İçindekiler

Saç Ekimi İyileşme Süreci

Saç ekimi iyileşme süreci sonrasında hastalar kendini giderek iyi hissetmektedir. Sac ekimi hastalar için oldukça kolay geçmektedir. Bu nedenle saç ekim işlemi bittikten sonra gündelik yaşamınıza geri dönebilirsiniz. Ancak saç köklerinize çekme işlemi yapıldığından başınız da biraz ağrı olabilir. İlk günlerde hafif şişlikler görülmesi de normaldir. Başınızı doktorunuz size uygun olan zamanı söylemediği sürece yıkamayınız. Aksi takdirde ekilen saçlara ve kök alma işlemi yapılmış sac diplerine zarar verebilirsiniz.Saç Ekimi İyileşme Süreci

Saç köklerinize zarar vermeniz durumunda hem saç ekimi iyileşme süreci uzamaktadır hem de olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Olumsuz sonuçlar almak istemiyorsanız ve tedaviden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için dikkat etmeniz gerekir. Saç ekimi yaptırdıktan sonra sac taraması dahi yapmamalısınız. Dikkat ettiğiniz takdirde tedavi sonrasındaki süreç sizi oldukça memnun edecektir. Sac ekimi işlemi yaptıran kişilerin neredeyse hepsi yapılan işlemden memnun kalmaktadır.

Saç kişinin fiziksel ve psikolojik durumunu en iyi şekilde etkileyen faktörlerdendir.  Saç ekimi sonrasında hem daha güzel bir görüntü elde etmiş olursunuz hem de psikolojinizin büyük oranda değiştiğinin farkına varırsınız. Saç ekimi işleminden sonra tekrar sac dökülme sorunu ya da kellik gibi durumlarla karşılaşmazsınız. Günümüz itibariyle saç etkimi yöntemlerinin etkili bir düzeyde uygulanıyor olması; bu tarz uygulamalara olan ilgiyi de arttırmaktadır. Saç Ekimi İyileşme Süreci

Saç Ekimi Yöntemleri

 Saç ekimi yöntemleri hem erkekler hem kadınlar için uygulanabilmektedir.  Saç ekiminde kullanılan birden fazla yöntem bulunmaktadır. Ancak her yöntem her isteyene uygulanmaz. Uygulanan yöntemler tamamen hastaya bağlı olarak değişmektedir. En çok kullanılan yöntemler arasında FUE ve DHI Yöntemi bulunmaktadır. Bu tür yöntemler hasta konforu açısından önemli kazanımları da beraberinde getirmektedir. Bundan dolayı da söz konusu yöntemler sıklıkla tercih edilmektedir.

DHI Yöntemi Nedir?

Bu yöntem hastalar için oldukça rahat kabul edilir. Bunun sebebi ağrının daha az olmasından ve kolay oluşundan kaynaklanmaktadır. Saç ekimi iyileşme süreci DHI yöntemi kullanan hastaların büyük çoğunluğunda kısa zamanda olumlu sonuçlar alınması beklenmektedir.  DHI yöntemi ile yapılan sac ekimi işlemleri 12 saate kadar yapılabilmektedir. DHI yöntemi kullanılarak yapılan işlemlerde daha doğal görünen sonuçlar alınmaktadır. Saç Ekimi İyileşme Süreci

Ekilen saçlarınızın eskisi kadar sağlıklı ve gür görünmesi saçlarınız ile birlikte kaybetmiş olduğunuz özgüveninizin yerine gelmesini sağlamaktadır. Bu nedenle doktorlar ve hastalar için en iyi saç ekim teknikleri içerisinde yerini almaktadır.

DHI Pro Yöntemi

DHI pro yöntemine alınacak greft sayılarının belirlenmesi ile başlanmaktadır. Greft sayıları belirlendikten sonra hastanın da onayıyla ön sac çizgisi tasarımı yapılır. Saç ekimi iyileşme süreci greft sayısına göre de değişiklik gösterebilir. Ekim işlemi yapılacak alanın normalde tras edilmesi gerekirken DHI Pro yönteminde tıraş edilmesi gerekmez. Ekim işlemine başlamadan önce anestezi uygulanarak hastanın canının yanması engellenmiş olur. Sonrasında ekim işlemi için alınmış olan greftlerin ekimi gerçekleştirilir. Saç Ekimi İyileşme Süreci

Saç ekimi iyileşme süreci DHI Pro yöntemi kullanılarak belirli aralıklarla sac kökleri beslenir ve iyileşme süreci desteklenmiş olur. DHI Pro yönteminde saçın uzama süreci daha kısa zamanda gerçekleşmektedir. DHI Pro yöntemi sac ekimi yaptırmamış fakat saç dökülmesi yaşayan kişilerde saçlarının gürleşmesini sağlamak amacıyla da kullanılmaktadır. Böylece çok daha gür ve güçlü saçlara sahip olmak da mümkün hale gelmektedir.

Fue Operasyonu

Fue yöntemi cerrahi bir girişim olmadığından hastalar rahatlıkla bu yöntemi seçebilirler. Fue yönteminde ensenizden alınan saç kökleri seyrelen bölgelere ekilmektedir. Ancak öncesinde daha kolay uygulama içinse bölgesi tıraş edilmektedir. Her seansta belirli sayıda saç kökü ekilebileceğinde işlem bir kaç seans halinde yapılabilir. İşlem birkaç seans yapıldığından saç ekimi iyileşme süreci de uzamaktadır.

Saç Ekimi Fiyatları 

Saç ekimi fiyatları uygulanan işlemlere göre değişkenlik göstermektedir. Sac ekimi işlemleri kadın erkek herkes için yapılabilmektedir. Saç ekimi fiyatları size uygulanacak işlem ve kök sayısına göre değişebilir. Saç ekiminde fiyatlar yaptırdığınız doktora ve şehire göre de artabilir. Saç ekimi fiyatları belli bir ücretin altına düşmemelidir. Çünkü kullanılan yöntemlerin bile minimum bir maliyeti vardır. Bu sebeple çok düşük fiyatla işlem yapan yerlere kendinizi emanet etmemelisiniz.

Saç ekimi yaptırmaya karar vermeden önce alanında uzman bir doktor tarafından muayene edilmelisiniz. Doktorunuzla ekim işlemi nasıl yapılır ve saç ekimi iyileşme süreci ne kadar zaman da olur tam anlamıyla sormalısınız. Ekim öncesinde kafanızda herhangi bir soru işareti kalmaması oldukça önemlidir. Ekime başlamadan önce fiyat ve sac ekimi işleminin tüm detaylarını kafanızda netleştirmenizde fayda vardır.

Sac Ekimi Nerelerde Yapılır?

Saç ektirmeye karar vermiş kişiler öncesinde nerelerde işlem yapılır araştırmaktadır. Saç ekimi işlemi alanında uzman doktor tarafından steril ortamlarda yapılmalıdır. Aksi takdirde enfeksiyon kapma riskiniz vardır. İşlemi yapan doktorun el becerisi saç ekimi iyileşme süreci konusunda en büyük etkenlerden biridir. Doktorun tecrübesi kadar işlem sonrasında sizin de dikkat etmeniz gerekir. Sac ekimi yapılan yerlerde ekim öncesi ve sonrası bilgilendirme mutlaka yapılır. Yapılan bilgilendirmeyi dikkate almanız iyileşme sürecinizin uzaması ya da kısalması açısından önem taşımaktadır.

Saç Ekiminde Yöntem Avantajları

Saç ekim yönteminin birçok avantajı vardır. Ekim yönteminin en iyi avantajlarından biri de özgüveninizi geri kazanmanıza yardımcı olmasıdır. Saç ekimi diğer saç dökülme tedavilerinin ise yaramadığı durumlarda kesin çözümdür. Oldukça acısız ve kolay bir şekilde uygulanır.

Tamamen kel durumda olan bölgeler için bile uygulama yapılabilmektedir. Hem erkek hem kadınlar için uygulanabilmektedir. Saç ekimi iyileşme süreci biraz uzun olsa da ekim işlemi yaptırdıktan sonra ekilen saçlar tekrar dökülmez. Geri dökülmeyen ve sağlıklı görünen saçlara sahip olursunuz.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım