İçindekiler

Saç Ekimi Mi Protez Mi?

Saç ekimi mi protez mi? Saç yoksunluğu yaşayan her birey bu tarz soruları sıklıkla dillendirmektedir. Saç dökülmesi kişinin alışık olduğu görünümünün kalıcı olarak değişmesine sebep olan bir durum olduğundan psikolojik sonuçlar doğurmaktadır. Bu nedenle saç dökülmesi sorunuyla yüzleşen kimseler bu durumdan kurtulmak için çareler aramaya başlamaktadır. Her ne kadar internette araştırma yaptığınızda bitkisel çözümler gibi farklı türde tavsiyeler bulsanız da saç dökülmesi için yapılabilecek iki temel tedavi bulunmaktadır.

Bunlardan ilki ve en çok tercih edileni saç ekimidir. Saç ekim cerrahi bir operasyondur. Ensede ki dayanıklı saç köklerinin yerinden alınıp saçsız bölgeye açılan deliklere yerleştirilmesi şeklinde yapılmaktadır. Kalıcı bir işlemdir. Diğer yöntem ise saç protezidir. Kafanızın saçsız bölgesine bir peruğun yapıştırılması şeklinde yapılır. Geçici bir yöntemdir. Belirli aralıklarla peruğa bakım yapılmalı ve yeniden yapıştırılmalıdır. Özellikle saç protezini ne olduğu konusunun netleşmesi, saç ekimi mi protez mi? Sorusuna daha net yanıt vermemizi de mümkün kılacaktır. Saç Ekimi Mi Protez Mi?

Saç Protezi Nedir?

İnsanlardan alınan saçların ince bir file ya da tül tabakanın üzerine elle tek tek yerleştirilmesiyle oluşturulan bir üründür saç protezi.  Saç Ekimi Mi Protez Mi?; protezler genelde kişiye özel olarak üretilmektedir. Öncelikle kişinin kafasında ki saçsız kısmın ölçüsü alınır. Daha sonra bu kısma uygun olarak protez hazırlanır ve özel solüsyonlarla veya sabitleyici bantlar ile kafaya sabitlenir. Protezlerin canlı ve doğal görünmesi için bakım ürünlerinin kullanılması gerekmektedir. Çünkü protezde kullanılan saçlar gerçektir. Soluk ve cansız görünmemesi için beslenmeleri gerekmektedir. Eğer özenli kullanırsanız ve 3 ay gibi kısa periyotlarda bakımını yaptırırsanız bir protezi 4-5 yıl boyunca kullanabilirsiniz.

Saç Ekimi Nedir?

Saç ekimi 1 yıl gibi bir süreye yayılan cerrahi bir operasyondur. Kafanızda ki açık alanlara ekilen saçlarınız bir daha dökülmez. Yeterli saç kökü olan herkese yapılabilir ve başarı oranı yüksektir. Eğer uzman kimselerce yönetilen, Sağlık Bakanlığından onaylı bir klinikte yaptırırsanız bir semptomla karşılaşma ihtimaliniz düşük olur. Duruma göre 5000 saç kökü enseden alınıp saç açıklığına nakledilebilir. Ekim için FUE ve DHİ gibi farklı yöntemler uygulanır. FUE yönteminde saçlar tek tek alınıp daha sonra ekim bölgesinde açılan noktalara ekilirken. DHİ yönteminde tek hamlede ekim noktası açılıp derinin altına saç kökü ekilir. Saç ekimiyle protez saç arasındaki farkı biliyorsak, saç ekimi mi protez mi? Sorusuna da daha isabetli bir şekilde yanıt veririz!

Saç Ekimi ve Protez Saç Arasında ki Farklar

Saç Ekimi Mi Protez Mi?; Saçsızlık sorununuza çözüm bulmak istiyorsanız ektirebilir veya protez kullanabilirsiniz. İkisinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Saç ekimi sonunda kendi saçınıza yeniden kavuşursunuz. İstediğiniz gibi uzatıp şekil verebilirsiniz. İşlem sırasında herhangi bir acı duymazsınız, Tek dezavantajı ekim aşamasının ve iyileşme süresinin uzun olmasıdır. Saç protezi ise geçici bir ürünle saçsız bölgenizi kapatmanızı sağlar. İşlem 1 gün içinde tamamlanmaktadır. Ürün sizin saçınız olmadığı için uzamaz saç uzunluğu kısa bir protez seçerseniz farklı şekiller veremezsiniz. Kullandığınız süre boyunca hijyen kurallarına dikkat etmeniz ve protezinize iyi bakmanız gerekmektedir. Saç protezinin dezavantajı ise periyodik bakıma ihtiyaç duymasıdır.

Hangisi Daha Güzel Görünür?

Saç Ekimi Mi Protez Mi?; İstediğiniz saçsız bölgenizi kapatmak ise bu noktada tavsiyemiz saç ektirmenizden yana olacaktır. Çünkü saç protezi iyi baktığınız sürece görünüm olarak gerçek bir saçtan ayırt edilemez ama sonuçta saçınıza sürekli şekil vermeniz gerekmektedir. Saç ürünleri kullanmadığınız ve doğal bıraktığınız taktirde saç protezinin görünümü hoş durmayacaktır. Ayrıca saç protezini gerilemiş ön saç çizgisinden arta kalan saç boynuzu diye tabir edebileceğimiz noktalara uydurmakta oldukça zordur.

Saç ekiminde ise bu sorunlarla uğraşmasınız özenli bir ekim sonrası saçlarınız saç ürünleri kullanmasanız bile güzel duracaktır. Ayrıca saç ekiminde geçmiş görüntülerinizden yola çıkılarak ön saç çizgisinden başlayarak saç kökleri ekildiği için görünüm çok daha doğal olacaktır. Sizi tanıyanlar ekim yaptırdığınız anlamayacaktır bile.  Saç ekimi mi protez mi? Sorusuna yanıt verirken; fiyat karşılaştırmasını yapmak da şarttır.

Saç Ekimi ve Saç Protezi Fiyatları

Saç ekimi ile saç protezi arasında fiyat temelli olarak karar vermekte zorlanıyorsanız ikisinin de kaliteli ellerde yapılmış olanlarının fiyatlarının birbirine yakınsadığını söyleyebiliriz. Saç ekiminde kök başına fiyat çıkarılmaktadır. Buna kullanılacak yöntem ve alacağınız ekstra hizmetlerde eklenmektedir. Eğer işlemi doğrudan uzman bir estetisyen yapacaksa bu da ekim fiyatını etkileyecektir. Saç Ekimi Mi Protez Mi?;  Saç protezinde ise ilk başta maliyetler çok daha düşük gibi gelse de kaliteli bir saç protezi ve onun yıllara yayılan periyodik bakım masrafları toplanınca ortaya saç ekimi kadar bir maliyet çıkmaktadır. Eğer saç protezinizi özenle kullanmazsanız kısa süreler içinde değiştirmeniz gerekecektir. Bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

Hangisi Daha Başarılı?

Saç Ekimi Mi Protez Mi?; İstediğiniz uzun süreli de olsa sizi bir kere uğraştırıp uzun yıllar kullanabileceğiniz bir çözümse bu noktada saç ekimi sunduğu avantajlarla saç protezinden daha ön plana çıkmaktadır. Saç protezini kullanacağınız bir takı ya da giyim ürünü gibi görmeniz çok daha mantıklıdır. Saç protezinde başarı bu hizmeti hakkıyla veren kaliteli bir güzellik merkezi ya da kuaför bulmanızdan geçer. Saç protezinizin güzel görünmesi için bu merkeze sürekli erişiminiz olmalıdır. Saç ekiminde ise başarılı bir ekimden sonra bir şeyle uğraşmanız gerekmez.

Hangisi Daha Uzun Vadeli?

Saç Ekimi Mi Protez Mi?; Saç protezi ile saç ekimini karşılaştırdığımızda saç ekiminin çok daha uzun süreli bir işlem olduğunu söylememiz lazım. Enseden alınan saç kökleri hormonel değişimlerden ve çevresel etmenlerden daha az etkilenmektedir. Haliyle buradan alınıp ekilen köklerde aynı şekilde dayanıklı olacak ve kronik bir rahatsızlığınız yoksa ölene kadar saçlarınız sizinle kalacaktır. Saç Ekimi Mi Protez Mi?; Saç protezinde ise durum biraz daha iç karartıcıdır. İşlem yaptırdığınız merkez kapanırsa yeni bir merkez bulmanız gerekebilir. Kullandığınız saç protezi bakım ürünlerinin fiyatı artarsa bu ürünlere erişimde zorlanabilirsiniz.  Bütün bu bilgiler ışığında saç ekimi mi protez mi sorusuna net bir şekilde yanıt vermek için ayrıntılı bir araştırmaya imza atmalıyız!

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım