İçindekiler

Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

Ankara DHI Saç Ekimi Nedir? Dökülme sorunu erkeklerde sıklıkla görülebildiği gibi, kadınlarda da görülmektedir. Bu dertten muzdarip olan tüm kadın ve erkekler Ankara DHI Saç Ekimi işlemi sayesinde bu dertlerinden kurtulacaklardır. Saç ekimi yöntemleri çeşitlilik gösterse de son zamanlarda DHİ sistemi en sık tercih edilen sistemdir. Çünkü hasta konforu açısından bu yöntem son derece iddialı bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

Ankara DHI saç ekimi işlemi, FUE adlı tekniğin geliştirilmiş ve gelişmişliği kanıtlanmış bir versiyonudur. Bu yöntemin sık tercih edilmesinin başlıca sebepleri arasında, işlemin neredeyse tamamen acısız gerçekleştiriliyor olmasıdır. Bu da demek oluyor ki; kafa deriniz yeni bir görünüme kavuşurken siz rahatlıkla oturup etrafı seyredebilirsiniz.Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

Ankara DHI saç ekimi işlemi esnasında tüm işlemleri yapabilen, bu işlem için özel olarak tasarlanmış bir kalem kullanılır. Bu yöntem diğer yöntemlere oranla daha az iz bırakır ve saçın daha doğal görünmesine elverişli bir yöntemdir. Saç ekimi gibi hassas bir konuda bireyler kesin sonuçlar almak istiyorlarsa kullanılması gereken yöntem DHİ yöntemidir. Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

Bu yöntem birçok sebepten ötürü insanların merak ettiği bir yöntemdir. Elbette kişiler öncelikle fiyat endişesi yaşamaktadır fakat bundan ziyade düşünülmesi gereken, hangi yöntemin sizin için uygun olacağına karar vermektir. Zaten fiyatlar da kişinin ihtiyaç duyduğu ekim yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Bu konuda bilgi eksikliği oldukça yaygındır, bu nedenle ihtiyacınız olan bilgileri size aktaralım. Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

Direkt Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

DHI, yöntemler arasından sıyrılan, gelişmiş bir yöntemdir. Elbette tüm diğer yöntemlerle benzer bir işleyiş süreci vardır. Burada DHI uygulamasının son derece hassas bir süreci içine aldığını ifade etmek de mümkün olmaktadır. Bundan dolayı da bu tarz teknikleri uygulanan ekip, mutlaka alanlarında uzman olmalıdır. Ancak bu sayede DHI tekniğinin etkili bir düzeyde uygulanması ve başarı ortaya koyması da mümkün olmaktadır. Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

İlgili hekim bu yöntemde Implanter Pen denilen gelişmiş bir teknik kullanarak saç köklerini yara deri üzerinde yara yapmadan eksik olan alanlara yerleştirir. Yerleştirilen bu saç kökleri en sonunda, yeni saçlar çıkaracaktır. Saç ekimi sonuçları arasında elbette kişinin memnun kalmayacağı fakat zararı bulunmayan bir etki vardır; şok saç dökülmesi. Bu şok saç dökülmesi dediğimiz etki saç ekiminden iki ay sonra saçların dökülmesine denir. Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

Yeni köklerin transfer yapıldığı bölgede daha sonra dökülme gözlemlenir. Ankara DHI saç ekimi tekniği ile FUE tekniği karşılaştırıldığında aralarındaki temel fark, greftlerin yerleştirilecek oldukları alana farklı implante yapılma şeklidir. FUE tekniği ile gerçekleştirilen bir saç ekimi işlemi sırasında, köklerin yerleştirilmesinden hemen önce bunun için kanalların açılması gerekir, bu da ilgili hekimin çıkarılan greftleriel yordamı ile yerleştirmesine izin veren bir işlemdir. Ankara DHI Saç Ekimi Nedir?

Ankara DHI saç ekimi işleminin gerçekleştirilirken şu etkileri beklemelisiniz:

  • İlgili hekiminiz başınızı tıraş edecek ve işlem acısız da olsa anestezi uygulayarak tamamı ile rahat olmanızı sağlayacaktır.
  • Hekim, DHI işlem tekniğini uygulayarak saç köklerini ilgili noktalardan çıkaracaktır.
  • DHI ise Choi İmplanter Pen olarak isimlendirilen, özel olarak bu işlem için tasarlanmış olan uzman bir aletten yararlanır. Bu, implant aşamasının, FUE tekniğinde olduğu gibi önce greftler için kanallar oluşturmaya lüzum kalmadan, işlemden hemen sonra gerçekleşmesini sağlar. Saç kökleri, geliştirilmiş alete yüklenecek ve ardından saçın eksik olduğu bölgeye ekim gerçekleştirilecektir.
  • Yöntemler arasından en verimli ve en iyi yöntem olarak gösterilen DHI işlemi uygulandıktan sonra ilgili hekim olası bir iltihaplanmayı önlemek adına başınıza bandaj uygulayacaktır.

Saç dökülmesi kişinin genetiği ile alakalı olabileceği gibi çoğu vakada strese bağlı olarak da gözlemlenmiştir. Ayrıca kullanılan ilaçlar, sigara ve alkol tüketimi de bu oranı etkilemektedir.

Saç Ekimi Gerçekleştikten Sonra Ne Yapılır?

Ankara DHI saç ekimi işlemi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır.

  • Başınızın kuru ve temiz kalması gerekmektedir bu nedenle kişi kendini duşa zorlayacak tüm durumlardan uzak tutmak zorundadır.
  • Kişinin kendini germemesi ve stres kaynağı olan her yerden ve her şeyden uzak durması gerekir. Unutulmamalıdır ki genetik etkiler bir kenara bırakıldığında, stres saçın düşmanıdır.
  • Kişi bir süre cinsel beraberlikten uzak durmalıdır.
  • Alkol tüketimi kan akışını değiştireceğinden kişi alkol tüketiminden kesinlikle uzak durmak mecburiyetindedir.

Ankara DHI saç ekimi sonucunda; sonucun olumlu ya da olumsuz olmasına etki eden birçok faktör bulunmaktadır;

Saç Ekimi Tekniğinin Niteliği

Saç ekimi sonuçları değişiklik gösterir elbette. Bu değişiklikte hekimin kendisi kadar hastanın kendine bakma biçimi de etki gösterir.

  • Hastanın Sahip Olduğu Anatomi

Saç ektiren hastanın sahip olduğu anatomik yapı, baş şekli ve gövdeye oranla duruş biçimi iyileşme sürecine etki ettiği gibi sonuca da etki etmektedir.

  • Kişinin Saç Biçimi

Her hasta kendine has saç şekline, saç yerleşim biçimine sahiptir bu da hastanın alacağı sonuçları etkiler.

  • Kişinin Sahip Olduğu Genetik Özellikler

Kişilerin genetik özellikleri birbirinden oldukça farklıdır. Bu sebepten ötürü saç uzama hızları da, iyileşme hızları da hastadan hastaya değişiklik sergiler.

İlk Yedi Gün Ne Yapılmalı?

Ankara DHI saç ekimi işlemi sonrası hastanın ilk yedi gün uyması gereken bazı kurallar mevcuttur;

  • Bandajlanan bölge temizlendikten sonra bandaj artık çıkarılır.
  • İlgili hekim tarafından verilen yıkama talimatına uygun şekilde verilen ve reçete edilen şampuan ve losyonların kullanımı iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  • Saç kökleri bu süre içerisinde yenileme yaşar, bu süreçte kafa derinizi tahriş etmemeli yani kaşımamalısınız. Bu sayede yaşanan şok saç dökülmesinin ardından saçlarınız kuvvetli bir şekilde uzamaya başlayacaktır.

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım