İçindekiler

Bayanlarda Saç Ekimi

Bayanlarda saç ekimi, kalıcı olarak çok fazla dökülen saçlara en güzel çözüm olmuştur. Çünkü saç dökülmesi bayanlarda çok sık karşılaşılan bir durumdur. Çoğu zaman bu dökülmeler saçlarda seyrekleşmeye yol açar. Bu durum da hoş bir görüntü vermez. Hele ki bayanlar estetiksel açıdan saçlarına çok önem verirler. Bu yüzden saçların seyrekleşmesi ya da bölgesel kellik oluşumu bayanları strese sokan kötü bir durumdur. Aslında erkekler için de hoş olmayan, sıkıntı veren bir durumdur, fakat bayanların bu yöndeki kaygısı tartışmasız her zaman için daha büyüktür. Teknolojinin hızla ilerleyişi buna da çare bulmuştur. Bayanlarda saç ekimi, başvurularının hızla arttığı bir uygulama haline gelmiştir.

Bayanlarda Saç Ektirme İşlemi

Erkeklerin sıklıkla başvurduğu saç ektirme işlemi, ilk etaplarda bayanlar tarafından çok fazla tercih edilmezdi. Kadınlar bu konuda daha fazla çekingen davranmışlardır. Saç ettirirken bir süre boyunca oluşan görüntü itibariyle bu uygulamadan uzak durmayı tercih etmişlerdir. Çünkü kadılar görünüş itibariyle rahatsız edici durumlardan hoşlanmazlar. Fakat buna rağmen son dönemlerde bu uygulamaya rağbet arttığı görülmektedir. İlk başlarda var olan bu çekingenlik, erkeklerin bu uygulamayı sıklıkla tercih etmesi nedeniyle alışılmış bir durum haline geldi. Bayanlarda saç ekimi işlemi en çok DHI yöntemi kullanılarak gerçekleşmektedir. Bu yöntemle ekilen saçlardan çok fazla olumlu geri dönüş alındığı için, bayanlarda saç ekimi işlemi oldukça yaygınlaşan bir duruma dönüştü. Her zaman için en doğru teknik kullanılarak yapılan saç ekim işlemi, en başarılı sonuçları vermiştir. Bu da bu uygulamaya güveni ve rağbeti arttıran bir unsur olmuştur.

Kadınların Saç Ektirmesi İşlemi Nedir?

Kadınların saç yapıları erkek saç yapılarından farklıdır. Fakat yine de her iki cinsiyet için saç ekiminde hemen hemen aynı işlemler tekrarlanır. Kadınlarda da erkeklerde olduğu gibi saç sıklığı çok olan enseden kök alınarak seyrek olan saç bölgelerine atılmış kesiklere yerleştirme işlemi ile gerçekleşir.

Bayanlarda saç ekimi, DHI ve FUE yöntemlerinden biri kullanılarak yapılır. Hangi yöntemin kullanılacağı saç tiplerine göre farklılık gösterir. Her kişi için aynı yöntem kullanılamayabilir. Bu yüzden saç ekimi yapacak uzman tarafından kişi yapısı incelenir ona göre en uygun yöntem belirlenir. Fakat genel olarak en yaygın kullanılan yöntem DHI yöntemidir.

Kadınlarda Meydana Gelen Saç Dökülmesi Türleri

Saç dökülmesi erkekler ve kadınlarda farklı şekillerde görülmektedir. Kadınların saç dökülme şekli erkeklerin saç dökülme şekillerinden çoğu zaman farklıdır. Buna göre kadınlarda meydana gelebilecek saç dökülme türlerini şöyle sıralamak mümkündür;

  • Kadın tipi kelleşme türü
  • Saçların tekrarlı şekilde çekilmesinden meydana gelen dökülme türü olan çekiş alopesi
  • Saçkıran nedeniyle oluşan izler
  • Bir travma ya da ameliyat sonucu ortaya çıkan saçkıran

Bayanlar ve Erkeklerdeki Saç Ektirme Farkları

Erkek ve kadınların yapıları farklıdır. Bu nedenle iki cinsiyet arasındaki saç dökülmeleri de farklı şekillerde gerçekleşmektedir. Buna istinaden bayanlarda saç ekimi erkeklere uygulanacak saç ekiminden farklıdır. Saç ektirme uygulamasındaki farklılık aslında saç ve kafa yapılarındaki farklılıktan dolayı meydana gelir. Kadınların saç telleri saç derisine doğru gittikçe daha incelediğinden dolayı açılmalar meydana gelmektedir.

Saç ekimi uygulamasında bayanlar için her zaman donör bölge olmayabilir. Fakat erkeklerde böyle değildir. Erkeklerin saç ekilecek alanı ne kadar büyük olursa olsun donör bulunması mümkündür.

Saç ektirmenin yanı sıra, erkeklere vücut kılı da ekmek mümkündür. Fakat kadınlar için böyle bir uygulama söz konusu değildir.

Bayanlarda Saç Ektirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Bayanlar için saç ekimi uygulaması esnasında büyük bir özen gösterilmesi gerekir. Çünkü erkek saç ekimi ile aynı değildir. Bu yüzden bu işlem büyük dikkat gerektirir.

Bayanlarda saç ekimi için öncelikle saç kökleri toplanır. Saç ekimi öncesinde bayanlarda saç derisi tıraş edilmez. Saç kökleri büyük bir özen ile alınır ve israf edilmemesi içim dikkatli bir şekilde kullanılır. Donör bölgenin de korunması amaçlanmaktadır. Daha sonra toplanan saç kökleri kesik atılan alanlara yerleştirilir. Yerleştirme esnasında saç tellerinin doğru yöne bakmaları da göz önüne alınmaktadır.

Saç Ekiminden Sonra

Saç ektirdikten sonra, hastaya dikkat edilmesi gereken kurallar anlatırlar. Gereken tedbirler alınır. Saç ektirdikten sonra;

  • Yeni ekilen saçların dökülmesi 3 haftayı bulur. Daha sonra 4 ay gibi bir sürede yeni saçlar çıkmaya başlar.
  • Hastanın saçlarının tamamen doğal bir görünüm kazanması ve gür bir görünüm vermesi 1 yıldan az bir sürede gerçekleşir.
  • Bayanlarda saç ektirme işlemi saç dökülmesi sonrası kalıcı bir çözüm olarak karşımıza çıkar.  Ayrıca saç dökülmesi ile kaybedilen öz güven, tekrar kazanılır ve saçlar doğal bir görünüme kavuşur.

Saç Ektirme İşleminin Süresi

Kadınlarda ve erkeklerde saç ektirme işleminin süresi değişkenlik gösterir. Kişi yapısına göre farklı sürelerde saç ekimi işlemi tamamlanabilir. Ayrıca saç ekilecek olan alnım büyüklük küçüklük dereceleri de bu işlemin bitme süresine etki eder. Bu yüzden herkes için saç ekim işleminin süresi aynı sonucu vermez. Bayanlarda Saç Ekimi

Saç Ektirme Ücretleri

Saç ektirme ücretleri her zaman ve her yer için aynı değildir. Şehirlerin farklılığına göre ücret değişikliğe de gözlemlenmektedir. Saç ekimi yapılacak kişinin kadın ya da erkek olması da bu ücreti etkileyen unsurlardan biridir. Ayrıca ekilecek bölgenin büyüklüğü de bu fiyatı belirleyen unsurlardandır. Bu nedenle belli bir ücreti yoktur. Bayanlarda Saç Ekimi

Saç Ekimi Yapılacak Kliniğe Dikkat Edin!

Hastalar yaptıracakları işlemlerin çoğu zaman uygun fiyatlı olmasını isterler. Odak noktaları ücret olan kişiler kliniğin kalitesini görmezden gelebilir. Bu da kötü sonuçlara yol açabilir. Her zaman için uygun fiyatlandırma kaliteli sonucu da beraberinde getiremez. O yüzden saç ektirme işlemi için en doğru kliniği seçmek gerekir. Bu konuda dikkatli olmakta fayda var. Bayanlarda Saç Ekimi

Saç Ektirme İşleminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi işlemi için öncelikle iyi bir klinik bulmak gerekir. Çünkü her klinik doğru sonucu vermez. Daha sonra klinik uzmanıyla en doğru saç ektirme yöntemi bulunmalıdır. Bu aşama da çok fazla önem arz etmektedir. Doğru teknikle saç ekimi daha güzel sonuçlar verir. Bayanlarda Saç Ekimi

Ekim sonrası uyarılara dikkat edilmelidir. Kişi, olası bir durumda paniğe kapılmamalı hemen uzmanla iletişime geçmelidir. Bayanlarda saç ekimi daha özen gerektirdiği için ekstra dikkat etmekte fayda var.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım