İçindekiler

Tepeye Saç Ekimi

Tepeye Saç Ekimi. Saç ekimi işlemlerine günümüzde yoğun bulunuyor. Özelliklede tepe bölgesi için saç ekimi işlemleri erkekler tarafından talep ediliyor. Günümüzde tepeye saç ekimi işlemleri pek çok uzman tarafından sağlanabilir. Özellikle saç ekimi konusunda hizmet sunan merkezlerin sayısının ülkemizde etkili bir düzeyde artış gösterdiğini ifade etmek mümkün olmaktadır.Tepeye Saç Ekimi

Peki, tepe bölgesi için saç ekimi işlemi nedir? Farklı etkenlerden kaynaklı olarak tepe bölgesinde saç azalmaları ya da bitmesi olabilir. Tepe bölgesine saç köklerinin uygulanması işlemine tepe bölgesi için saç ekimi işlemi denir. Bu tür işlemler son derece hassas bir süreci içine almaktadır.

Özelliklede estetik açısından kafanın tepe kısmının kelleşmesi hoş durmuyor. Bu yüzden de kişilerde kendine güven duygusunun yetersizlikleri oluşuyor. Saç ekimi işlemi sonrasında ise tepe bölgesinde yeni saçların çıkması; kişide özgüven duygusu da yenilemektedir.

Tepeye Saç Ekimi ile DHI

Günümüzde saç ekimi işlemleri arasında DHI işlemi sürekli tercih edilir. Çünkü en etkili yöntem saç ekimi yöntem çeşitleri arasında yerini alır. Tepeye saç ekimi işleminde başarılı sonuçlar elde edebilmek içinde sıklıkla DHI yöntemi kullanılır. Peki DHI saç ekimi yöntemi ile tepeye saç ekimi nasıl gerçekleşir.

DHI yönteminde saç kökleri özel kalem ürünü ile donör olan bölgeden alınır. Ardından ise yine özel kalem ürünü ile saç kökleri uygulanacak bölgeye nakli olur. Saç ekimi yöntemleri belirli aşama sırasına göre uygulanır. Öncelikli olarak ilk aşamada hastanın genel vücut sağlığı kontrol edilir. Ardında hastanın fiziki özellikleri öğrenilir.

Saç ekimi işleminde tepe bölgesi zordur. Bu yüzden de tüm detayların netleşmesi gerekir. Hastanın saç dökülme oranları nedir? Hastanın tepe bölgesi bu uygulamayı kaldırabilecek mi? Hastanın yaşı saç ekimi işlemi için uygun mu? Tarzında soruların hazırlık aşamasında netleşmesi gerekir. Saç ekimi operasyonu da bu durumlara göre uygulanır.

Tüm bu işlemlerden sonra hastaya bölgesel olarak anestezi işlemi uygulanır. Ardından ise saç kökleri nakli işlemleri gerçekleşir. Tepeye saç ekimi işlemlerinde hassas olunması işlem ise tepe bölgesinde kanal açmaktır. Günümüz itibariyle tepeye saç ektirmek istediğinizde karşınıza birden fazla seçenek de çıkacaktır.

Tepeye Saç Ekimi Sonrası

Saç ekiminde zor bölge olan tepe bölgesi; işlem sonrasında hassas davranılması gerekir. İyileşme sürecinde saç kökleri tepe bölgesinde daha zor tutunurlar. Bu yüzden de tepe bölgesine uygulanan saç ekimi işlemlerinde başarısız olabilme riski daha fazla olur.

Saç köklerinin yavaş tutunması ise hastanın iyileşme süreci uzatıyor. Bu yüzden de uzman saç köklerinin kaliteli olan bölümleri seçmelidir. Çünkü kaliteli saç kökleri ile iyileşme süreci biraz kısabilir. Ayrıca iyileşme süreci tepe bölgesi için hangi bölümüne uygulandığı da önemlidir.

Tepe bölgesinin ön kısımlarına uygulanan saç ekimi işlemleri iyileştirme sürecini daha uzatır. Fakat tepeye saç ekimi işlemi arka kısma uygulanacak ise iyileşme süreci normal seyrinde devam eder.

Tepeye Saç Ekimi Sonuçları

Saç ekimi sonuçlarında başarı oranları her zaman önemsenir. Fakat tepeye saç ekimi işlemleri için daha çok önemlidir. Çünkü tepe bölgesi için saç ekimi işlemleri genellikle olumsuz olur. Bu yüzden de tepe bölgesinde başarılı olan saç ekimi işlemleri çoğunluk ile daha ön planda yer alıyor. Tepeye ekilen saç kökleri tepe kısmının hassas yapısından etkilenir. Özelliklede ön kısımlarında saç ekimi için başarı oranları daha düşüktür. Tepe’de saç ekimi işleminde saç yapısının ne özellikleri taşıdığı da önemsenir. Tepe bölgesinde saç ekimi işlemleri sonucunu belirleyen unsurları sıralarsak;

– saç yapısı

– uygulanan bölge

– uzman tarafından seçilen saç kökü

Görüldüğü üzere tepe bölgesine saç ekimi yapılmasına etki eden çok sayıda farklı özellikten söz etmek mümkün olmaktadır. Bundan dolayı da saç ekimi sürecine tüm bu özellikleri eklemek şarttır.

Tepeye Saç Ekimi Ne Zaman Çıkar?

Saç ekimi işlemlerini düşünenler için sıklık ile sorulan sorulardan birisi de saçların ne zaman çıkacağıdır? Saç ekimi işlemi için bu soru uygulanan bölgeye göre değişiyor. Çünkü en geç saç çıkan işlemler; tepeye saç ekimi işlemleridir. Tepe bölgesinde saç ekimi işlemi yaptırmayı düşünenler öncelikli olarak daha sabırlı olmaları önerilir.

Saç ekimi işlemi eğer tepe bölgesini ön kısımlarında uygulanacak ise; saçların çıkması biraz uzun sürer. Bu süreçte yaklaşık olarak 4 ay sonra istenilen saçlar çıkar. Fakat sadece tepe kısmının arka bölgesinde de saç ekimi işlemi uygulanmış olabilir. Böyle durumlarda ise istenilen saçlar yaklaşık olarak 3,5 ayda çıkabilir.

Tepe Saç Ekimi Fiyatları

Saç ekimi işlemlerinde maliyetleri farklı nedenlerden dolayı göre değişiklik gösteriyor. Günümüzde saç ekimi işlemlerine ise olan ilgi günden güne artıyor. Saç ekimi işlemleri için maliyetler;

– Saç köklerinin miktarı

-Saç ekimi sırasında uygulanan yöntem

– Saç ekimi bölgesinin ne kadar olacağı

– Saç ekimi bölgesi

– Saçların kendi yapısı belirler.

Saç ekimi işlemlerinde fiyatlarda çoğunluk ile bu tarz etkenler göz önünde bulundurulur. Fakat saç ekimi işlemleri pek çok yerde benzer fiyatlar uygulanmaktadır. Hassas olan bölge için tepeye saç ekimi işlemleri daha maliyetli olabilir.

Saç Ekiminde Kullanılan Yöntemler

Saç ekimi işlemlerinde geçmiş dönemlerden beri pek çok yöntemler kullanılmıştır. Günümüzde ise pek çok saç ekimi uzmanı FUE ve DHI yöntemlerini tercih ediyor. Çünkü bu yöntemlerde başarı oranları çok yüksektir. Bir diğer neden ise; pratik saç ekimi yöntemleri olmalarıdır. Bu yüzden de sıklık ile tercih edilir.

DHI kalem ile uygulanan yöntemdir. FUE yönteminin ise üç çeşidi bulunur. Safir; micro ve soft çeşitleridir. Günümüzde tepeye saç ekimi işlemlerinde DHI yöntemi daha etkilidir. Saç ekimi yöntemlerine ise çoğunluk ile uzman tarafından karar verilmektedir.

 

Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.

 

SAÇ EKİMİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

Whatsapp Görüşmesi Bilgi İstiyorum

Sizi Arayalım