İçindekiler

Fue Saç ekimi

FUE saç ekimi tekniğinden, kellik sorunu ile karşılaşan herkes yararlanabilmektedir. Bu saç ekim yöntemi kalıcı bir çözümdür. Hemen hemen her saç kliniğinde uygulanan, etkili ve kesin çözümlü bir tekniktir. Ancak başarılı bir sonuç alınması için doktor ve kliniğin profesyonel olması gerekmektedir. Saç ekim kliniklerinin iyi bir şekilde araştırılıp, kurumsal ve profesyonellik çerçevesinde değerlendirilmesi gerekiyor.

Saç ekimi titizlik isteyen operasyonlardır. Kliniklerde bulunan cihazlar farklı kişilere farklı yöntemler uygulanmasını sağlar. Ancak kliniğinde bir tane yönteme uygun cihaz bulunan kişiler bile, saç ekim işlemi yaptığını söylemektedir. Bu durum zaman içerisinde köprü altı saç ekimi merkezlerinin oluşmasına yol açmıştır. Bu bakımdan dolandırıcılık tehditlerine karşı dikkatli olunması ve sağlık açısından olumlu sonuçlar alınacak klinikler ile çalışılması gerekmektedir.

Fue Saç ekimi Son zamanlarda çok sayıda farklı saç ekimi tekniğinin başarılı bir şekilde uygulandığını rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır. Tam da bu noktada saç ekimi tekniklerine dair etkili bir araştırma yapmak; beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir. Çünkü bu sayede talebinize uygun olacak bir şekilde saç ekimi yaptırmanız da mümkün olmaktadır. Yine saç ekimi tekniklerine dair araştırma yapmanız; uygun fiyatlı bir şekilde bu hizmeti almanızı da mümkün kılacaktır.

Saç Ekim Teknikleri Nelerdir?

Saç ektirme teknikleri iki ana grupta incelenebilir. Bunların ilki en çok tercih edilen ve doktorların da en fazla kullandığı FUE saç ekim tekniğidir. İkincisi ise, DHİ saç ekim tekniğidir. DHİ saç ekimi tekniğinde, özel bir kalem kullanılmaktadır. Bu kalem yardımı ile saçın en yoğun olduğu bölgeden kök alınarak, seyrek olan bölgeye nakil işlemi uygulanır. Bu nakil işlemi sürükleme tekniği ile sağlanır. Aynı zamanda, kafada bir kanal açılmaya gerek kalmaz.

FUE saç ekim tekniği ise, DHİ saç ekim yöntemi ile benzerlik gösterir. FUE saç ekimi tekniğinde ense köklerinden alınan saç kökleri, seyreklik ya da kellik olan bölgeye ekilir. Tamamen doğal ve kişinin kendi saç köklerinden yapılan bir tekniktir. Bu yüzden en kalıcı çözüm olarak bilinmektedir. Doktorların en fazla tavsiye ettiği ve hastaların en fazla tercih ettiği yöntemdir.

Saç Ekimi İşlemi Sonrası Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Fue Saç ekimi, Saç ekim işlemlerinin uygulanmasının ardından, bir iyileşme süresi başlar. Saç ekimi sonucu olarak, işlem gören bölgelerde yaralar, kızarıklık ve kabuklanma olması oldukça doğaldır. Bu yara ve kabuklanmalar 2 hafta içerisinde iyileşmeye başlar. Kızarıklıklar ise birkaç gün içerisinde yok olmaktadır. İyileşmeler 2 hafta içinde tamamen sağlanır. İyileşme süresi DHİ tekniği ile çok daha hızlı olmaktadır. FUE saç ekimi uygulanan kişilerde 6 haftadan önce iyileşme süreci gözlenmez.

FUE saç ekimi işlemlerinden ve diğer saç ekim yöntemlerinden sonra yeme içmeye dikkat edilmesi de oldukça önemlidir. Sigara kullanımı ilk iki haftada olmaması gerekir. Alkol kullanımı ise kısıtlı bir şekilde olmalıdır. Bol bol su içilmesi tedavi sonrasında oldukça önemlidir. Doktorun verdiği ilaçlar zamanında, dozunda ve tarif edildiği şekilde kullanılmalıdır. Doktorun belirlediği zamanlarda pansumana gidilmesi, operasyon sonrası kontrol açısından da önemlidir.

Saç ekimi sonrası dikkat edilecekler arasında şampuan seçimi de olmaktadır. İlk yıkama ve ikinci haftanın bitimine kadarki süreçte bebek şampuanlarının kullanılması en uygunudur. Kafa derisinde, operasyon sonucu baskı, yara ve kabuklanma oluşmaktadır. Kabuklanmalar, iyileşme sürecinde ortaya çıkar. İşlem görülen bölgedeki hassasiyet, geçirilen operasyondan dolayı olmaktadır. Yeni ekilen saçların, kafa derisine tutunmaya çalışması da ayrı bir hassasiyet yaratmaktadır. Ancak tüm bu süreç doğal ve geçicidir.

Saç Ekim Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Saç ekimi fiyatları her geçen yıl değişikliğe uğramaktadır. Bu değişikliklerin birçok sebebi olabilir. Ekim fiyatlarını etkileyen faktörlerin başında uzman doktorun tecrübesi gelmektedir. Doktorun yaptığı başarılı sonuçlar ve kalıcı çözümler, elbette ki fiyatları o derecede arttırmaktadır. Saç ekimi bir operasyon işlemi gerektirir. Bu sebeple de kliniğin ve klinik ortamının steril olması gerekmektedir. Aynı zamanda da kişiye göre saç ekim yöntemlerinin uygulandığı cihazların çeşitliliği önemlidir.

Fue Saç ekimi, Saç ekiminde fiyat belirleme konusunda diğer bir etken ise cinsiyettir. Kadın ve erkeklerde uygulanan yöntemler değişiklik gösterir. Bunun en büyük sebebi ise kadınların ve erkeklerin saç ve cilt tiplerinin farklı olmasıdır. Kişilerin ihtiyaçları ve istekleri dikkate alındığında da saç ekim yöntemleri değişiklik gösterir. Bu konu fiyatlandırma da farklılıklara neden olmaktadır. Kişiye özel yöntem uygulanması, değişik fiyat farklılıklarını ortaya çıkarmaktadır.

Saç ekimi fiyatları için spesifik ve net bir fiyat vermek mümkün değildir. Bu işlemi yaptırmak isteyen kişilerin, öncelikle doktor muayenesinden geçmesi gerekir. Eğer operasyona engel bir durum görülmese belli testlerden geçen adaylara, belli aşamalar ile saç ekimi uygulanır. Bu testler genellikle hastadan alınan örneklerin özel bir solüsyonda bekletilmesi ile sonuçlanır. Oluşacak sonuçlara ve uygulanacak tekniğe göre de fiyatlandırmaları doktor belirler.

Dolandırıcı Kliniklere Karşı Dikkat!

Saç ekimi genel olarak pahalı bir operasyon gerektirmektedir. Gidilen kliniklerde alınan fiyatlar konusunda dikkatli olunması gerekir. Belli bir araştırma sonrasında kesin karar verilmesi önemlidir. Bazı klinikler, saç ekim işlemleri için kulağa komik gelen rakamlar vermektedir. Bu tip durumlara karşı mutlaka tetikte olmak önemlidir. Çünkü bu tip klinikler genellikle, merdiven altı klinikler olarak bilinir.

Ucuz bir şekilde saç ekimi yaptırmak, tehlikeli durumlara yol açabilir. Sağlık problemlerinin olması muhtemeldir. Kel bölgenin dışında diğer saç bölümlerinde de dökülme yaşayabilir. Bu yüzden, gidilecek klinik ve doktorun çok iyi bir şekilde araştırılması gerekmektedir. FUE saç ekimi tekniğinden yararlanmak isteyen kişiler, mutlaka başka hastaların ekim sonrası fotoğraflarına bakmalıdır. Yapılan diğer saç ekim operasyonları öğrenilmeli ve kliniğin steril bir ortam olmasına dikkat edilmelidir.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım