İçindekiler

Saç Ekimi PRP Nedir?

Saç ekimi PRP nedir? Sorusunu saç ekimi yaptırmayı düşünenler tarafından sıklıkla sorulur. PRP, Platelet Rich Plasma’nın kısaltılmış halidir. Platelet Rich Plasma, saçın güçlenmesini ve iyileşme sürecini hızlandırmak için kullanılır. Trombosidi zengin olan Platelet Rich Plasma, kişinin iyileşme dönemindeki yaşam kalitesini artırır. Saç Ekimi PRP Nedir?

Saç kaybı yaşadınız ve seyrelmeler olduysa kalıcı bir çözüm bulmalısınız. Kalıcı çözüm saç ektirmektir. Kafa derisine ekilen saçların doğal seyrinde büyümesi için ek bir tedavi uygulanır. PRP tedavisi, kan dolaşımını hızlandırır. Böylece kıl köküne daha hızlı ulaşan kan, kökün canlanmasını, güçlenmesini ve büyümesini hızlandırır.  Saç ekiminde PRP, genellikle tek başına uygulanır. Bazen ise DHİ başta olmak üzere farklı tekniklerle birlikte uygulanır. Cilt tonunu dengeleme, yaşlanma nedenli kırışıklıkları azaltmak ve yara izini yok etmede de kullanılır. Çok amaçlı kullanılması saç ekimi PRP nedir? Sorusunun sorulmasına neden olmaktadır.

Saç Ekimi PRP Hakkında

Saç ekimi farklı teknik ve yöntemlerle yapılmaktadır. Yöntemler arasından hangisinin kişiye daha uygun olduğuna hekim karar vermelidir. Arama motorlarından herhangi birine saç ekimi PRP nedir? Yazıldığında açıklamasını öğrenmek mümkündür. Ancak kararın kişiyle beraber doktorun karar vermesi gerekir.

PRP, 1980 yılından beri saç dökülmesi tedavisinde kullanılmaktadır. Aslında PRP’nin dökülmelere etkisi konusundaki sonuçları kesin kanıtlanmış değil. Bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Yapılan çalışmaların sayısı kesin sonuç elde edilecek limite çıkmamıştır. Kişiden kişiye değişen etkisi vardır. Kimde etkinin daha yüksek olduğu kanıtlanamamıştır. Eldeki verileri değerlendiren hekimler PRP tedavisini çok çeşitli alanlarda kullanmaktadır.

Saç Ekimi PRP Nasıl Uygulanır?

Saç ekimi PRP nedir? Kadar nasıl uygulandığı da merak edilmektedir. İnsan vücudu, kendi kendini tedavi edecek unsurları barındırır. PRP tedavisinde kişinin kanı alınır. İşleme tabi tutulur. İşlenmiş ve trombosit anlamında zengin olan kan tekrar kişinin vücuduna enjekte edilir. Tedavi birkaç aşamadan oluşur. 3 tane ana tedavi seansı uygulanır. Her seansın arası 1 veya 1,5 aydır. Ana tedavi seanslarının dışında doktorun gerekli görmesi durumunda ara seanslar eklenir.

Saç Ekimi PRP Aşamaları

Tedavi toplamda üç ana seansta gerçekleştirilir. Saç ekimi PRP nedir? Bilgisi elde edilirken aşamaların da öğrenilmesi gerekir. Aşamalar;

  1. Kişinin kanının alınması. Alınan kan santrifüj adı verilen bir cihaza yerleştirilir.
  2. Santrifüj denilen cihazda kan yaklaşık olarak 10 dakika kadar işlem görür. İşlem sırasında kan üç katmana ayrılır. Bu katmanlar; trombosit bakımından zengin plazma, trombosit bakımından zayıf plazma ve kırmızı kan hücreleridir.
  3. Elde edilen trombosit bakımından zengin plazma enjektör ile alınır. Saç köklerine enjekte edilir. İncelme, seyrelme görülen yerlere yapılan enjekteyle kökler güçlendirilir.

PRP Tedavisinin Yan Etkisi Var mı?

İnsan vücudu değerlidir. Zarar verecek her türlü durumdan kaçınmak gerekir. İyi bakma adına yapılması gerekenler de mutlaka değerlendirilmelidir. Saç ekimi PRP nedir? Sorusunun cevabı araştırılırken yan etkisi olup olmadığı da araştırılır. Saçlar, çok çeşitli nedenlerden zayıflar. Zayıflayan saçlar zamanla dökülür. İncelen ve seyrekleşen saçlar hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkarır. Saç dökülmesine karşı PRP tedavisi uygulanır. Tedavinin klinik çalışmalarının devam ettiği bilinmekte. Olumlu sonuçları ve etkilerinden dolayı pek çok alanda uygulanmakta. Peki, yan etkileri var mı? Varsa nelerdir?

Yapılan çalışmalar ve deneyler PRP tedavisinin bir yan etkisi olmadığını göstermiş. Alınan ve işlemden sonra enjekte edilen kan kişinin kendi kanıdır. Bundan dolayı hastalık bulaşma riski yoktur. Bağışıklık sistemini olumsuz etkileyecek bir durum da söz konusu değildir. Olası risk sadece enjeksiyondan kaynaklanır. Enjeksiyonun ehil olmayan kişiler tarafından yapılması durumunda;

  • Enjekte edilen damarda zedelenme
  • Dokuda yar oluşması
  • Enfeksiyon görülebilir.

Tecrübeli kişiler tarafından yapılan enjeksiyonda risklerin görülmesi oldukça azdır. Anesteziye karşı alerjisi olanlarda çeşitli komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Bu risk sadece PRP tedavisi için geçerli değildir. Bütün anestezi gerektiren tedaviler için geçerlidir. Komplikasyonları ve riskleri yaşamamak için alerji ve tolerans durumları doktorlar paylaşılmalıdır.

Saç Ekimi PRP Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç ekimi PRP nedir? Tedaviyi düşünenlerin cevabını detaylıca araştırdığı bir sorudur. Tedavi sırasında doktorun dikkat etmesi gereken hususlar vardır. Bir de kişinin dikkat etmesi gerekenler var. Tedavi sırasında bir riskle karşılaşmamak için kullanılan ilaçlar, besin takviyeleri, bitkisel ürünler tek tek doktora söylenmelidir. Bilgilendirmenin eksik olmamasına özen gösterilmeli. Bazı kişilere doktorlar PRP tedavisi uygulamaz. Tedavinin uygulanmadığı kişiler arasında şunlar vardır;

  • Sigara tiryakileri
  • Alkol bağımlısı
  • Uyuşturucu madde bağımlısı
  • Troid sorunu yaşayanlar
  • Karaciğer yetmezliği olanlar
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanmayı gerektiren rahatsızlığı olanlar

PRP tedavisini bazı doktorlar saç ekimiyle birlikte uygular. İki tedavi yöntemi birleştirildiğinde daha etkili sonuçların elde edildiği görülmüştür. Elbette ki saç ekimi son derece hassas bir işlemdir. Bundan dolayı saç ekimi yaptırmadan önce mutlaka detaylı bir araştırma içerisinde yer almak da şarttır. Bu kapsamda saç ekimi yaptırırken dikkat edilecek olan hususlara dikkat ediyor olmak; nitelikli bir şekilde saç ekimi yaptırmayı da mümkün kılar. Saç ekimi PRP uygulaması için de bu özellik geçerliliğini korunmaktadır.

Saç Ekimi PRP Fiyatı

Maddi olarak hazırlığı yapabilmek için insanlar fiyatlarını merak etmektedir. PRP tedavisinin tek bir fiyatı yoktur. Fiyatların değişmesine neden olan bazı etkenler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz;

  • Tedaviyi yapacak klinik veya merkezin tanınırlığı, tecrübesi ve kalitesi
  • Tedavide kullanılacak malzemelerin kalitesi
  • Tedaviyi yapacak personelin deneyimi
  • Klinik veya merkezin fiyat politikası

Özel sağlık sigortası olanlar tedavinin bedelini kozmetik kategorisinde öderler. Saç ekimi PRP nedir? Fiyatı ne kadardır? Sorularının net cevabı doktor tarafından verilecektir.  Böylece tam da talebinize uygun bir şekilde saç ekimi yaptırmanız mümkün hale gelecektir.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım