İçindekiler

Sakaldan Saç Ekimi

Sakaldan saç ekimi, kellik sorunu yaşayanlar için çok büyük avantajlar sunmaktadır. Saçı döküldüğünden seyrelen, saçı çıkmayanlara uygulanarak güzel sonuçlar alınmaktadır. Uygulama mikro cerrahi yöntemiyle yapılır. Sakal kısmından alınan kıl ve kökleri saçın olmadığı bölgelere nakledilir. Kişinin sakalı ile saçı uyumlu olduğundan yapılan nakil işlemi çok doğal netice verir. İşlem ağrısız, sızısızdır. Kısa sürede yapılan işlem neticesinde hastalar arzu ettikleri estetik görüntüye kavuşur. Böylece sakaldan saç ekiminin son derece başarılı olan bir teknik olduğunu ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Saç Ekimi Ne Zaman Yapılmalı?

Dış görünüşüne önem verenler için saç çok değerlidir. Ancak saçlar elde olmayan nedenlerle dökülebilir. Dökülmeleri durdurmak için çeşitli yöntemler denense de her zaman netice vermez. Kayıplar ancak sakaldan saç ekim gibi tekniklerle telafi edilebilir. Ekim işleminin hangi teknikle yapılacağı kadar ne zaman yapılacağı da önemlidir.

Sakaldan saç ekimi yaptırmak için dökülmenin en belli bir düzeye ulaşmasını beklemek gerekir. Bunun nedeni; görüntünün daha doğal olmasını sağlamaktır. Çok az dökülme neticesinde ekim yapıldığında devamında dökülme devam edecektir. Dökülen yerlere yeniden ekim yapılıncaya kadar hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkacaktır. Ekim yaptırmak için yaş sınırı yok. Bayanların saç ekimleri kulak arkası veya enseden alınan greftlerle gerçekleştirilir. Sakaldan saç ekimi baylara yönelik bir tekniktir.

Saç Kaybı Neden Olur?

Saç kaybı yaşayan sayısı azımsanmayacak kadar çok. Kaybın nedenleri çeşitlilik arz eder. En baskın olan neden genetik yatkınlıktır. Son zamanlarda saç dökülmelerine sebep olan nedenler arasında hava kirliliği ve aşırı stres ikinci sırada geliyor. Kılların bulunduğu bölgeye alınan darbeler, travmatik yaralanmalar, hastalıklar, tedavilerde kullanılan ilaçların yan etkisi kayıplara nedendir.

Saç ekimi olarak adlandırılan işlem sadece saçlara uygulanmaz. Sakal, bıyık ve vücudun diğer bölgelerine de uygulanmaktadır. Sakaldan saç ekimi, sakal bölgesinden alınan kıl ve köklerinin kayıp yaşanan alanlara nakledilmesidir. Ekimin uzman kişiler tarafından ve streil ortamlarda yapılması gerekiyor. Uygun şartlarda yapılan ekimler çok doğal görünecektir. Risk olmayan ekim yaptırmak için doğru tercih yapılmalı.

Saç Ekimi Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Saçsız bölgenin belirlenmesi ve işaretlenmesi ile sakaldan saç ekimi işlemine başlanır. Sakal bölgesinden alınan kıl kökleri öncesinde işaretlenen alana ekilir. Yapılan işlem çok incedir. Tekniğe ve ekim yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre işlem süresi değişir. Geniş alana yapılacak işlemlerin süresi birkaç seansa kadar uzayabilir. Lokal anestezi ile yapıldığından kişi işlem sırasında ağrı veya sızı duymaz.

İşlem bitince kişinin kafasına saç bandajı takılır. Hasta hemen taburcu edilmez. Birkaç saat dinlenmesi beklenir. Ekim sonrasında nadiren de olsa ağrı yaşayanlar olmaktadır. Uzman plastik cerrahlar, hastanın ağrı ihtimali üzerine ağrı kesici tavsiyesinde bulunur. Bir veya iki günlük dinlenme faslından sonra ekim yapılan kişi günlük hayatına dönebilir. Bir müddet ekim yapılan yerin bandajlı olması gerekir. Sonrasında bandaj çıkarılarak hayata devam edilir.

Sakaldan Saç Ekimi Teknikleri

Sakaldan saç ekimi yapılırken üç farklı yöntem kullanılır. Kullanılan yöntemler; DHI, FUT ve FUE’dir.

  • En eski yöntem FUE’dir. Geleneksel yöntem olmasından dolayı daha fazla tercih edilir. FUT yöntemine oranla daha az yara izi oluşturur. Hatta yara izleri gözle görünmeyecek kadar azdır.
  • FUT yönteminde tıraşlama yapılmaz. Tıraşlama ile yapılan yöntemlerde ekimden önce bölge jiletle tıraşlanır. Jiletle tıraşlanan alanda ekim yapılacak yerler daha bariz belli olur. Donör bölgeden alınan kıl kökleri açılan kanallara ekilir. Tıraşlama yapıldığında işlem daha kısa sürede tamamlanır. Tamamen saçı dökülen kellerde tıraşlama yapılamadığından FUT yöntemi daha sık uygulanır.
  • Son zamanların popüler yöntemi DHI’dır. FUT ve FUE’ye oranla daha kısa sürede iyileşir. İzler çok küçüktür. Acı hiç yok denecek kadar azdır.

FUE, FUT ve DHI yöntemlerinin hepsiyle sakaldan saç ekimi yapılır. Hangi yöntemin uygulanacağına doktor karar verir. Ancak hastanın görüşlerini belirtme fırsatı verilir. Hastanın kaygıları ve endişeleri dikkate alınarak yöntem kararı verilerek işlem uygulanır. Ekimden sonraki ilk yıkama çok önemlidir. Bundan dolayı ilk yıkama birkaç gün sonra ekimi yapan doktor ve personeli tarafından yapılır. Özel losyonla yapılan yıkamada işlemin nasıl yapılması gerektiği anlatılır. Sakaldan alınarak ekilen kılların tamamen uyum sağlaması 3 ayı bulabilir. Uzayarak doğal görünümü kazanması için ortalama 1 yıl gerekir.

Saç Ekim Merkezi Seçimi

Saç ekimi yaptığını belirten çok sayıda merkez bulunmakta. Sayının çok olması seçim hakkı tanımaktadır. Sakaldan saç ekimi yapılacak mekanın hastanelerin steril şartlarını taşıyor olması gerekiyor. Her ne kadar işlem riskli olmasa da enfeksiyon kapma ihtimali mevcuttur. Enfeksiyon oluşmaması için ortamın hijyenik olması şarttır. İşlemi yapacak kişi cerrah olmalı.

Plastik cerrahlar, hastanın durumuna göre en uygun tekniği kullanırlar. İşlemin başarıyla neticelenmesi adına bu çok önemlidir. Uygun yöntemle yapılan ekim neticesinde risk oluşmaz, saç kayıpları yaşanmaz. Kalıcı netice verir. İlk günlerde dökülmeler yaşanması normaldir. İlk dökülmenin ardından kıl kökleri uyum sağlayacağından artık dökülme olmaz.

Saç Ekiminin Riskleri

Saç ekimi büyük riskler taşıyan bir işlem değildir. Ancak sakaldan saç ekimi yapılırken ortam steril değilse ve işlemi yapan uzman değilse riskler oluşabilir. Görülen risklerin başında enfeksiyon gelmektedir. Uzman cerrahın hastane şartlarında yapacağı ekimde enfeksiyon gibi riskler görülmez. İşlem sonrasında yaralar, kabuklanmalar, ağrı gibi durumlar doğaldır. Ağrı kesici ve vitaminleri kullanarak kısa sürede kurtulmak mümkündür. Esasında saç ekimini profesyonel bir saç ekimi merkezinde yaptıracak olursanız; riski en aza indirmiş olursunuz. Bundan dolayı da saç ekimi yaptırmayı istiyorsanız, mutlaka bu tür hizmetleri sunan merkezlere dair etkili bir araştırmanın içerisinde yer almalısınız.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım