İçindekiler

Ünlülerin Saç Ekim Merkezleri

Ünlülerin Saç Ekim Merkezleri, ülkemizin en önde gelen klinikleridir. Ünlüler, kamera karşısında olan kişiler olduğundan dolayı görselliklerini çok önem verirler. Dış görünüşlerinin muhteşem ve kusursuz olması için en doğru teknikleri ve klinikleri kullanırlar. Ekranda gördüğümüz ve saçlarına hayran kaldığımız ünlüler vardır. Saçlarıyla herkesi kendine hayran bırakan ünlüler saç bakımlarına dikkat etmektedir. Bazı ünlüler seyrek olan saçlarına ekim yaptırmaktadır. Yapılan ekimin doğal görünmesi çok önemli olduğundan klinik seçimine dikkat ederler.

Kimler Saç Ekimi Yaptırabilir?

Ünlülerin saç ekim merkezleri ve profesyonel merkezler ekim yapmadan önce bazı analizler ve tetkikler yapar. Kişinin sağlık durumunun ekim yapmaya uygun olması gerekir. Doktorlar ekim yaptırmaya aday olanlara çeşitli sorular sorarlar; Kullandığı ilaçlar, daha önce ekim yaptırıp yaptırmadığı gibi sorular sorulur. Ekim adaylarında önemli olan bir diğer husus da kıl köklerinin alınacağı donör alanının sağlıklı olmasıdır. Daha önce saç ekimi yaptıranların donör alanları zayıf olabilir. Sağlıklı olmayan kıl köklerinin tutunması ve uyum sağlaması zordur. Kıl köklerinin tutunamaması işlemin başarısız olması anlamına gelir.

Ünlülerin Kullandığı Saç Ekim Yöntemleri 

Ünlülerin saç ekim merkezleri en sağlıklı, yeni ve etkili yöntemleri kullanmaktadır. Hayatlarını kamera karşısına geçerek kazanan insanlar, yanlış yöntemle zaman kaybetmek istemezler. Bundan dolayı ünlüler arasında en fazla tercih edilen iki yöntem vardır. Bunlar;

  • Direkt saç ekimi olarak da bilinen DHİ
  • Foliküler Ünite Ekstraksiyonu yani bilinen adıyla FUE

Hangi tekniğin uygulanacağına doktorlar karar verirler. Ekim yaptıracak kişi kaygılarını ve isteklerini dile getirebilir. Doktor bunları da dikkate alarak ekim yöntemini belirleyecektir.

Saçların Donör Alandan Çıkarılması

Ünlülerin saç ekim merkezleri, işlemin detaylarını hastaya ayrıntılarıyla bildirir. Hastanın yapılacak işlemi, ardından gelecek olan süreci bilmesi gerekir. İşleme başlamadan önce ağrı ve sızı hissetmeyi engellemek için lokal anestezi uygulanır. Kıl köklerinin alınacağı bölgeye referans çizgisi çizilir. Çizin ve lokal anesteziden sonra kıl köklerinin alınması aşamasına geçilir.

Alınacak greftler için mikro motor aracı kullanılır. Mikromotor aracının uçları 0,6 mm veya 0,9 mm kalınlığındadır. Zımba ismi verilen mikro motorla foliküllerin etrafında daireler çizilir. Genellikle bu işlem için ense bölgesi tercih edilir.  Mikro motorla hazırlanan kıl kökleri cımbız gibi bir aletle toplanır. Bu yapılan işlem hasat aşamasını oluşturur. Cımbız gibi olan alet greftleri toplarken bir taraftan da kökler temizlenerek sıralanır. Bu aşama çok önemlidir. Folüküllerin bazıları birden fazla saç üretebilmektedir. Toplanan kıl köklerinin ekileceği alana lokal anestezi uygulanır. Ardından ekim işlemi yapılır.

Ünlülerin Tercihi; DHI Tekniği

Ünlülerin saç ekim merkezleri en güncel ve başarılı yöntem olan DHİ’yi sıklıkla uygulamaktadır. Aslında FUE yönteminin teknik olarak farklı uygulanmasıdır. Bundan dolayı DHİ için yeni bir yöntem demek pek doğru olmaz. FUE yönteminde toplanan foliküllerin ekilmesi için kanallar açılır. DHİ tekniğinde ekim kanal açmadan doğrudan yapılır. DHİ tekniğinin uygulanmasında özel medikal kalemler kullanılır. İşlem sırasında cerrah doktorlar farklı boyutlarda Choi adı verilen kalemler kullanırlar.  İşlemlerde 8 ila 16 kalem kullanılır.

Chio kalemleri sadece doktorlar kullanabilir. Oldukça maliyetli olan kalemlerle saçlar çok sık ekilebilir. Böylece daha gür saçlar elde edilebilir. Ayrıca diğer saçların eğimine uygun olarak ekim yapmayı sağladığından ekilen saçlar çok doğal gözükür. DHİ yönteminde ekim genellikle tek seansta bitirilir. Seans süresi uzun olabilir.

Ünlülerin Tercihi FUE Yöntemi

Ünlülerin saç ekimi merkezleri FUE yöntemini de sıklıkla kullanmaktadır. FUE, başarısı kanıtlanmış bir yöntemdir. Sonuçları memnuniyet vericidir. FUE yönteminde greftler, donör alandan toplanır. Doktor, ekim yapılacak alana mikro bir bıçak kullanarak kanallar açar. Kanallara foliküller ekilerek işlem tamamlanır. İşlemin tamamlanma süresi ekim alanının genişliğine göre değişebilir. Ortalama 6 ila 8 saat arasında işlem tamamlanır.

Saç Ekiminin Öncesi Sonrası

Ünlülerin saç ekim merkezleriişlemin öncesi ve sonrasında hastayı rahatlatacak bilgilendirmeler yaparlar. Her ne kadar saç ekimi büyük bir operasyon olmasa da bazı hastalar tedirgin olabilir. İşlemden önce doktorlar hastalarla işlem hakkında konuşular. Ekime karar verildiğinde ideal başarıyı elde edebilmek için çeşitli analizler ve tetkikler yapılır.

İşlem bittikten sonra doktor hastanın uyması gerekenleri tek tek açıklar. İşlem sonrasında kafaya bandaj uygulanır. Ortalama iki gün sonra bu bandajın çıkması gerekir. Ekimi yapan ekip bandajı çıkarıp saç bandı takar. İşlem sonrasındaki birkaç gün enfeksiyon oluşmasını engelleyecek ilaçlar ve çeşitli antibiyotikler kullanılır. İlaçlar, vitaminler doktorun tavsiyesi kadar kullanılır. Zorlayıcı işler yapılmaz, güneşe çıkılmazsa beş ila 7 gün içinde gündelik iş hayatına dönülür.

Kadın Ünlülerin Saç Ekim Tercihi

Kadınlarda da saç dökülmesi görülür. Erkekler bölgesel dökülme yaşarken kadınlarda kafanın geneline yayılan dökülme görülür. Saç ekimini daha çok erkeklerin kullandığı düşünülür. Oysaki son zamanlarda bayanlar da en az erkekler kadar saç ekimi yaptırmaktadır. Kadınların ekim işlemi, erkeklerinkisi ile aynıdır. Sadece kadınlar tıraşsız yöntemleri daha çok tercih etmektedir.

Saç Ekimi İşleminin Sonuçları ve Fiyatı

Ünlülerin saç ekim merkezleri ekim işlemlerinin başarısı konusunda garanti verirler. Ekimden sonraki iki veya 4 hafta içinde ekilen saçlarda şok dökülme görülür. Bu dökülme vücudun gösterdiği normal ve beklenen bir tepkisidir. Dökülmenin ardından kalıcı saçlar çıkacaktır. Bazı kişiler saçların uzaması için bazı ilaçlar kullanır. Ancak uzman doktorun tavsiyesi olmayan hiçbir ilaç kullanılmamalı. Saçların doğal süreçte uzaması beklenmelidir.

İstanbul’daki ünlülerin saç ekim merkezleri dünya çapında ünlüdür. Diğer ülkelere göre daha başarılı işlemleri daha uygun fiyata gerçekleştirdiğinden birçok Avrupalı tarafından tercih edilmektedir. Böylece İstanbul’da etkili bir düzeyde saç ekimi hizmetinin sunulduğunu ifade etmek de mümkün olmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım