İçindekiler

Sakal ve Bıyık Ekimi

Sakal ve Bıyık Ekimi Sakal ve bıyık erkekler tarafından oldukça önemsenmektedir. Hatta bu konu hakkında erkeğin makyajı onun sakalıdır gibi deyimler bile türetilmiştir. Bu sebeple erkekler var olan sakallarını korumak ve gürleştirmek için sık sık bitkisel çözümlere başvurmaktadır. Sakal ve bıyık ekimi yöntemleri estetik görünüme sahip olan sakal ve bıyıkları da karşımıza çıkarmaktadır. Çünkü günümüz koşullarında saç ve sakal ekimine yönelik etkili bir şekilde tekniklerin hayata geçirildiğini ifade etmek mümkün olmaktadır.

Sakalı hiç olmayan ve halk arasında köse olarak tabir edilen erkekler sakallarının çıkması için hurafe denilebilecek yöntemleri bile deneyebilmektedir. Ne yazık ki eğer yüzünüzde yeterince kıl kökleri yoksa ne yaparsanız yapın size çözüm olmayacaktır. Eğer yüz hatlarınıza uygun bir sakala sahip olmak istiyorsanız, sakalınız yeterince gür değilse de sakal ve bıyık ekimi yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Sakal ve Bıyık Ekimi Nasıl Bir Operasyondur?

Ekim işlemi teknolojik son gelişmelerle birlikte oldukça kolay ve acısız bir hale gelmiştir. Sakal ve bıyık ekimi ile sakal problemlerinize kalıcı bir çözüm elde edebilirsiniz. Vücudun uygun bölgelerinden ya da saçın arka kısmından alınan saç kökleri daha önceden müşteriyle konuşulup belirlenen şekilde kılsız bölgelere tek tek nakledilir.

Ekim yapılan kişinin isteğine göre sakal bölgesine 1000 ile 2000, bıyık bölgesine ise 900 ile 400 arasında kök ekilebilmektedir. İşlem sırasında bölge uyuşturulduğu için herhangi bir acı duymazsınız. İşlem yaklaşık 4 ila 6 saat arasında sürebilmektedir. İyileşme süresi yaklaşık 10 gündür. İlk sakallarınızı 6 aydan sonra görmeye başlarsınız. Elbette ki sakal ve bıyık ekiminin pek çok farklı aşamadan oluştuğunu rahatlıkla ifade etmek de mümkün olmaktadır. İşte sakal ve bıyık ekiminin aşamaları:

Ekim Aşamaları Nelerdir?

Sakal ekiminden önce kişinin başvurusu değerlendirilir işlemi yaptırmak istemesinin sebebi öğrenilir.

–  Sakal veya bıyık ekimi yapılacak bölge belirlenir ve ekilecek kök sayısı hesaplanır.

– İlerde herhangi bir alerjik reaksiyon yada bir semptom oluşmaması için kan alımı yapılır ve gerekli testler uygulanır.

– Ameliyattan önce işlem yapılacak bölgeler uyuşturulur, eğer gerekirse hastaya damar yolundan sedatif ilaçlar uygulanabilir.  

– Donör bölge işaretlenir ve kıl kökleri özel aletler vasıtasıyla toplanır, daha sonra kıl köklerinin ölmemesi için organ nakil solüsyonunda bekletilir.

– Toplanan kökler önceden belirlenen sakal ekimi tekniğiyle sakal olmayan bölgeye ekilir, hasta operasyon sonrası yapılacaklar konusunda bilgilendirilir.

Ekim Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ekim işlemi sizin yeni bir görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır ama bu işlemi yaptırdığınız yere dikkat etmezseniz sonuç tamamen hüsran olabilir. Ekilen sakalların profesyonel şekilde yüzünüze nakledilmesi elzemdir. Kılların yönünün tasarlanması ve ona göre yerleştirilmesi mühimdir. Aksi halde çıkan sakallara şekil vermek oldukça zor olacaktır.

Ekim için gittiğiniz firmanın sizi doğru yönlendirdiğinden emin olmalısınız. Örneğin sakal ve bıyık ekimi 24 yaşından küçük kimselere tavsiye edilmemektedir. Çünkü sakallar bazen geç çıkabilmektedir. Ayrıca kıl köklerinin alınacağı yerler ve kök kalitesinin de analizi iyi yapılması gereken bir unsurdur. Alınan kökler doğru seçilmezse istenilen sonuç elde edilemez.

Sakal ve Bıyık Ekiminde Kullanılan Teknikler

Genelde ekim operasyonlarında FUT ve FUE adında iki ayrı teknik kullanılmaktadır. FUE yöntemi getirdiği avantajlar neticesinde ekim yapacak doktorlar tarafından daha çok tercih edilmektedir. FUT yönteminde kıl kökleri ameliyatla çıkarılır ve ekim yapılacak bölgeye dikilir. Bu yöntemde köklerin alındığı bölgede iz kalır. Köklerin yönleri ayarlanamadığı için genelde kökler dik bir şekilde çıkar. Ekim için yapılan operasyon sırasında daha büyük yaralar oluştuğu için iyileşme süresi uzun olabilmektedir.

FUE tekniği ise sakal ve bıyık ekimi alanında daha yeni bir yöntemdir. Bu yöntemde kullanılan özel araç ile kıl kökleri tek tek alınır. Alım esnasında daha mikro yaralar oluştuğu için iyileşme süresi daha kısa olur. Kıl kökleri tek tek alındığından ekimi de bu şekilde tek tek gerçekleştirilir. Bütün köklerin yönü ayarlanabilir.

Sakal ve Bıyık Ekimi Ne Zaman Sonuç Verir?

Yeni tekniklerin ekim işleminde uygulanması sakal ve bıyık ekimi sonrası iyileşme süresini ve süreci hızlandırmıştır. Yaklaşık 10 gün içinde ekim sırasında oluşan yaraların kabukları dökülür ve yaralar iyileşir. İlk önce 4 aya kadar yerleştirilen köklerin sakal olarak çıktığını görebilirsiniz. Ama buna aldanmamalısınız çünkü bütün çıkan kökler büyük ölçüde dökülecektir. Bu durum gayet doğaldır. Dökülmeden sonra esas uzama başlar 6 aydan sonra ise sakallarınız ya da bıyığınız kendini belli eder.

Sakal ve Bıyık Ekimi Yapılmalı mıdır?

Birçok erkek için sakal ve bıyık ekimi gereksiz gelebilir. Ama yüzünüzde ki sakal ve bıyık yanında birçok avantajı getirebilir. Bunun başında estetik kaygılar gelmektedir. Yüzünüzde estetikle düzeltilmesi gereken, hoşunuza gitmeyen yaralar, çene yapınızda ki ya da burnunuzda ki bozukluklar doğru kesilmiş bir sakalla çok kolay bertaraf edilebilir. Sakallarınızda dökülmeler varsa veya çıkan sakallarınız şekilsiz bir şekilde çıkıyorsa bunların aralarına yapılacak ufak ekimler çok daha iyi görünen sakal ve bıyıklarınız olmasını sağlayacaktır.

Sakal ve Bıyık Ekimi Avantajları, Dezavantajları

Stil sahibi biriyseniz sakalınızın olması işinize yarayacaktır. Gür bir sakalı çok farklı şekillerde keserek görüntünüzü istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Genelde erkeklere sorulduğunda sakalları olan erkeklerin kendilerini daha çekici buldukları görülmüştür. Sizde sakallı bir şekilde kendinizi aynada görünce özgüven tazeleyebilir kendinizi çok daha yakışıklı hissedebilirsiniz. Dezavantajları ise ne yazık ki biraz can sıkıcı olabilir. Eğer doğru yerde bu ekimi yaptırmazsanız boşuna saç ve vücut kıllarınızdan fedakârlık yapmış olacaksınız. Sakal ve bıyık ekimi sonrası sakallarınız yeniden dökülüp çıkacağı için bu durum sizde kaygı yaratabilir ve üzebilir.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım