İçindekiler

Saç Ekimi Sonrası Süreç Nedir?

Saç Ekimi Sonrası Süreç Nedir? Dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Soruları ekim yaptırmayı planlayanlar tarafından sorulmaktadır. Saç ekimi ağrısız, sızısız bir işlemdir. Ekimin başarılı olması için sonraki süreçte itinalı olmak gerekiyor. Doktorların vereceği tavsiyeler ve öneriler eksiksiz yerine getirilmelidir. Saç ekim sonrası süreç nedir? Konusunda ekimi yapan cerrah doktor hastayı bilgilendirecektir. Böylece hasta tüm saç ekimi sürecine dair nitelikli bir düzeyde bilgi sahibi de olacaktır.

Saç Ekimi Nasıl Gerçekleştirilir?

Saç ekimi yaptırmayı düşünenler öncelikle klinik tercihini yapmalıdır. Cerrah doktorların ekim yaptığı, hastane ortamına sahip yasal klinikler tercih edilmelidir. Klinik tercihi yaptıktan sonra doktor tercihi yapılır. Doktor tekniğe göre ekimi gerçekleştirir. FUE tekniğiyle ekim yapılacağında öncelikle donör alandan grfeftler toplanır. Saç kaybının yaşandığı bölgede kanallar açılır. Alınan kıllar kökleriyle kanallara ekilir.

DHI tekniği kullanılarak ekim yapılacağında kanal açmaya gerek yoktur. Özel medikal kalem ile kökler toplanır. Toplanan kıl kökleri hemen saç kaybının yaşandığı alana ekilir. DHİ yönteminde kanal açmak için zaman kaybı yaşanmaz. Böylece kıl köklerindeki kayıp oldukça azdır. Saç ekimi sonrası süreç nedir? Teknik çeşidine göre farklı ilerler.

Saç Ekiminde Kullanılan Teknikler

Saç ekimi sonrası süreç nedir? Sorusuna net cevap verebilmek için ekim tekniğinin bilinmesi gerekir. FUE ve DHİ saç ekiminde en fazla kullanılan iki tekniktir. Ekim tekniği doktor tarafından belirlenir. Saç kaybının durumu, kişinin özel durumları dikkate alınarak teknik belirlemesi yapılır. Tekniği belirlemeden evvel çeşitli analizler ve tetkikler yapılır. DHİ tekniğinden sonraki süreç FUE tekniğine göre daha hızlı ilerler. Bunun nedeni DHİ tekniğinde açık alanda kanalın açılmamasıdır. DHİ tekniğinde donör olarak ense kılları kullanılır. Ense kılları hormonal değişimlerde dahi en az dökülme olan bölgedir. Saç Ekimi Sonrası Süreç Nedir?

Saç Ekiminden Sonra Beslenme

Ekimden sonraki süreçte beslenmeye azami derecede dikkat edilmelidir. Doğal yağları içeren gıdalar, sebze, meyve ve kuruyemiş ağırlıklı beslenilmelidir. Saç ekimi sonrası süreç nedir? Derken birçok kişi nasıl beslenmesi gerektiğini de sormaktadır. Ekimden sonraki beslenmede özellikle kalsiyum, B vitamini ve magnezyum vitaminlerin yeterince alındığında emin olunmalı. Sigara, alkol ve fastfood tarzı sağlıksız ürünlerden uzak durulmalıdır. Saç Ekimi Sonrası Süreç Nedir?

İlk Saç Kesimi Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

DHİ ve FUE saç ekimi sonrasında süreç nedir? Saç dökülmesi yaşanır mı? Cevaplarını merak etmeyen yok gibidir. Ekimde FUE tekniği kullanılacağında öncesinde saçlar kısaltılır. Kısaltma yapılmasının nedeni ekimin daha sağlıklı olmasını sağlamaktır. DHİ tekniğinde saç kısaltma yoktur. Ekim sonrasında şok dökülme yaşanır. Şok dökülmeden haberi olmayanlar ekilen saçların döküldüğünü düşünebilir. Ancak şok dökülme normal bir durumdur. Korkulacak veya kaygı duyulacak bir durum değildir.

Şok dökülmeden sonra saçlar çok daha sağlıklı bir şekilde çıkmaya başlar. Bu süre içinde doğal saçlar ekilen saçlara oranla daha fazla uzayacaktır. Uzunlu kısalı bir görüntü oluşmasını istemeyenler kesim yaptırabilirler.

Saç Ekimi Sonrası Kullanılacak Şampuan Tavsiyeleri

Ekim yapılan ve greft alınan bölgelerde yaralar oluşabilir. Yaraların olduğu bölgeler çok hassas olacağından şampuan tercihi önem kazanır. Saç ekimi sonrası süreç nedir? Hususunda doktorların verdiği şampuan tavsiyeleri dikkate alınmalıdır. Kıl köklerinin deriye uyum sağlamama, tutunamama riski olduğundan ilk yıkama doktor tarafından yapılır. İlk 2 hafta içinde doktorun tavsiye edeceği şampuanların dışında şampuan kullanılmamalı.

Ekimden Sonra Yaralar Ne Zaman İyileşir?

Ekim yapılan alanda yaralar meydana gelecektir. FUE tekniğinde kanallar açıldığından yaralar daha uzun sürede iyileşir. DHİ tekniğinde oluşan yaralar ise daha kısa sürede iyileşecektir. Saç ekimi sonrası süreç nedir? Konusu dahilinde mutlaka yaraların bilgisi edinilmelidir. Ekimden sonra hiç yara oluşmayacağını düşünenler olabilir. Donör alandan greft toplarken, saç kaybının olduğu bölgeye ekim yaparken cilde müdahale söz konusudur. Müdahalenin olduğu yerlerde yara olması normaldir. Ancak bu yaralar geçicidir. 6 ay gibi bir süre içinde yaralardan hiçbir iz kalmayacak şekilde iyileşir. Saç Ekimi Sonrası Süreç Nedir?

Ekim Yaptırmak İsteyenlerin Dikkatine

Saç kaybı insanı mutsuz eden bir durumdur. Mutsuzluğu zamanla özgüven eksikliği takip edebilir. Saç kaybı yaşayanlar kaybettikleri mutluluğu ve özgüveni saç ekimi yaptırarak elde edebilirler. Saç ekimi ağrısız bir işlemdir. Ancak insan bedenine yapılacak her işlem önemsenmelidir. İşlemler uzmanlar tarafından yapılmalı. Ekimi yapacak kişi plastik cerrah olmalıdır. Doktor olmayanların yaptığı ekimlerde istenmeyen ve riskli sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Saç Ekiminden Sonraki Aşamalar

Saç ekiminden sonraki aşamaları veya süreci ikiye ayırabiliriz. Birinci süreç hassasiyetin en fazla olduğu ilk 15 gündür. 15 günden sonraki süreç ikinci dönem olarak nitelendirilir. İkinci dönemde hassasiyet azalmıştır. Tamamen iyileşinceye kadar sürecek olan dönemdir.

Saç Ekimi Kaç Liraya Yapılır?

Ekim yaptırmayı düşünenler maliyetini öğrenmek isterler. Saç ekimi fiyatlarını etkileyen çeşitli etkenler vardır. Net olarak bir fiyat vermek mümkün değildir. Her geçen gün yeni saç ekim teknikleri geliştirilmektedir. Geliştirilen tekniklere göre ekim fiyatları değişmektedir. Ekim fiyatlarını etkileyen diğer hususlar şunlardır;

  • Ekim yapılacak alanın büyüklüğü
  • Kliniğin, merkezin veya hastanenin fiyat politikası, ünü
  • Ekim yapacak doktorun uzmanlığı, tecrübesi ve elemanlarının profesyonelliği

Fiyat alabilmek için doktorla yüz yüze görüşmek gerekiyor. Saçın durumu, kullanılacak teknikler belirlendikten sonra fiyat belirlemesi yapılır.

Dolandırıcı Saç Ekim Merkezlerine Dikkat

Klinik veya merkez konusunda karar vermede acele etmemek gerekir. İyice araştırılmalıdır. Hatta mekana gidip bizzat gözlem yapılabilir. Saç ekimi sonrası süreç nedir? Önemli bir konudur. Ekimden sonra sorun yaşamamak için hastane şartlarında ve uzman doktora saç ekimi yapılmalı. Dolandırıcı, düşük fiyatlarla ekim yapacağını iddia eden yerlerden sağlığı korumak adına uzak durulmalı. Bütün bu bilgiler ışığında saç ekimi sonrasındaki sürecin son derece hassas bir süreç olduğunu ifade etmek mümkün olmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım