İçindekiler

Saç Lazeri Seansı

Saç Lazeri Seansı. Lazer kelimesi deyince ilk akla gelen istenmeyen tüyler. Fakat lazerle tüy çıkmama sorunu da çözülebilir. Hem kadın hem erkekler en sık görülen saç sorunu saç dökülmesidir. Saç lazeri seansı düzenli yapıldığı takdirde etkili sonuçlar verir. Saç tellerinin zayıflığından şikayetçi olan kişiler için de uygun tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi sayesinde güçsüz zayıf teller daha sağlıklı hale gelir. Kullanılan lazer tekniğinde ışık ve ısı verilir. Böylece söz konusu tekniğin etkili bir düzeyde uygulanması da mümkün olur.

Sal lazeri seans uygulaması güvenilirliği kanıtlanmış son teknoloji bir tedavi yöntemidir. Çeşitli tiplerde düşük seviye lazer uygulama yapılır. Hastaya uygun lazer tipi seçilir. Ardından saç lazeri seansı yapılmaya başlanır. Hasta görüşmesinde hangi tip lazer tedavisi uygulanacağı ve kaç seans uygulanacağı vb. belirlenir. Lazerle uygulanan yöntemlerin son zamanlarda etkili bir düzeyde tercih edildiklerini rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır. Lazerli seans uygulamalarının profesyonel çözümler sunuyor olması; bu durumun temel nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Saç Lazeri Seansı

Saç Lazeri Nasıl Yapılır?

İlgili klinikte konusunda uzman kişiler tarafından uygulanır. Genellikle haftada iki veya üç saç lazeri seansı sıklığı ile uygulanır. Kafa üzerine tarağa benzer lazer uç konulur. Bu uçlardan ışık yayılır. Ortalama on dakika sürer. Saç lazeri tedavisine ek olarak hastaya masaj programı verilebilir. Bu masaj ile kan dolaşımının daha da artması amaçlanır. Tedavide en önemli husus seansların aksatılmamasıdır. Sürecin başında hastaya sürekliliğin ve düzenin öneminin tedavideki başarıya etkisi anlatılır.

Saç Dökülmesi Nedir?

Sağlıklı her bireyin günlük belli miktarda saçı dökülür. Genelde uykuda, duşta veya tararken fazlaca dökülür. Saç sıklığına göre değişmekle birlikte ortalama günlük yüz kadar teli aşıyorsa sorun vardır. Yani eğer saçlarınız seyreliyorsa veya bölgesel kellikler oluşmuşsa bu artık problemdir. Hem erkek hem kadınlarda andro genetik alopesi görülebilir. Bu durumda başın orta kısımları saçsızdır. Böyle durumlarda estetik olmayan bir görsellik de ortaya çıkar.

Özellikle kadınlarda bölge bölge dağınık halde saçsız alanlar görülür. Alın ve kafa derisi arasındaki saç çizgi sınırı kaybolur. Saçların kellik oluşturacak şekilde dökülmesi özgüveni zedeler. Yalnızca kozmetik sorundan fazlası olabilir. Özellikle yoğun alanda oluşan kellik erkeklerde yazın çok rahatsız edici olabilir. Şapka dahi kullanılsa baş ağrıları yapar. Kişiyi mutsuz eder ve hoş olmayan görünüme sebep olabilir. Saç lazeri seansı uygulamaları ile bu sorundan kurtulmanız mümkün.

Lazerle Saç Dökülmesi Tedavisi

Saçlarda vücudumuzdaki kıllardandır. Kılların yaşamı üç aşamalı bir döngüdedir. Büyüme evresi, dinlenme evresi ve dökülme evresidir. Saç lazeri işlemi ile büyüme ve dinlenme evresi desteklenir. Bölgedeki kan akışı artırılır ve dökülme evresine kısa sürede geçiş önlenir. Ayrıca bu tedavi yöntemi ile yalnızca genetik faktörlere bağlı kellikle mücadele edilmez. Saç sıklığınız azsa gürleştirmek için de doğru tedavidir.

Saç ekimi sonrası hastalara destek tedavi olarak da uygulanabilir. Yeni ekilmiş saçlar kuvvetlendirilir. Büyüme evreleri tetiklenir ve böylece yeni ekilen köklerin dökülmesi önlenir. Hatta bu durumla ilgili yapılmış bazı çalışmalar mevcuttur. Saç ekimi sonrası saç lazeri seansı uygulanan kişilerde sonuçlar daha iyidir.

Kemoterapi alan hastalarda saç dökülmesi görülür. Saç lazeri seansı ile kemoterapi kaynaklı oluşan kelliğin tedavisi mümkündür. Bu tedavi yöntemi Amerika’da oldukça popülerdir. Son yıllarda ülkemizde de çoğu klinikte uygulanmaya başlandı. Özellikle fareler üzerinde yapılan çalışma ile bilimsel olarak etkisi kanıtlandı. Ardından popülerliği arttı. Cerrahi işlemler insanları korkuttuğundan öncelikle saç lazeri denenebilir. Çünkü herhangi bir yara, kesik, acı gibi durum söz konusu değildir.

Saç Lazerinde En Başarılı Sonuç

Saç lazeri uygulaması tek başına da oldukça başarılı bir tedavi yöntemidir. Hastalar tedavi sonucu gördükleri sonuçtan memnun olmaktadır. Seanslar kısa sürmekte ve seans sonrası günlük yaşama aynen devam edilebilmektedir. FDA onaylı cihazlarla güvenle bu işlemi yaptırmanız mümkün. Fakat en iyi sonuçlar için lazerli işlemlere ek tedaviler konulması iyi olacaktır. Seans sayılarınız kısalabilir. Daha yüz güldürücü sonuçlar alabilir. Saç lazer seansı aralarında mezoterapi uygulanabilir.

Mezoterapi ile gerekli elementler direkt saç derisi altına verilir. Uygulanan pudra, şampuan gibi ürünlere göre daha iyidir. Kellik geniş alandaysa saç ekimiyle birlikte uygulanabilir. Greft uygulamada saç ekimi kapsamındadır. Bu durumda da uygulanması başarıyı artıracaktır. Fakat saç ekimi ile lazer arasına bir ay kadar zaman koymak önerilmektedir. Biotin gibi saç dökülmesini azaltan takviyeler bulunmaktadır. Besin takviyesi ile de süreç desteklenebilir.

Saç Lazerinin Faydaları

Düşük seviyeli lazer uygulamaları ile ilgili şu ana kadar bildirilmiş yan etki yoktur. Ağrısız, acısız ve kısa süreli işlemdir. Mezoterapi vb. gibi tedavilere göre daha ucuzdur ve daha az seansta uygulanır. On iki hafta sonunda muhakkak gözle görülür başarılı sonuçlar elde edilir. Saç dökülmesinde azalma olur. Hastanın yeni çıkan saçları daha gür ve sağlıklı çıkar. Saç lazeri seansı uygulamasında memnuniyet oldukça yüksektir.

Saç Lazerinin Zararları?

Süreç en az birkaç hafta genellikle de aylar aldığından hastalar sabırsızlanabiliyor. Tedaviye düzenle devam ve zaman ayırma konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Bu tedavi kişilerin ışığa olan duyarlılığını artırır. Bu da vücutta bazı kimyasal değişikliklerin olması anlamına gelir. Yeni bir teknoloji ve tedavi yöntemi olduğundan uzun vadedeki sonuçları bilinmemektedir.

Saç lazeri seansı dökülmenin erken evrelerinde olan kişilerde başarı oranı daha yüksektir. Geç evrede olan kişilerde seans sayıları uzayabilir. Fakat bazı ek tedaviler de uygulanarak başarı oranını artırmak mümkündür. Böylece estetik görünüm noktasında oldukça iddialı bir görselliğin ortaya çıkması da mümkün hale gelir. Bundan dolayı son zamanlarda saç lazerli seans uygulamalarına etkili bir düzeyde ilgi gösterilmektedir.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım