İçindekiler

Fue Saç Ekimi Sonrası

Fue Saç Ekimi Sonrası. Saç ekiminde gösterilen özen, saç ekiminden sonra da titizlikle takip edilmelidir. Saç ekiminin ardından bakım; iyileşme ve saçın büyümesi için önemlidir. Fue saç ekimi sonrası dikkat edilecek birkaç adım bu noktada saçların sağlıklı bir şekilde çıkmasını sağlayacaktır. Öncelikle ilk üç gece yüksek bir yastıkta yatılması gerekmektedir. İşlem yapılan bölgeden sızıntıların olmasına karşı, kafanın altına bir havlu koyulması önerilmektedir.

Fue saç ekimi sonrası uyanılan sabah saça takılan bant çıkarılmalı ve kafa derisi temizlenmelidir. Günde 3 kere sabah, öğlen ve akşam olmak üzere şampuan ile bölge, yıkanmalıdır. Geri kalan günlerde de kafa derisi iyi bir şekilde temizlenmesi önemlidir. Fue saç ekimi sonrası ilk haftalarda nazik bir yıkama uygulanmalıdır. Daha sonra normal şampuanlamaya geçilebilir.

Saç ekimini takip eden 3 gün alkol alınmaması gerekmektedir. İşlem sonrasını takip eden ilk iki hafta ise sigara içilmemesi uygun görülmüştür. Eğer çok güçlü bir güneş ışığına çıkışacaksa mutlaka şapka ile koruma sağlanmalıdır. Yüksek faktörlü güneş kremlerinin kullanılması önerilmektedir. Fue saç ekimi sonrası gelen 3. haftada saçlarınızı kestirmeye başlayabilirsiniz. Eğer istenirse 4. haftadan sonra da saç boyaması rahatlıkla yapılabilir.

Fue Saç Ekimi Ameliyatından Sonraki Süreç

Operasyondan sonra dikkat edilecek her şey uzman kişi tarafından söylenmektedir. Bu süreçte uygulanması gereken prosedürler uygulanırsa, sorunsuz bir şekilde saç ekimi sonrası süreç tamamlanır. Fue saç ekimi sonrası oluşan şişlikler için ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Oluşan bazı şişlikler göz çevresinde ve burun çevresinde de görülebilir. Normal bir durum olan bu olay, kişiden kişiye göre değişmektedir. Ancak korkulacak bir durum yoktur. Hemen hemen ilk hafta sonunda şişlikler geçmeye başlayacaktır.

Fue saç ekimi sonrası alkol ve sigara kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer güneşe çıkılacaksa güneş koruyucu kremler ve şapka kullanılması gerekmektedir. Tüm günlük yapılan işlere ge dönülebilir. Antrenman yapan kişiler, 3. gün antrenmana geri dönebilir. Yatarak geçirilecek bir operasyon değildir. Kafa derisine bastırılacak tüm işlemlerden uzak durulması gerekmektedir.

Tüm dış etkilere karşı kafa derisi korunmalıdır. Kafa derisi yıkanırken de oldukça nazik davranılması en önemli konulardan bir tanesidir. Operasyonun geçirilmesinin ardından mutlaka 10. günde klinik ziyaret edilmelidir. Kontrollerden geçmeli ve olağandışı bir durum varsa bu takip altına alınmalıdır. Ancak klinikten uzak bir bölgede yaşayan kişiler için telefon ile de kontrol sağlanabilmektedir.

Hafta Hafta Fue Saç Ekimi Sonrası

Yeni ekilen saçların maksimum 10 hafta içinde çıkması beklenir. 6 ay içinde de saçlar bakım yapacak duruma gelecektir. Bu aşamada saçlar kesilebilir ve boyanabilir. Fue saç ekimi sonrası kendi saçlarınızın dökülmesi normaldir. Ancak bu aşamadan sonra daha gür bir şekilde yerine yeni saçlar gelecektir.

Saç ekim işleminden sonraki 2. ve 3. günlerde kabuklanma görülmektedir. Kabuklanmanın yanında kızarıklarda meydana gelebilir. Bu durumlar gayet olağandır. 4 ve 6. günlerde her zaman olmasa bile burun üstü ve alın şişebilir. Ancak bu durum zamanla kaybolmaktadır. Böylece saç ekiminin başarılı bir şekilde uygulandığını ifade etmek de mümkün olmaktadır.

Fue saç ekimi sonrası şişlikler 5. hafta sonunda tamamen kaybolur. Saç ekiminin hissedildiği dönem bu zamandır. Yeni çıkan bir sakal hissi gibi bir his ile hissedilir. Bu da bu işlemi yaptıranları olumlu yönde motive etmektedir. 6. haftada greftler yerinde görülmeye başlar. Eğer kafada kabuklanma varsa temizlenmeye başlanmalıdır. Ancak bu temizleme şekli nazikçe yapılması gerekir. Artık şampuanlama ve fırçalama işlemleri bu dönemde rahatlıkla yapılır. 7. haftaya gelindiğinde ise bölgeye ekilen saçlar, yeniden çıkmak üzere dökülmeye başlar. 8.haftada saçların dökülmeye devam etmesi gayet normaldir. Bu sürede saçlar şekil itibari ile kısa saç tıraşına benzetilebilir.

İlk 5 aylık süreçte saçlar ince yapılı olarak çıkabilir. Dökülen saçlar bu süreçte tekrar çıkmaya başlayacaktır. 6. ve 9. ay dilimlerine gelindiğinde saçların bakımlı bir hal aldığı rahatlıkla gözlemlenir. Saçlar bu sürelerde uzar ve kalınlaşır. 10 ayda saçların kontrolü için muayeneye gidilir.11 ay sonunda saçlar tam olarak oturmuş ve kullanılabilir duruma gelmiştir. 1 ve 2. yıl içinde saçlarda gürlük gözlemlenebilir. Tüm tedavi süreci tamamlanır. Artık dökülmeler ve dokuya bağlı reaksiyonlar yaşanmaz. Görüldüğü üzere saç ekimi işlemi sonrasında oldukça hassas bir süreç vardır. Bu süreçte dikkatli davranmak, saç ekiminin başarısını da olumlu yönde etkileyecektir. Tam da bu noktada en güncel tekniklerin uygulanmaya başlaması neticesinde, saç ekiminin de çok daha konforlu bir şekilde yapılmaya başlandığını ifade etmek mümkün olmaktadır.

Fue Saç Ekimi Sonrası Uyku ve Uyku Pozisyonu

Fue saç ekimi sonrası, kafa derisi hassas bir döneme girer. Aynı şekilde ekimden sonra greftlerde hassaslık gösterir. Doğru ve düzgün bir iyileşme süreci geçirilmek isteniyorsa, uykuya dikkat edilmesi gerekmektedir. Greftlerin rahatsız edilmemesi bu noktada ilk aşamadır. Yastık ve yastık kılıflarının temiz tutulması ise herhangi bir enfeksiyonun gerçekleşmesini önlemektedir. Deterjan kullanımı da kafa derisinin iyileşirken herhangi bir alerjik reaksiyon kapmaması için önemlidir.

Saç ekiminden sonraki zamanlarda donör bölgeden sızıntıların gelmesi normaldir. Bunun sonucunda oluşacak lekeleri engellemek için başın altına havlu konmalıdır. İyileşme sürecinde ilk 5 güne kadar 45 derecelik bir açı ile uyunması önerilmektedir. Aynı zamanda bu pozisyon iyileşme sürecinde oluşacak ağrıların ve şişliklerin de önüne geçmektedir.

Eğer yüzüstü pozisyonda yatmayı seviyorsanız geçici bir süre bu pozisyondan kaçınmanız gerekmektedir. Bu pozisyon, şişlikleri arttıracağı gibi ağrıların da çoğalmasına neden olabilir. Son olarak saç ekimi fiyatları uygulanacak alana göre değişkenlik göstermektedir. Bu alan genişlik bazında hesaplanmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım