İçindekiler

Şakaklara Saç Ekimi

Şakaklara saç ekimi, estetik görünüm için çok değerli bir uygulamadır. Saç dökülmesinden şikayetçi olan sayısı oldukça fazladır. Dökülme nedenleri kişiden kişiye farklılık gösterir. Dökülme nedeni bulunarak çeşitli tedavi yöntemleri uygulanır. Şayet dökülmeye karşı uygulanan tedaviler netice vermezse kayıplar ve kellik görülür. Saç ekimi söz konusu olduğunda çok sayıda farklı teknik ve yöntem karşımıza çıkmaktadır. Şakalarda saç ekimi yöntemi de karşımıza çıkan etkili saç ekim yöntemleri arasında yer almaktadır.Şakaklara Saç Ekimi

Şakak, kafanın yüze yakın olan iki tarafına verilen addır. Kulakların ön tarafından bulunan saçlar döküldüğünde şakaklara saç ekimi operasyonu yapılmalıdır. Baylar genellikle şakaklarında bulunan saçlar dökülmeye başlayınca rahatsızlık hissederler. Aslında bu sorun sadece baylara özel değildir. Bayanlarda da şakaktaki saçların dökülmesi problemi görülür. Operasyon baylar ve bayanlara uygulanmaktadır.  Şakaklara saç ekimi yaptırmayı isteyenler, bu tür hizmetleri sorunsuz bir seviye sunan, saç ekim merkezlerini tercih etmelidirler. Şakaklara Saç Ekimi

Şakaklara Saç Ekimi Hakkında

Saç çizgisi, şakaklardaki saçlar dökülmeye başlayınca geriler. Çizginin gerilemesi kellik görüntüsünün oluşmasını sağladığından son derece rahatsız edicidir. Çizgiyi öne çekmek için şakaklara saç ekimi yapılır. Böylece hoş bir görüntü elde edilir. İki kaşımızın arkasında üçgeni hatırlayan saç tutamı bulunur. Ekim yapılırken üst kısımda bulunan saçları düzenlemek hedeflenmez. Ekimin doğal görüntüyü yakalayacak şekilde olması hedeflenir.

Şakaklara Saç Ekiminin Uygulanması

Şakaklara saç ekimi, kısmi veya bölgesel ekim olarak nitelendirilen operasyonlardandır. Bazı kişilerin kafasının geri kalanında saç kayıpları yoktur. Kayıplar ve açıklık sadece şakaklar bölgesindeyse operasyonun bu alana yapılması gerekir. Ekimde kullanılan yöntem genellikle FUE’dir. FUE tekniği kullanıldığında çok daha kaliteli iş çıkarılır. Doğal görünüm arzu edildiğinden FUE tercih edilir.

Saç ekimi mevzu olduğunda büyük çoğunluk kafanın tamamını düşünür. Oysaki ekim sadece kafanın tamamına uygulanmaz. Şakaklara, sakala, bıyık bölgesine ve vücudun çeşitli alanlarına da ekim yapılır. Ve yapılan bu ekimler genel olarak saç ekimi olarak isimlendirilir. Şakaklara saç ekimi için donör bölge olarak genellikle ense tercih edilir. Enseden alınan greftler şakaklara ekilir. Alan dar olduğundan işlem çok daha kısa sürer. Başarı oranı yüksek bir operasyondur.

İşleme başlamadan bir hesap yapılır. Ekim yapılacak alanın santimetrekaresi hesaplanır. Enseden alınacak greft sayısı belirlenir. Kıl kökü sayısı hesaplandıktan sonra işleme başlanır. Kıl kökleri tek tek alınarak ekilir. FUE tekniği kadar DHI da kullanılır.

Şakaklara Saç Ekimi ve Sonrası

Kafa derisine yapılan ekimle şakaklara yapılan ekim arasında fark vardır. Şakaklara saç ekimi, daha incedir. Titizlikle yapılması gerekir. Kafa derisinde bulunan kıl kökleriyle şakaklardaki aynı olmadığından işlem hassasiyetle yapılır. İşlemin başarıyla neticelenmesi için kullanılacak yöntem dikkatlice seçilir.  Yöntemin doğal görünümü sağlayacak olması önem arz eder.

Kafa derisine oranla şakaklardaki deri daha hassastır. Hassas ve ince olan deride yapılacak işlemler titizlikle icra edilir. İşlem sonrası bölgenin sıcaktan ve soğuktan korunması gerekir. Yıkama işlemi doktorun tavsiye ettiği şampuanlarla yapılır. Doktorun bakım, yıkama önerileri dikkate alınarak hareket edilirse sonuç yüz güldürücü olacaktır. Ekim sırasında gösterilen hassasiyet oranında sonrasında da hassas olmak gerekiyor.

Şakaklara Saç Ekimini Nerde Yaptırmalıyım?

Saç ekimi yapan klinikler, hastaneler ve merkezler vardır. Merkezlerin sayısı ilin nüfusuna ve yoğunluğuna göre değişmektedir. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde çok sayıda saç ekim merkezi bulunur. Sayının fazla olması kişilere seçenek hakkı vermektedir. Şakaklara saç ekim yaptırmak için merkez seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bunlar;

  • İşlemi cerrah doktorun yapması
  • Doktorların ve personelin tecrübesi
  • Merkezin geçmişteki başarılı operasyonları
  • Kullanılan malzemelerin kalitesi
  • Ortamın hastane şartlarında olması
  • Uygulanacak yöntemler

Karar vermeden önce merkezle görüşme yapmakta fayda vardır. Kişi aklındaki bütün soruları sorarak alacağı cevaplarla tatmin olmalıdır. Şehir dışından gelenler için merkezler konaklamanın dahil olduğu paketler sunmaktadır. Paketlerin içeriği detaylıca öğrenilmelidir. Örneğin fiyata işlem sonrasında kullanılacak bakım ürünlerinin, şampuanların ve vitaminlerin dahil olup olmadığı sorulmalıdır. Şakaklara saç ekimi diğer ekimlere oranla daha kolaydır. Kolay olması bazı noktaları göz ardı edilmesi anlamına gelmemeli.

Şakaklara Saç Ekimi Fiyat Kriterleri

Saçın tamamına yapılan ekimle şakaklara saç ekimi fiyatları aynı olmayacaktır. Şakaklar çok daha küçük bir alandan meydana gelir. Ekim sırasında hangi tekniği kullanılacağı de fiyatı etkilemektedir. Son zamanlarda en fazla kullanılan teknik DHI’dır. Şakaklardaki ekimin geleneksel yöntemi FUE’dir. Şakaklara saç ekiminde doktor daha az greft eker. Bundan dolayı daha kısa sürede işlem bitirilir. Yorucu olmaması, daha az ekim yapılması fiyatlara etki etmektedir. Fiyatta etkili olan unsurları şöyle sıralayabiliriz;

  • Ekim yapılacak alanın büyüklüğü
  • Greft sayısı
  • Ekim merkezinin bulunduğu il
  • Merkezin fiyat politikası
  • Doktorun tecrübesi ve ünü

Büyük kentlerde profesyonel hizmet sunan merkez sayısı çok daha fazladır. Rekabetin fazla olması fiyatları olumlu yönde etkiler. Küçük kentlerde bir yere mahkum olmak yerine konaklama hizmeti sunan büyük kentlerdeki merkezler tercih edilmelidir. Unutmamak gerekir ki günümüz koşullarında saç ekimine yönelik teknik ve yöntemler etkili bir düzeyde gelişim göstermektedir. Bu durum şakaklara saç ekim işlemleri için de geçerlidir! Şakaklara Saç Ekimi

Şakaklara Saç Ekim Fiyatları

Ülkemizde saç ekimi fiyatları greft üzerinden hesaplanır. Greft sayısı dikkate alınarak hesaplama yapılır. Şakaklara saç ekimi için kullanılan greft sayısı kafanın tamamına oranla çok daha azdır. Greft sayısının az olması beraberinde fiyatın daha az olmasını getirir. Merkezler telefonda fiyat vermek istemezler. Kişinin ekim ihtiyacını görmeleri gerekir. Doktorun yapacağı muayene neticesinde yapacağı fiyatlandırma daha makul olacaktır. Telefonda sadece yuvarlak rakamalar verilir. Net ve kesin şakaklara saç ekim fiyatları için merkezle ve doktorunuzla görüşmelisiniz.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım