İçindekiler

Sakal Ekimi

Sakal Ekimi. Erkekler çoğu zaman sakallarının yeteri gürlükte olmamasından şikayetçi olmaktadır. Bunun için bazı yöntemler ile sakal bölgesinde bulunan kılların yoğunlaştırılmasını sağlamaktadır. Bu yöntemler; bazı kürler, yağlar veya kozmetikler olabilmektedir.

Sakal için yağların veya kozmetiklerin kullanılması yetersiz kalmaktadır. Doğal bir sakal elde etmenin en ideal yolu sakal ekim sayesinde olmaktadır. Sakal ekim yöntemlerinin iyi bir şekilde yapılması estetik bir görüntüye sebep olurken, kalıcılığı da sağlamaktadır. Kişilerin saç köklerinden alınan kılın, sakal bölgesine enjekte edilmesi ile tedavi sağlanmaktadır.

Sakalların az çıkması, yara izlerinin kapatılması vb. nedenler ile çoğu erkek sakal ekimini yaptırabilir. Doğallığın ve estetik bir görüntünün sağlanması için özel teknikler ile tedavi uygulanmaktadır. Sakal ekiminin doğru şekilde yapılması için, kılların çıkış yönünün belirlenmesi gerekmektedir. Bu şekilde estetik ve doğal bir görünüm elde edilebilir. Peki, sakal ekimi nasıl yapılmalıdır? İşte merak ettiğiniz tüm yanıtlar!

 Sakal Ekim Nasıl Yapılmaktadır?

Sakal ekimine başlanmadan önce greft sayısı tespit edilmektedir. Saç bölgesi uyuşturularak buradan bir kıl örneği alınır. Alınan kıl örneği özel bir solüsyon yardımı ile bekletilir. Lokal anestezi, işlemlerden önce kullanılmaktadır. Bu yüzden herhangi bir şekilde ağrı yaşanmaz. Sakal ekim özel bir teknikle yapılmaktadır. Bu tekniğe kalem tekniği denir. Donör bölge genellikle saç bölgesidir. Saç bölgesinden alınan kılların solüsyonda bekletilmesinin sebebi, köklerin ölmemesidir. Kişilerin isteği doğrultusunda kök tedavisi uygulanır.

Doğal bir görüntü elde etmek için 3000 kök sayısı yeterli olmaktadır. Ancak gürlüğe göre bu sayı azaltılıp, çoğaltılabilir. Bu kök sayısına greft de denir. Ekimden sonraki aşamada, ilk 48 saat yüze su değmelidir. Sakal ekiminin ardından yıkama gerçekleştiğinde, işlem sonra pıhtılar da gidecektir. Bu pıhtıların yok olması doğal bir görünümü sağlamaya başlayacaktır. Sakal ekim yapılmasının ardından kızarıklık ve sivilce oluşumu gayet doğal bir durum olmaktadır. Belli bir süre sonra bu kızarıklık ve sivilceler geçecektir.

Sakal Ekiminden Sonra Tıraş Olunur Mu?

Sakal ekim işleminden sonra uzman hekim tüm direktifleri verecektir. Ancak ilk 15-20 günlük süre içinde sakallar kökten tıraş edilmemelidir. İlk dönemde mutlaka kısaltma tekniği ile sakallar kısaltılmalıdır. Şekil verilmek isteniyorsa yine kısaltma tekniği kullanılmalıdır. Ancak jilet veya makine ile kökten bir tıraş olunması, tedaviyi olumsuz etkilemektedir. 1 aylık süre geçtikten sonra isteğe göre tıraş olunabilir. Bu sürenin sonunda kişinin tıraş olmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Kimler Sakal Ekim Yaptırabilir?

Seyrek bir sakal görünümünden rahatsız kişiler, sakal ekim yaptırabilir. Kişilerde estetik açıdan rahatsızlık oluşturan sakal eksikliği bu tedavinin alınmasındaki en büyük etkendir. Genetik ya da başka sebeplerle de sakal ekimi rahatlıkla yaptırılabilir. Hastalık sonrası kılların dökülmesi ya da çıkmaması kişileri rahatsız etmektedir. Bu aşamada en iyi yöntem sakal ekimidir. Köselik yada ilaç kullanımı da sakalın çıkmasına engel olan başka durumlardır. Ayrıca saçkıran hastalığı sakalların çıkmasını engeller. Bu durumda, doğal bir görünüm kazanmak için sakal ekimi yaptırabilirsiniz.

Sakal Ekiminde Nelere Dikkat Edilmeli? 

Bu tedavi şekli, donör bir bölge ile yapılmaktadır. Bu yüzden donör bölgeden alınacak kıl kökünün yeterli sayıda olması en önemli maddelerden bir tanesidir. Direkt olarak göz önünde olan yüz çevresine nakil işlemi yapılacağı için, dikkatli olunması gerekmektedir. Doğru bir işlemin sağlanması estetik ve doğal açıdan önem arz eder. Sakal ekiminde önemli olan kıl köklerinin çıkış yönünün belirlenmesidir. Kıl köklerinin çıktığı yönü doğru belirlemek, tedavi sonrası sakal uzamasının doğru şekilde olmasını sağlamaktadır.

Kişinin ne kadar gürlükte bir sakal istediği de bu noktada önemlidir. Çünkü buna göre greft analizi yapılmaktadır. Greft analizinin yapılması, profesyonel kliniklerde sağlanarak doğru sonuç vermektedir. Alanında uzman hekimler ve kadrolar ile çalışılması gerekmektedir. Sağlık açısından bir problem olmaması için sertifikalar ve yapılan önceki işler incelenmelidir. Sakal ekim işleminden sonra uygulanması gereken adımlara dikkat edilmelidir.

Sakal Ekim Aşamaları Nelerdir?

Elbette ki sakal ekim son derece profesyonel bir şekilde yapılması şart olan bir operasyondur. Bundan dolayı da sakal ekiminin başarılı bir şekilde yapılması için mutlaka, bu operasyonun nitelikli bir şekilde planlanması da şarttır. Tam da bu noktada sakal ekiminin uygulama aşamalarını aşağıdaki gibi sıralamak da mümkün olmaktadır:

 Sakal ekimi yapılacak kişiye herhangi bir sorun karşısında oluşabilecek durumlar için ön bir muayene yapılması gerekmektedir.

  • Sakal ekim için gerekli greft sayısının analiz edilmesi ve belirlenmesi, kıl kökü ihtiyacını belirlemektedir.
  • Sakal ekim için kan alımı gibi bazı belirlenen testlerin yapılması oldukça önemlidir.
  • Ağrısız bir operasyonun gerçekleştirilmesi için, lokal anestezinin uygulanması gerekmektedir.
  • Vücudun belirlenen donör bölgesinden kıl köklerinin toplanmasının sağlanması gerekmektedir.
  • Donör bölgeden toplanan kıl köklerinin ölmemesi için özel bir solüsyonda bekletilmesi gerekmektedir.
  • Elde edilen greft sayısı belirlendikten sonra, greftlerin sakal bölgesine DHI tekniğiyle ekimi sağlanması gerekmektedir.

Sakal Ekiminde Bilinmesi Gerekenler

Sakal ekimi tamamen kişinin kendi seçeceği şekilde yapılır. Model ve tarz kalem tekniği ile çizilir. Bu model etrafında sakal ekimine başlanır. Ağrısız bir acısız bir yöntem ile estetik açıdan güzelliğe kavuşacağınız garantilidir. Erkeklerin sakal ekiminin ardından tarzlarında da değişiklikler oluşacaktır.

Dokuların yenilenmesi için sakal ekim tedavisinden sonra özel bir krem kullanılmaktadır. Bu krem sektörde altın krem olarak bilir. Altın Krem, dokuların hızlı bir şekilde yenilenmesine ve iyileşme sürecinin hızlanmasına neden olur. Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından istenilen şekilde tıraş olunmasında bir sakınca yoktur. Ancak uzman hekimin direktiflerini tam olarak uygulamak, başka ekim işlemlerinin yapılmasının önüne geçmektedir.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım