgesel veyahut genel anlamda kellik olması fark etmez. Saç ekimi ağrısız ve acısız bir işlemdir. Kesik oluşmaz. Mevcut saçlarınız hasar görmez. Vücudunuzun diğer bölgelerini kesinlikle etkilemez. Saç ekimi doktorları öncelikle sizi muayene eder. Saç ekimi işlemine uygun olup olmadığınıza karar verir. Ardından sizin için en iyi yöntemle operasyon planı yapılır.

Saç Ekimi Öncesi Yapılacaklar

Saç ekimi işleminden en az bir hafta önce sigara ve alkol tüketimini bırakmanız gerekir. Kafeinli içeceklerden uzak durmalısınız. Bir ay önce ise kafa derinize medikal ürün uygulamamalısınız. Operasyon sonrası kafanıza dokunmamanız gerektiğinden kolay çıkarılabilecek giysiler tercih etmelisiniz. Saç Ekimi Doktorları

Kan sulandırıcı ilaçları ve vitaminleri operasyondan iki hafta önce bırakmalısınız. Operasyondan bir veya iki hafta öncesinde yeşil çay içmemelisiniz.  Sürekli kullandığınız ilaçlar ve kronik hastalıklarınızla ilgili hekiminizi bilgilendirmelisiniz. Elbette ki saç ekimi öncesinde yapılacaklara dikkat edecek olursanız; nitelikli bir düzeyde saç ekimi yaptırmanız da mümkün olacaktır.

Saç Ekimi Sonrası Yapılacaklar

Operasyon sonrası aynı gün içinde veya bir sonra hemen taburcu olursunuz. Operasyon sonrası eve dönerken araç kullanmamalısınız. Bunu göz önünde bulundurarak yanınızda tanıdığınız birisi ile işleme gelebilirsiniz. İşlem sonrası günlük yaşamınıza devam edebilirsiniz. İlk birkaç gün banyo yapmamanız ve kafanıza dokunmamanız tavsiye edilir.

Kafanıza dokunursanız yeni saçlarınızı öldürebilirsiniz. Her bir kök işlem başarısı için çok değerlidir. Sabırlı olmanız gerekir. İşlem bölgesinde kaşıntı ve kabuk oluşumu görülebilir. Bu normal bir durumdur. Mümkün olduğunca kaşımamaya ve kabukları kavlatmamaya özen göstermelisiniz. Kendiliğinden geçecektir.

Saç ekiminden sonra ilk üç gün asla saçlar yıkanmaz. Saç ekimi doktorları tavsiyesi yönünde dikkatle saçlarınızı yıkamalısınız. İlk kez yıkama ile oluşan kabuklar yumuşar. Size tavsiye edilen losyon yardımıyla nazik hareketlerle saçınızı yıkamalısınız. Size birde besleyici özelliği yüksek şampuan tavsiye edilir. Bunu tüm kafanıza gelecek şekilde yayarak kullanmalısınız. Ilık su ile yıkamanız gerekir. Sert hareketlerden kaçının.

Yıkamalar sayesinde kabuklar azalmaya başlar. İşlem sonrası hekim tarafından size bazı ilaçlar önerilebilir. Kabuklanmanın kolayca iyileşmesi için yıkarken hassas olmanız bölgeyi sertçe ovmaktan kaçınmanız gerekir. Kaşıntılar ise iyileşmenin göstergesidir. Bu noktada oldukça sabırlı olmalısınız. Saç Ekimi Doktorları

Bölge ne kadar kaşınırsa kaşınsın sabredip kaşımamalısınız. Bu kaşınmalarla kabuklanmalar geçecektir. Saçlarınız bir miktar uzayacaktır. Uzayan bu ilk kökler dökülecek yerine güçlü saçlar çıkacaktır. Dökülme döneminde siz saçları koparmamalısınız. Kendiliğinden birkaç hafta içinde hepsi dökülür. Bu aşamadan sonra artık saç ekimi sonrasında saçının keyfini de sürebilirsiniz!

Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi fiyatları saç ekimi doktorları ne kadar ünlüyse o kadar fazladır. Ayrıca merkezin konumu, saç ekimi yapılacak kök sayısı ve tekniğe bağlı olarak değişiklik gösterir. Birkaç merkez ile ön görüşme yapmanız iyi olacaktır. Böylece fiyatları ve size sunulan uygulama tekniklerini karşılaştırma imkanı bulabilirsiniz.

Günümüz koşullarında saç ekimi fiyatları söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda farklı alternatif seçenek çıkar. Çünkü son zamanlarda çok sayıda farklı saç ekimi teknik ve yönteminin uygulandığı bilinmektedir. Dolayısıyla saç ekimi teknik ve yöntemlerinin fazla olması; karşımıza farklı fiyat seçeneklerini de çıkarmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım